Tuesday, November 1, 2011

Ăsta, da, discernământ!

Sunt gata foştii apărători ai lui Iosif Ţon să lingă locul unde au scuipat? În noiembrie anul 2010, când s-a făcut o analiză sobră a deciziei lui Iosif Ţon de a se alătura străjniţilor de la Băile Felix, s-a constatat învăţătura eretică a acestora (în conformitate cu "evanghelia lui Chris"). O simplă aserţiune a teologului de servicu al străjniţilor cum că nu li se poate pune în seamă  excesele unor harismatici, i-a determinat pe toţi naivii şi simpatizanţii teologului să îi ia apărarea ignorând toate analizele pertinente care au fost făcute elaborărilor lui eretice (în paralel cu cele ale omului lui dumnezeu, Chris).

Şi acum, surpriză! La mai puţin de un an după faimoasa aderare la mişcarea străjniţilor, acum când unul din cei inebriaţi de teologia nigerianului (negru şi la maţe şi la suflet) se trezeşte cu adevărat şi expune aceleaşi lucruri care le-am ştiut de anul trecut (rătăcirile lugubre ale nigerianului şi lipsa de obiectivitate a declaraţiilor de admiraţie ale corifeilor săi din România), cei mai mulţi apărători de anul trecut ai lui Iosif Ţon acceptă că adeziunea lui a fost nefericită, demonstrând dezorientarea masivă a acestuia. Ce facem însă cu iritarea lor vis-a-vis de cei care au arătat adevărata faţă a lui Iosif Ţon? Ce să facem cu atacurile lor furibunde lansate la adresa celor ce au rămas cu adevărat treji şi au expus atât fisurile etice ale lui Ţon, cât şi devierile lui doctrinare?

Nu doar Iosif Ţon trebuie să îşi facă mea culpa, ci toţi lingăii care i-au cântat în strună şi au ignorat toate informaţiile clare care îi arătau rătăcirea şi dezorientarea (Vaişimăreştii, Nae Ioneştii, Petre Leţcăieştii, Dioni-bodeştii,  Călugării anglicani, Idioţii de la Bruxelles, ignoranţii de pretutindeni şi cei ne-crist-alin-izaţi la minte). Anul trecut apărătorii lui Iosif Ţon au scuipat pe cei ce au arătat rătăcirile acestuia. Acum, aceiaşi oameni concesionează că Iosif Ţon a luat-o pe arătură, dar nu şi faptul că ei l-au încurajat cu atacurile pe care le-au dat împotriva celor ce au sunat alarma pe drept. Alţii, aparţinând aceleiaşi tagme care l-a apărat orbeşte pe Iosif Ţon, tac acum la fel ca şi godacul din porumbişte. Le este greu să recunoască faptul că au fost greşiţi şi că au atacat oameni ai lui Dumnezeu care au ştiut despre ce vorbesc atunci când l-au stigmatizat pe Iosif Ţon. Îi invităm pe toţi cei numiţi mai sus să caute locul unde au scuipat şi să îşi lingă propria flegmă pe care nu au ştiut să o păstreze la locul potrivit la timpul potrivit.

No comments: