Tuesday, October 9, 2018

Acu' să vedem!

Trecu și referendumul acesta...
Implicațiile pe termen scurt, mediu și (mai ales) lung nu vor întîrzia să apară. Și într-un final motivația cu și pentru care am votat fiecare din noi, aceea contează. Mai ales înaintea Divinității.
Dar pînă una alta avem două întrebări.
Prima e adresată Bisericii, nu național-majoritare (căci asta e aberant teologic) și nici vreuneia denominaționale, ci în anasamblul ei. Pe cînd o coaliție ecclesială împotriva tuturor fărădelegilor (hoție, minciună, trădare, cameleonism, manipulare și multe alte păcate stridente) comise nu doar de clasa politică conducătoare sau din opoziție, ci de poporul român în general? Căci dacă vocea Bisericii, una profetică, nu se va auzi de acum înainte pe temele majore și grave, atunci avem o problemă cu Biserica...
A doua întrebare e adresată PSD-ului in corpore. Cînd va face acest partid profund dăunător moral, juridic, politic ,social și cultural acel pas în lateral cel puțin, dacă în spate nu se poate? Eșecurile în cascadă din ultima perioadă ar trebui să dea de gîndit tuturor membrilor care mai au o vibrație a conștiinței civice. Dacă nu se retrage Dragnea, și nu prea sunt semne în acest sens, să se retragă membrii de rînd și normali.
Nu de alta, dar să rămînă „regele gol, pușcă”.
Sau altfel spus, să rămînă general, dar fără armată...

-articol preluat cu acordul și de pe blogul lui Barthimeu-

No comments: