Sunday, March 3, 2013

Coranul e mai puțin violent... decât Biblia – ne spune Marius Munteanu


În articolul nostru Ce au Biblia si Coranul de face cu bunăstarea și mizeria socială?  ofeream un citat din Noah Webster după care câteva observații privind influența Bibliei și Coranului asupra societății, pe care le redăm din nou mai jos:

                Principiile și preceptele morale conținute în Scriptură trebuie să formeze baza contractelor civile și a   legilor... Toate nenorocirile și relele de care suferă oamenii ca vicii, nelegiuiri, ambiții, nedreptăți, opresiuni, sclavie și război, toate rezultă din disprețul pentru sau neglijarea preceptelor conținute în Biblie. (Noah Webster)

                "Prin opoziție, se poate spune că în societățile musulmane majoritatea nedreptăților și relelor de care suferă oamenii survin tocmai din observarea regulilor Coranului care pretinde să tratezi cu discriminare pe cei ce au o credință diferită, să impui un sistem de taxare diferit pentru adepții unor religii diferite, să persecuți sau chiar să omori pe cei care nu se convertesc la islam, să ucizi pe cei care te jignesc sau îți afectează onoarea, să tratezi cu cruzime femeile și copiii, să terorizezi pe cei care nu îți oferă privilegiile la care te crezi îndreptățit, să împingi la sinucidere copii, tineri, femei, pentru ați atinge scopurile personale,  etc. etc."
la care domnul Marius Munteanu se apucă să comenteze. Iată o parte a comentariului domnului Munteanu la cele spuse de noi:
O mare parte din nenorocirile și relele de care suferă oamenii azi (si de altfel si in trecut), pe care le-ai mentionat mai sus, se datoreaza in principal Bisericii Crestine in general, nu doar Catolica ( in caz ca vei vrea sa arati cu degetul spre ei). Coranul e mai putin violent, si mai putin absolut decat Biblia, iar musulmanii chiar nu au nici o problema cu nici o religie, fie ea crestina sau nu. (La multe si face referiri pozitive) Isus e mai prezent in Coran mai mult ca si in Biblie, si de fiecare data doar ca exemplu pozitiv. Diferenta e ca nu e vazut ca fiul lui Dumnezeu, Islamul si Iudaismul fiind credinte monoteiste pure. Crestinismul e mai liberal in aceasta privinta.

În rugăm pe domnul Munteanu să ne arate relele de care vorbește și de care s-a făcut vinovată credința creștină. Până una alta, istoricii sunt de acord că:

Credința creștină a limitat sau chiar eliminat în societatea europeană sclavia, avortul, eutanasia, luptele de gladiatori; (Mahomed a avut sclavi, femei și copii pe care i-a abuzat. A cerut musulmanilor să lupte în războaie pentru a obține sclavi).

Creștinii au înființat spitale, case de ajutorare a săracilor, practica asistenței sociale; Musulmanii vorbesc despre necesitatea milosteniei, dar până nu au venit în societatea lor banii pentru petrol nu au construit nici orfelinate, nici spitale pentru săraci, nici case de ajutorare a săracilor.

Credința creștină a emancipat femeia promovând drepturile acesteia, egalitatea cu bărbatul și căsătoria monogamă.  (Prima Epistolă a sfântului Petru cere bărbaților: Bărbaţilor, purtaţi-vă şi voi, la rîndul vostru, cu înţelepciune cu nevestele voastre, dînd cinste femeii ca unui vas mai slab, ca unele cari vor moşteni împreună cu voi harul vieţii, ca să nu fie împiedecate rugăciunile voastre. Sfântul apostol Pavel cere bărbaților să își iubească nevestele și să se jertfească pe ei înșiși pentru ele, așa cum a făcut Christos pentru Biserica Sa.  Coranul spune în Sura 4 versetul 34 că bărbatul este stăpânul femeii și acest drept le-a fost dat de Allah și pe baza acestei stăpâniri pot să le mustre, să refuze intimitatea cu ele, să le închidă și să le bată, literal să le biciuiască).  

Credința creștină a militat pentru drepturile copiilor, a deținuților,  pentru egalitatea raselor, și a altor categorii împotriva cărora se practica discriminarea. Coranul numește pe negri capete de stafide (Hadith, volumul 1, nr. 662 și volumul 9, nr. 256), probabil de aceea unii negri se alătură credinței islamice!

Credința creștină predică iubirea de aproapele și ajutorarea dușmanului. Coranul predică violența împotriva celor ce au altă religie. Domnul Munteanu nu știe că la început Mahomed avea impresia că va aputea câștiga de partea sa pe creștini și pe evrei, de aceea în revelația sa inițială vorbește de ei ca un popor al Cărții și sfătuiește la înțelegere. Ulterior, când a fost evident că creștinii și evreii nu acceptă revelația sa, i-a înfierat în textele Coranului și a cerut fie uciderea lor, fie exploatarea lor cu impozite mari, pe care musulmanii nu trebuiau să le plătească.

Îi oferim domnului Munteanu câteva texte din „sfântul” Coran, poate că va ieși din întunericul în care se complace: Spune celor necredincioși, dacă se lasă (de necredință) trecutul le va fi iertat, dar dacă persistă pedeapsa este deja în fața lor. Și fă război cu ei până când nu mai este dezordine și opresiune, și dreptatea și credința lui Alah se va impune total și peste tot (Sura 8, versetele 38 și 39). Fă război cu cei ce nu cred în Allah, nici în ziua de apoi... și cu cei ce nu recunosc religia adevărului, chiar dacă sunt poporul cărții (evreii și creștinii) Sura 9, versetele 20 și 29.
Pe unii din oponenții săi Mahomed i-a supus torturii tăindu-le mâinile și picioarele, arzându-le ochii cu fierul roșu, lăsându-i să moară de sete, smulgându-le părți ale trupului, sângerându-i până la moarte, etc. (Vezi Hadith, volumul 1, nr. 234, volumul 8, nr. 794-796).

Celelalte „perle” din comentariul în discuție le vom trata cu o altă ocazie.

2 comments:

Ryan said...

Nu va pierdeti vremea cu oameni ca si Munteanu. Sint spalati la creier de liberalismul global pe care l-au imbratisat fara nici o ezitare omeneasca ...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.