Friday, September 2, 2011

Pastorul Titi Cocian nu se califica pentru a candida la presidentia RBA


August 30, 2011 ( Articol Imprumutat)
Pastorul Titi Cocian de la First Romanian Baptist Church din Atlanta a ignorat decizia Baptistilor din tara de a il exclude pe Iosif Ton, si a organizat impreuna cu alti aliati din RBA, rehabilitarea lui Iosif Ton fara ca acesta sa se fi pocait de tot ce a facut.
Iata pe cine este Iosif Ton, cel pe care il sustine pastorul Titi Cocian:  
  1. Iosif Ton a vindut pe frati si nu s-a pocait nici acum de aceasta fapta odioasa caracteristica lui Iuda Iscarioteanu.
  2. Iosif Ton este campionul ereziilor in istoria evanghelicilor Romani. Nici acum nu a retractat ereziile despre care nu mai este cazul sa vorbim, deoarece sunt expuse pe acest blog si pe multe alte bloguri. Iata ce spune Scriptura: Căci s’au strecurat printre voi unii oameni, scrişi de mult pentru osînda aceasta, oameni neevlavioşi, cari schimbă în desfrînare harul Dumnezeului nostru, şi tăgăduiesc pe singurul nostru Stăpîn şi Domn Isus Hristos. (Iuda 4)
  3. Iosif Ton nu iubeste pe frati. Iata ce spune Scriptura: Cel care spune că este în lumină, dar îl urăște pe fratele lui, este încă în întuneric… dar cel care-l urăște pe fratele lui este în întuneric, trăiește în întuneric – și nu știe unde se duce, pentru că întunericul îl împiedică să vadă. (1 Ioan 2:9,11)
  4. Iosif Ton se foloseste de fratii naivi si carnali. Iata ce spune Scriptura: Dacă vă robeşte cineva, dacă vă mănîncă cineva, dacă pune cineva mîna pe voi, dacă vă priveşte cineva de sus, dacă vă bate cineva peste obraz, suferiţi! (2 Cor. 11:20)
  5. Iosif Ton sufera de o mandrie luciferiana. Toti avem probleme cu mindria la diferite nivele, insa mindria lui Iosif Ton intrece orice limita. Iata ce spune Scriptura: Înfumurarea ta, îngîmfarea inimii tale te -a rătăcit, pe tine care locuieşti în crăpăturile stîncilor, şi care stai pe vîrful dealurilor. Dar chiar dacă ţi-ai aşeza cuibul tot atît de sus ca al vulturului, şi de acolo te voi prăbuşi, zice Domnul. (Ieremia 49:16)
  6. Iosif Ton minte ori de cite ori este nevoie. Am fost la biserica din Portland cind Iosif Ton a parasit biserica spunind ca pastorul Brisc si comitetul nu au mediat situatia lui in legatura cu cartea lui Timotei Pop, pe cind in realitatea era exact invers. Si aceasta nu este singurul exemplu. Pastorul Vasile Branzei a spus acelas lucru despre Iosif Ton. Iata ce spune Scriptura: Afară sînt cînii, vrăjitorii, curvarii, ucigaşii, închinătorii la idoli, şi oricine iubeşte minciuna şi trăieşte în minciună! (Apocalipsa 22:15)
  7. Iosif Ton a blasfemiat pe Domnul Cristos, indemnind pe cititorii lui la senzualitate spirituala cu Mantuitorul. Dovada o aveti aici: “Umblarea cu Dumnezeu, in unire cu Isus Cristos, sub calauzirea Duhului Sfant” p. 314,315. Iata ce spune Scriptura: În norod s’au ridicat şi prooroci mincinoşi, cum şi între voi vor fi învăţători mincinoşi, cari vor strecura pe furiş erezii nimicitoare, se vor lepăda de Stăpînul, care i -a răscumpărat, şi vor face să cadă asupra lor o pierzare năpraznică. Mulţi îi vor urma în destrăbălările lor. Şi, din pricina lor, calea adevărului va fi vorbită de rău. (2 Petru 2:1-2)
Concluzie: Cazul Iosif Ton este un examen de spiritualitate si de loialitate fata de Domnul Cristos. Multi au picat la acest examen deoarece pentru ei Iosif Ton este mai mult decit Domnul Cristos, mai mult decit doctrina sanatoasa, mai mult decit integritatea lor personala, mai mult decit fratii si surorile care au suferit din cauza lui Iosif Ton, mai mult decit ei insasi. Aceasta este idolatrie de cea mai joasa speta. Evanghelicii care il aduleaza pe Ton sunt ca Romanii care l-au adulat pe Ceausescu. Pastorul Titi Cocian nu se califica pentru a candida la presedentia RBA, ba mai mult, se califica pentru a fi pus sub disciplina pentru afrontul adus Domnului Cristos cit si evanghelicilor din Romania si din diaspora.
Pastor Paul Dan 

1 comment:

Anonymous said...

Very well put but too polite.
Titi Cocian is a politician of the first class before he is a “pastor”, as he is always interested in pleasing people as long as his way/agenda happens, his way. The politicians in Washington , DC would do well to take note from this guy.The oppinion of many is that Titi Cocian is not only incompetent but never been qualified or called for the work of the ministry.
He is an entertainer and a manipulator just like Olsteen.
What a shame that RBA has people of this kind among them!
We should not wonder nor be surprized, why things are in our churches the way they are as long some of these leaders are crooks.