Wednesday, July 15, 2015

Ce face Asociatia Bisericilor Romana Baptiste din America? Il condamna pe Ioan Botezatorul!


Acum ca penticostalii romani din America au protestat impotriva deciziei Curtii Supreme a Statelor Unite de a legaliza casatoriile sodomitilor, asteptam ceva si din partea Asociatiei Bisericilor Baptiste din America. Ceva mai mult decat “Noi nu ne amestecam in politica!” sau “Noi ne rugam!”

Mantuitorul a facut politica. Nu in ascuns, nu subversiv, ci deschis si ne-a lasat si noua o pilda sa Il urmam. Un caz concret.

Ioan Botezatorul a condamnat pe Irod pentru ca “se casatorise” cu Irodiada, nevasta fratelui sau. Conform normelor romane divortul si recasatoria erau acceptate, dar nu conform normelor lui Dumnezeu. Irod nu facuse nimic ilegal din punct de vedere juridic, dar incalcase Cuvantul Legii lui Dumnezeu. Din pricina faptului ca a luat pozitie fata de cei pusi in dregatorii, Ioan a ajuns in temnita. De acolo i-a adresat Lui Isus o intrebare ce arata intr-un fel dezorientarea ce o experimenta.

Isus nu l-a condamnat pe Ioan pentru ca se amestecase in politica, asa cum au facut mai marii Bisericilor Baptiste cu luptatorii care sub Ceausescu au condamnat pacatele savarsite de politicienii ce incalcau Constitutia Romaniei si suprimau astfel in cazul baptistilor drepturile garantate constitutional.

Isus nu a considerat ca Botezatorul merita sa fie pus in temnita pentru ca se amestecase in politica! Dimpotriva, Fiul lui Dumnezeu l-a laudat pe Ioan in acele momente pentru principialitatea lui, pentru spiritual lui de jertfa, pentru curajul lui si pentru statornicia dovedita in persecutie. Laudandu-l pe Ioan Botezatorul Isus ii recomanda actiunile in public, si il dadea de exemplu altora ce urmau sa vina in urma lui Ioan in lucrarea lui Dumnezeu. Si e pacat ca predicatorii nostri nu vor sa samene cu cel mai mare om nascut din femeie, nici nu vor sa primeasca laude din partea lui Isus asa cum primise Ioan!

Ar trebui sa cautam cu lumanarea un caz ca al lui Ioan intre cei care au fost la conducerea Uniunii Baptiste din Romania sau la carma Asociatiei Bisericilor Baptiste din America in timp ce comunistii dominau scena politica a Romaniei! Toti cei care s-au perindat pe la conducerea celor doua institutii au fost lasi, si de aceea au refuzat sa apere drepturile credinciosilor ce traiau in conformitate cu Scriptura si intrau in conflict cu autoritatile comuniste. Nici macar un presedinte al Asociatiei Bisericilor Baptiste din America nu a luat pozitie fata de persecutiile ce le sufereau fratii lor in Romania ceausista. Ei organizau congrese, publicau reviste, tineau conferinte, dar nu pomeneau nimic de fratii lor din temnitele comuniste! Cand erau intrebati de ce nu iau pozitie, se scuzau cu formula: “Noi nu face politica si nu cerem drepturi!”

Au uitat complet de faptul ca Scriptura cere urmasilor lui Christos sa faca politica si sa isi aduca aminte de cei din temnita, ca si cum si ei ar fi acolo (a te solidariza cu cel pus in temnita din pricina credintei inseamna a condamna pe conducatorii politici care persecuta pe pocaiti; inseamna a condamna pacatul si implicit a face politica!). Au uitat de faptul ca Mantuitorul a stat alaturi de Ioan Botezatorul si l-a aparat public cand era la inchisoare si in acelasi timp a condamnat public abuzurile lui Irod! Acesta a fost Domnul nostru pe care unii il efemineaza si il descriu ca fiind neinteresat de politica! Da, cand a fost vorba de apararea credinciosilor Sai, Isus a facut politica! S-a solidarizat cu ei in persecutie si a condamnat autoritatile ce persecutau pe credinciosi! Exemplul lui Christos trebuia sa fi fost urmat de cei ce s-au perindat la conducerea Cultului Baptist din Romania in perioada comunista, sau de cei de la conducerea Asociatiei Bisericilor Baptiste din lumea libera! Nu au facut-o, in schimb au laudat pe persecutori si implicit au condamnat pe cei ce sufereau persecutie.

Istoria se repeta in alte sfere. La ora actuala sodomitii din societatea vestica sunt antrenati (la fel ca si comunistii) in actiunea de a suprima drepturile credinciosilor lui Isus si de fapt incearca sa reduca la tacere pe toti cei ce gandesc diferit de ei! Ce fac cei mai multi predicatori? Tac si refuza sa ia atitudine! Le este frica sa spuna raului rau! Le este frica sa nu ajunga in cuptorul persecutiei! De fapt ei renunta la a-L proclama pe Isus ca Domn si Judecator al tuturor celor ce ii sfideaza cerintele! Mantuitorul nu poate folosi in nici un fel pe oamenii care se tem de semenii lor mai mult decat de Dumnezeu! Si aceasta este tragedia predicatorilor contemporani! Prefera sa traiasca in securitate si in puf mai degraba decat sa isi primejduiasca pozitiile luand atitudine fata de pervertitii care corup generatiile ce traiesc azi!

Probabil ca ciurul ce va cerne cel mai bine pe cei ce se proclama pocaiti va fi atitudinea luata fata de perversiunile practicate de sodomiti si de politicienii ce le dau apa la moara! Curajul de a condamna sodomia si practicile asociate cu aceasta va fi un semn al verticalitatii, pe cand tacerea cu privire la sodomie si "casatoriile" sodomitilor va fi perceputa (correct) ca abandonul luptei pentru adevar.

No comments: