Monday, November 14, 2011

Reformă carismatică? Să fim serioși! (partea II)

Să se revizuiască, dar să nu se schimbe nimic, ne-a propus cu un secol în urmă personajul caragialesc ce reprezintă cu multă fidelitate în aceste zile pe autorul J. Lee Grady de la revista Charisma care își propune să arunce praf în ochii creștinilor publicând un articol ce are pretenția că va reforma teologia și practicile atât de compromise ale carismaticilor. Numai că intreprinderea lui a fost deja caracterizată (pe drept cuvânt) ca fiind înșelătoare deoarece același autor promovează în revista sa caractere ce au teologia și practicile pe care el el declară ne-ortodoxe pe de o parte, și lipsite de onestitate pe de altă  parte. Iată mai jos partea a doua a analizei articolului său uns cu toate unsorile, dar lipsindu-i ungerea Duhului lui Dumnezeu.

6. Opriti toate extorcarile spirituale acum. Lucrarile Televiziunilor Crestine trebuie sa inceteze  si sa se abtina de la toate tacticile manipulatoare de strangere de fonduri. Noi trebuie sa nu mai acordam platforme  lucratorilor care  fac revendicari ciudate de recuperare a finantelor in mod supranatural, in special atunci cand Scriptura este distorsionata, sunt impuse termene limita si saracii sunt exploatati.
Toată indignarea editorului este un simulacru din moment ce nu numește nici unul din cei care practică extorcările spirituale (sic)!Și ar fi bine dacă nu ar pune împreună toate Televiziunile Creștine, deoarece numai cele carismatice s-au profilat pe extorcări și înșelăciuni.
7. Cei care pretind ca sunt slujitori ai lui Dumnezeu – fie daca acestia sunt evanghelisti care calatoresc, pastori locali sau lideri de anumite lucrari – trebuie sa dea socoteala fata de alti lideri. Toți cei  care refuza sa-si supună viata lor unei discipline evlavioase vor trebui sa  fie  corectati.
Și cum se va face corectarea? Publicând o propunere de reformă prin care să se revizuiască totul dar să nu se schimbe nimic? Apă de ploaie!
8. Expunerea intrusilor. Bisericile ar trebui sa inceapa sa verifive trecutul acestor lucratori care calatoresc din loc in loc. Predicatorii care au ascuns antecedente penale, au mintit cu privire la casatoriile lor din trecut, care au victimizat femei sau care au refuzat sa plateasca ajutorul pentru copil ar trebui sa  fie expusi ca sarlatani si evitati sau respinsi in cazul in care nu se pocăiesc.
Din cele scrise înțelegem că editorul „prestigioasei” reviste Charisma nu are nimic cu predicatorii care au antecedente penale, sau sunt divorțați, sau au victimizat femei, sau și-au abandonat familiile refuzând să își întrețină copiii, dacă recunosc public aceste lucruri. Descalificați sunt numai dacă au trecut sau trec sub tăcere astfel de „slăbiciuni!” Biblia reală (spre deosebire de cea carismatică) spune că un divorțat și un afemeiat nu au ce căuta în lucrarea lui Dumnezeu, chiar dacă s-au pocăit, pentru că și-au pierdut bunul renume și în lucrarea lui Dumnezeu sunt promovați doar cei care au o bună mărturie a celor de afară!
9. Opriti falsificarea ungerii. Dumnezeu este Dumnezeu, si El nu are nevoie de ajutorul nostru ca  sa se manifeste. Aceasta inseamna ca  nu trebuie sa presaram  sclipici pe noi insine pentru a sugera ca slava lui Dumnezeu este cu noi, si ca nu trebuie sa ascundem bijuteriile false pe podea pentru a dovedi ca suntem “unsi” sau sa scoatem  afara din manecile noaste pene de pui golasi ca sa putem pretinde ca ingerii sunt in camera. Toate aceste sunt minciuni impotriva Duhului Sfant.
Și dacă acestea sunt minciuni împotriva Duhului Sfânt, cei care le-au practicat sunt mincinoși care au adus hulă Duhului lui Dumnezeu. Acești hulitori au „uns” pe atâția alții în lucrarea lor înșelătoare. Carismaticii ar trebui să înceteze cu toate parafernaliile lor, cu uleiurile sfințite, cu batistele consacrate ce fac minuni, cu scrisorile peste care chipurile se roagă, etc. Așa cum răsăritenii sunt ridicoli cu pretențiile lor că oferă ape sfințite, tot așa sunt și carismaticii. Așa cum preoții grupărilor istorice pretind în mod mincinos că sub egida lor au apărut minuni făcute de icoane și alte lucruri de ale sfinilor (moaște, relicve), tot așa carismaticii mint când pretend minuni făcute de batiste și șorțuri, etc.  Așa cum catolicii cereau bani pentru indulgențe, așa carismaticii au devenit experți în a stoarce bani de la creduli. Simonia caotlicilor este o nimica pe lângă simonia carismaticilor de teapa lui Benny Hinn și Oyakhilome, care trăiesc în palate, înoată în bani, au la dispoziție armate se servitori și caravane de mașini de lux și avioane personale.
10. Sa ne intoarcem la curatie/ neprihanire.  Am avut destule scandaluri. Biserica carismatica trebuie sa dezvolte un sistem de restaurare a lucratorilor care au cazut. Cei care au cazut din punct de vedere moral pot  fi restaurati, dar ei trebuie sa fie dispusi sa se  supuna mai degraba unui proces de vindecare, decat sa se grabeasca sa ajung imediat inapoi la  amvon.
La ce să îi restaureze? La învățăturile eretice datorită cărora au căzut? La practicile nebiblice care le-au cauzat căderile? Carismaticii căzuți sunt un rezultat firesc al sistemului diabolic la care subscriu (teologie eretică și practici scandaloase)!
11. Avem nevoie de smerenie. Lucratorii care pretind tratament de vedete, cer salarii generoase, insista pe titluri sau pe expunerea distanta fata de altii sunt vinovati de mandrie spirituala.
12. Nu mai vrem “big shots”(greu de tradus). Apostolii sunt sclavi ai lui Hristos si ar trebui sa fie modele impecabile de umilinta. Apostolii adevarati nu conduc de sus in jos, printr-o autoritate ierarhica peste biserica. Ei servesc biserica de jos in sus ca si adevarati slujitori.
Mai este nevoie să menționăm odată că doctrina carismatică ce susține existența apostolilor în vremea noastră este o erezie ce are consecințe abismale multiple? Nu, nu avem „apostoli adevărați,” așa cum crede editorul revistei Charisma, ci avem numai apostoli falși în vremea noastră. Când editorul revistei Charisma va declara falsitatea celor ce pretind că sunt apostoli, atunci putem spera într-o reală reformă.
13. Niciodata nu promova daruri pe cheltuiala caracterului. Cei care sunt implicati in profetie, vindecari si minuni trebuie, de asemenea, sa arate Roada Duhului Sfant. Si in timp ce continuam sa incurajam darul vorbirii in limbi, sa ne asiguram ca nu il vom  trata ca pe ceva semn al superioritatii. Lumea are nevoie de dragostea noastra, nu de “glossolalia” noastra.
Carismatismul va promova întotdeauna „darurile” în detrimental caracterului, deoarece doctrinele lor sunt false. Ce caracter au oameniii care promovează doctrine false? De la început carismaticii au avut probleme de caracter și continuă să aibe aceste probleme. Este apoi nevoie să îi aducem aminte editorului că lumea nu are nevoie de „dragoste,” ci de o Evanghelie corectă?! Evanghelia corectă va produce adevărata dragoste. Se vede că revista Charisma nu este interesată de expunerea Evangheliei lui Hristos, ci de manifestări de „dragoste” ce fac abstracție de adevăr!
14. Puneti  profetii sa dea socoteala. Cei care refuza sa-si asume responsabilitatea pentru declaratiie inexacte sau neconforme cu realitatea, sa nu li se mai dea “platforma” sa vorbeasca. Iar “profetii” care traiesc o viata imorala nu mai merita sa mai aiba o voce publica.
Din moment ce mișcarea carismatică s-a abătut de la Cuvântul lui Dumnezeu nu are un etalon cu care să măsoare inexactitatea declarațiilor predicatorilor carismatici. Cine va face evaluarea acelor declarații? Benny Hinn? Sau T. D. Jakes? Sau Jack Deere, care sunt toți eretici? Iar dacă falșii profeți își asumă responsabilitatea pentru declarațiile inexacte sau neconforme cu realitatea pot activa în continuare? Așa se pare că susține autorul propunerii de reformă. Și ce înseamnă „viață imorală” din moment ce editorul revistei Charisma crede că cineva poate fi divorțat și recăsătorit, și totuși să fie predicator, când Domnul Isus spune că orice om ce își lasă nevasta fără motiv de infidelitate și se căsătorește cu alta trăiește în preacurvie, iar apostolul Pavel spune clar că prezbiterul trebuie să fie bărbatul unei singure neveste? Carismaticii nu recunosc tipul de imoralitate de care vorbea Domnul Isus și nu le pasă de cerințele postulate de apostolul Pavel! De altfel nu ar trebui să ne mirăm, deoarece carismaticii au apostolii lor, care pot răsturna ceea ce este scris cu revelația lor nouă!
15. Haideti sa facem lucrurile importante lucruri importante. Scopul ungerii Duhului Sfant este de a ne imputernici pentru a ajunge la altii cu Evanghelia. Astazi suntem la rascruci de drumuri: Fie vom continua intr-o  directie gresita, intretinuti  de circurile noastre carismatice, fie ne vom avanta in evanghelizare, plantare de biserici, misiuni, ucenicie si lucrarea, plina de compasiune, de ajutorare a celor saraci si de lupta impotriva nedreptatilor. Bisericile care imbratisează aceasta Reforma noua se vor concentra asupra prioritătilor lui Dumnezeu.
Nu, editorul revistei Charisma nu cheamă la plâns și post, la sfâșiere și pocăință, ci cheamă la activitate susținută! Ar fi bine dacă ar înceta să menționeze evanghelizări și plantări de biserici și misiuni și ucenicie și lucrare și ajutorare, și ar insista asupra unei pocăințe care să îi ducă pe oameni la Cuvânt, scoțându-i din imperiul eresului carismatic.
http://dorinpele.wordpress.com/2011/10/27/15-reforme-de-care-are-nevoie-miscarea-penticostalacarismatica-1/
Charisma Magazine

No comments: