Thursday, January 31, 2013

O întrebare serioasă


Oare Obama cunoaște vreo persoană cinstită? Ministrul său de justiție a vândut arme gangsterilor mexicani (este de aceeași teapă cu aceștia) și a mințit în fața Congresului negând faptul. Ministrul său de finanțe a înșelat statul neplătind impozitele. Un hoț! (DA! Așa am fi numiți noi de către IRS dacă am face la fel). Ambasadorul său de la Națiunile Unite a mințit cu privire la crimele din Bengazi. Cel proaspăt numit ca șef al CIA-ului a demisionat cu rușine. Generalul de patru stele al Corpului African a fost degradat pentru că a folosit banii publici pentru călătorii extravagante. Conducătorul militar din Afganistan e investigat din pricina comportamentului sexual scandalos. Repet o întrebare serioasă: Oare Obama cunoaște vreo persoană cinstită? Toți cei cu care lucrează, atât înainte, cât și după ce îi instalează la Casa Albă sunt radicali, stricați, or rasiști. Oare Obama cunoaște vreo persoană cinstită? 

A Serious Question

Does Obama even know an honest person? His AttorneyGeneral sold guns to Mexican gangsters (“Birds of a feather?”) and lied to Congress about it. His Sec. of the Treasury cheated (YES! That’s what the IRS would call it if it was you or me.) His UN Secretary lied about the Benghazi murders. His newly appointed head of the CIA just resigned in shame. The four star general that was the head of Africa Command has been demoted for misusing taxpayer money on extravagant travel. The military head of Afghanistan is being investigated about sexual misconduct. I repeat a serious question: Does Obama even know an honest person? All of the people he moves with, both before & after being installed in the White House are radicals, crooks, or racists. Does Obama even know an honest person? (www.samgipp.com)

Wednesday, January 30, 2013

După America, nu mai există loc de refugiu


Este adevărat. Aceia dintre noi care am navigat pe lângă Statuia Libertății am venit într-o țară cu o libetate și cu posibilități de necrezut. America este într-adevăr cea mai grandioasă țară din lume. Nu lăsa ca libertățile ei să fie furate. După America, nu mai există alt loc unde să mergem.
Așa se încheie un articol cutremurător al unei femei care a fost martoră a suprimării libertății din Austria de către guvernul nazist. Tristețea este că cetățenii Austriei l-au primit pe Hitler cu entuziasm crezând propaganda acestuia și promisiunile că va restaura măreția pierdută a Austriei. Un fenomen paralel se întâmplă sub ochii noștri în America.
“It’s true. Those of us who sailed past the Statue of Liberty came to a country of unbelievable freedom and opportunity. America is truly the greatest country in the world. Don’t let freedom slip away. After America, there is no place to go.” Kitty Werthmann
http://americanlivewire.com/hitler-survivor-kitty-werthmann-after-america-there-is-no-place-to-go-must-read/

Tuesday, January 29, 2013

Fratele sodomiților și al lesbienelor

Președintele Americii i-a numit pe pervertiții sexuali frații săi și surorile sale în discursul lui inaugural. Prin aceasta ne-a adus la cunoștință propria pervertire.

Muzica și puterea ei terapeutică

Cititorii Bibliei au știut dintotdeauna că muzica are putere să vindece atât sufletește, cât și fizic. Primul rege al lui Israel, care avea recurențe de domeniul depresiei, a beneficiat de muzica executată la harpă de David și când îl asculta era eliberat de gândurile și duhurile ce îl munceau. Observații de acest gen au determinat medicii să incorporeze muzica în programele de terapeutică a spitalelor.

S-a început în Anglia după primul război mondial cu grupuri de credincioși care vizitau spitalul Maudesley din Londra și cântau cu vocea sau cu instrumentele.  Spitatlul Maudesley a trecut apoi la folosirea sistematică a muzicii instrumentale și vocale în tratamentul pacienților, mai ales în cazurile de boli nervoase sau de depresie. Iată ce scrie unul din cei ce au fost martori la acel început pe la 1925 despre folosirea muzicii în terapeutică: La Spitatlul Maudesley s-a trecut cu mult de faza experimentală și se practică continuu și cu rezultate. Se folosește în cazuri de probleme de ordin nervos și în restaurarea gândirii sănătoase la foștii soldați... Duhul lui Dumnezeu, Duh Sfânt și vindecător, se mișcă pente spiritele zdrobite ale oamenilor și le restaurează sănătatea prin slujirea plăcută și edificatoare a muzicii. (H. Jowett)

Studiile arată că muzica poate coborî tensiunea sanguină și reduce stresul, poate mări producția de endorfine a trupului uman. Pacienții expuși frecvent la muzică și-au scurtat șederea în spital, dezvoltând mai puține complicații sau evitând complicații serioase. Un doctor a observaat că jumătate de oră de muzică produce același efect ca și zece miligrame de valium. La ora actuală multe spitale folosesc muzica pentru recuperarea pacienților ce experimentează durere, anxietate, depresie sau suferă de boli nervoase. Sălile de operație oferă în surdină muzică clasică având în vedere atât pe pacienți, cât și pe cei ce operează. Se pare că nu numai bătaia este ruptă din cer.

Saturday, January 26, 2013

Cine influențează cel mai mult idiomurile limbii engleze la ora actuală?

Limba engleză a fost influențată enorm în primul rând de Cuvântul lui Dumnezeu tradus în engleză prin William Tyndale și în al doilea rând de opera lui Shakespeare. Vorbitorii de limbă engleză și-au luat până acum idiomurile mai ales din aceste două surse. Până acum, deoarece lingviștii englezi observă că masele de needucați ai zilei prezente preferă limbajul degradant al filmului de desene animate The Simpsons, unde fiul, Burt Simpson se întrece cu tatăl lui, Homer Simpson, în a se exprima obraznic, insultător și degradant. Halal așa cultură! Observația a fost prima dată adusă în atenția publicului în 2005 prin Mark Liberman, lingvist al Universității Pennsylvania. (Reader's Digest February 2013, 74)

Friday, January 25, 2013

Secretele succesului

There are no secrets to success. It is the result of preparation, hard work, learning from failure. Colin Powell
Nu există secrete ale succesului. Succesul este rezultatul pregătirii, a muncii încordate, și a învățămintelor trase în urma nereușitei.

It has been my observation that most people get ahead during the time others waste. Henry Ford
Observația mea este că cei mai mulți oameni ajung să prindă avans în timpul pe care alții îl risipesc. 

Whoever could make two ears of corn or two blades of grass to grow upon a spot of ground where only one grew before would deserve better of mankind and do more essential service to his country than the whole race of politicians put together. Jonathan Swift
Cel care poate să crescă două spice sau două frunze de iarbă pe pământul unde înainte a crescut numai una merită cinste mai mare de la omenire și face un serviciu mai mare pentru țara sa decât toată rasa de politicieni adunați împreună.

Thursday, January 24, 2013

Totul este confortabil pentru închinătorul contemporan

We leave comfortable homes to ride in comfortable cars to sit in comfortable churches to hear comfortable sermons. What do we know about the reproach of Christ?  Vance Havner
Plecăm din case confortabile în mașini confortabile ca să ședem în biserici confortabile și să ascultăm predici confortabile. Ce știm noi depsre ocara lui Christos?

Wednesday, January 23, 2013

Cine a spus că nu se poate?


http://www.peginduri.com/2008/12/noi-nu-i-am-spus-ca-el-n-o-sa-poata.html

Cum distruge avortul dragostea și pacea unei națiuni

Cred că distrugătorul cel mai mare al păcii astăzi este avortul, pentru că este un război împotriva copilului - o ucidere directă a copilului inocent - ucidere comisă de însăși mama acestuia. Și dacă acceptăm că o mamă poate ucide chiar propriul ei copil, cum să mai spunem celorlalți oameni să nu se ucidă unii pe alții?

 ...Prin avort o mamă nu învață să iubeaqscă, ci își ucide propriul ei copil ca să își rezolve problemele. Și prin avort, tatălui i se spune că nu este necesar să își asume vreo responsabilitate pentru copilul pe care l-a adus în lume. Acel tată foarte probabil va pune alte femei în aceiași situație cutremurătoare. Așa că avortul duce la și mai mult avort. Orice țară ce acceptă avortul nu învață pe oameni să iubească, ci îi învață să folosească orice fel de violență pentru a obține ceea ce vor. De aceea cel mai mare distrugător al dragostei și al păcii este avortul. Maica Tereza

Tuesday, January 22, 2013

Avortul - o crimă ce nu poate fi justificată în nici un fel

S-au împlinit azi 40 de ani de când Curtea Supremă a Americii a decis că avortul este un drept garantat de Constituția Statelor Unite, ceea ce a însemnat legalizarea uciderii copiilor nenăscuți. În ciuda celor 40 de ani de pervertire a prevederilor Constituției, există cetățeni ce văd clar că avortul nu este altceva decât omucidere protejată de o societate ce și-a pierdut compasul moral. O scriitoare americană, Nancy Harvey,  nu vede nici o deosebire între Germania Nazistă și America partidului democrat, și pe drept cuvânt punctează, apelând la ironie perversitatea gândirii celor ce susțin avortul:

Some of us believe that it is wrong to kill innocent people, and that was the evil of Nazi Germany. Others think that Hitler made a mistake in his categories. It is wrong to kill Jews ans Gypsies, but acceptable to kill unborn and severely disabled.
Unii dintre noi credem că este greșit să omori oameni inocenți, și acesta a fost păcatul Germaniei Naziste. Alții cred că Hitler a greșit numai în privința categoriilor. Este greșit să omori evrei și țigani, dar acceptabil să omori pe cei nenăscuți încă sau pe cei handicapați.

Concluzia logică este că dacă avortul e justificat moral și prin urmare declarat legal, atunci și uciderile lui Hitler au fost morale și legale. Iar dacă uciderile lui Hitler nu pot fi justificate, nici avortul nu poate fi. O rațiune atât de clară și evidentă scapă însă unor minți pervertite cum sunt cele ale membrilor partidului ce se pretinde democratic.

Necazul este că așa cum întreaga țară a Germaniei a plătit un preț greu pentru cei doisprezece ani de nazism, tot astfel America va plăti ca țară prețul greu pentru păcatul avortului legalizat și practicat prin uciderea a mai mult de un milion de copii pe an de patru decade încoace!

Seducția exercitată de Bisericile curve

Even the people of God can turn into a Babylon, a sorceress and a whore who hops into bed with the world. In fact, the Bible indicates that the most dangerous threats never come from beasts. Whorish churches are far worse because they are more seductive. Peter J. Leithart

Chiar poporul Domnului poate să se transforme in Babilon, o vrăjitoare și o curvă ce se urcă  în pat cu lumea. De fapt Biblia indică faptul că cele mai primejdioase amenințări nu vin niciodată de la bestii. Bisericile curve sunt pe departe mult mai rele, deoarece sunt mai seducătoare. 

Monday, January 21, 2013

Guvernul cu cel mai mare deficit din istoria Statelor Unite

Our fiscal deficit is a reflection of our moral  deficit. Phillip Johnson
Deficitul fiscal este o reflecție a deficitului moral.

Dacă aforismul de mai sus este adevărat, nu este greu să concluzionăm care dintre președinții Americii este cel mai deficitar în materie de moralitate.

Friday, January 18, 2013

Motiv de mândrie sau de îngrijorare?

Departamentul „Foodstamp” gospodărit de Ministerul Agriculturii a anunțat cu mândrie că în anul 2012 a distribuit cel mai mare număr de cartele gratuite (foodstamps) de când a început programul.

Paralel cu acest anunț se cuvine a analiza cerința emisă de Departamentul Parcurilor Naționale de sub Ministerul Afacerilor Interne ce suna astfel: ”„Vă rugăm să nu dați de mâncare animalelor, deoarece în acest caz animalele vor deveni dependente de cei care le hrănesc și nu vor mai învăța să se îngrijească singure de hrană”!

Cât de „umanitar” este programul de distribuire a foodstamps-urilor se vede din faptul că Ministerele Americane au mai multă grijă de animalele sălbatice de a le asigura demnitatea trăirii în libertate decât de cetățenii republicii!

Ceea ce este dăunător animalelor (ființe iraționale) este cu atît mai mult dăunător oamenilor!

Sunday, January 13, 2013

Același oraș, aceași zi, același lucru, dar filosofii diferite

Șoferul de taxiu ce mă ducea la hotel părea întunecat. Mă întrebam dacă merită să vorbesc cu el sau nu. În cele din urmă am decis că va fi interesant să aud ce îmi răspunde așa că am întrebat:
„Lucrezi de mult pe taxiu?”
„De opt ani!”
„Îți place meseria asta?”
„O urăsc.”
„Ce e așa de rău cu ea?”
”Ore lungi, trafic mare, bani puțini, oameni zgârciți.”
Am înțeles ce îmi spunea, și nu știam cum și cât și dacă puteam să îl ajut cu ceva.
Mai târziu în ziua aceea am luat un nou taxiu. M-am gândit că nu e rău să încep o conversație și cu acel șofer, așa că am întrebat:
„Ești șofer de multă vreme?”
„De șase ani.”
„Îți place?”
„Foarte mult. Poți lucra când vrei, și dacă muncești ore multe poți face bani buni.”
„Ce altceva îți place cu privire la munca ce o faci?”
„Nu te plictisești niciodată.”
„Ce vrei să spui?”
„Uneori dai peste oameni interesanți - îți dai seama? - și parcă îi aștepți.”
„Dă-mi ceva exemple.”
„Ei bine, cealaltă zi o doamnă în capot și fără bagaj s-a urcat și mi-a spus: „Du-mă la aeroport!” Caraghios, nu e așa? Un bărbat cu trei valize și cu un pachet de bețe de golf s-a suit și a cerut să îl duc patru colțuri. Se muta, nu mergea în călătorie. Un alt bărbat s-a suit și mi-a spus: „Condu unde vrei până îți spun că vreau să merg acasă - deși nu aș mai vrea să mai merg acasă vreodată, dar o să mă simt mai bine după o vreme. N-am avut încotro și a trebuit să plec de lângă ea pentru câtva timp.”
Când am ajuns la destinație l-am plătit, i-am dat bacșiș mare și i-am mulțumit pentru că mi-a oferit două satisfacții, una - să îmi fie șofer, și a doua - să îmi fie partener de discuție, și nu orice discuție! L-am lăudat pentru că era persoana care putea găsi ceva interesant în munca lui zilnică.
Când a auzit ce îi spuneam, mi-a răspuns:
„Ei bine, eu am înțeles un lucru. Fiecare om trebuie să decidă dacă ziua îl va schimba pe el sau dacă el va schimba ziua.”
Apoi a adăugat ceva ce m-a intrigat și mai mult:
„Puține zile sunt făcute să ne încânte, de aceea este mai bine să le facem noi să ne încânte.”
La urma urmei, nu era o filosofie rea, cea care mi s-a oferit într-un taxiu. (Autor necunoscut)


Saturday, January 12, 2013

Câteva lucruri ce merită să ni le amintim

Valoarea timpului
Succesul perseverenței
Demnitatea lucrurilor simple
Puterea bunătății
Influența exemplului
Înțelepciunea economisirii
Virtutea răbdării
Satisfacția muncii
Importanța caracterului

Din înțelepciunea altora

Ceasul vieții e tras doar odată! Nimeni nu știe când se va opri. Anonim
Timpul trece mai încet pentru o persoană în mișcare. Einstein

Friday, January 4, 2013

Binefacerea

Exista o lege a binefacerii ce trebuie observata de cei doi. Unul trebuie sa uite imediat ce a facut, iar celalalt sa nu uite niciodata ce i s-a facut.