Friday, July 24, 2015

Miss Seattle 2013, Miss Washington 2015 – o rusine pentru comunitatea evanghelica romaneasca din America

Penticostalii de moda veche din Romania aveau cel putin bun simt si se fereau de a fi in ton cu lumea. Cei veniti in America au tradat foarte curand si fara procese de constiinta curatia de inima si s-au intrecut in a se conforma chipului veacului. O mostra a acestei dorinte de a fi ca lumea ne-a oferit-o ziarul Romanian Times din Portland (iunie 2015), care pe prima pagina expune poze indecente ale fiicei domnului Mircea Lubanovici anuntand in articolul de fond participarea acesteia la parade modei si castigarea titlului de Miss Washington 2015.

Pana la ora actuala nu am luat cunostinta de nici un protest al penticostalilor fata de articol, fata de pozele expuse si mai ales fata de participarea unei fete penticostale la parade modei in urmarirea castigarii unui titlu de frumusete! Ce a mai ramas din spiritualitatea de spartani a penticostalilor romani? Doar amintirea. Sau poate ca nu a existat niciodata, ci a fost doar o  fatada cu care sa impresioneze pe cautatorii de Adevar si sa ii atraga in turma lor.   Cazul domnisoarei Delia Lubanovici nu este nou, din moment ce articolul o lauda pentru castigarea titlului de Miss Seattle in 2013. Doi ani in care penticostalii romani ar fi putut lua atitudine. N-au facut-o, ceea ce ne arata gradul de dezintegrare al penticostalismului romanesc.

Articolul omite sa ne spuna cum s-a simtit penticostala romana cand a trebuit sa se prezinte in costum de baie in fata barbatilor care o dramaluiau, sau cand a trebuit sa „danseze” in fata acelorasi barbati din juriu. Dar de ce sa ne miram? Dansul „sfant” a devenit o traditie sfanta in bisericile penticostale. Doar ca in cazul analizat domnisoara Lubanovici l-a performat pe terenul nesfant al paradei modei. Totusi, nu putem exclude intentiile evanghelistice ale domnisoarei. S-ar prea putea ca penticostalii sa fi descoperit o noua metoda de evanghelizare, aceea de a dansa in fata barbatilor cu ochi pagani si pofte nelegiuite!

Ce au de spus mai marii penticostalilor? Tacere! Tacere complicitara! Tacere vinovata!

No comments: