Thursday, September 15, 2016

Ce mai e nou în comunitățile creștine române din America (II)

La Chicago Bisericile Penticostale din America au avut și ele Congresul lor, unde au invitat-o pe Kim Davis. Lucru bun și frumos, dar un prieten îmi comunică faptul că acolo s-au cheltuit aproximativ $200 000 cu închirierea localului, parcare și cazare pentru invitații Congresului. Barosanii cultului penticostal au stat la un hotel foarte luxos pe banii credincioșilor ce muncesc din greu și dau pentru „lucrarea Domnului”. Oare de ce nu și-au plătit ei înșiși cheltuielile de cazare, dacă au dorit să participe la eveniment și să susțină „lucrarea Domnului”? De ce banii adunați de la enoriași sunt aruncați pe fereastră și cheltuiți pentru cei ce mănâncă smântâna și nu cunosc gustul zerului, așa cum îl cunosc enoriașii?

Oricum, acolo s-au cheltuit sume enorme, aproape un sfert de milion de dolari! Nu știu dacă se justifică înaintea lui Dumnezeu o astfel de cheltuială când în România există săraci cu duiumul și bolnavi în număr tot mai mare de care nimeni nu are grijă. Mă gândesc că este o mare posibilitate ca mai marii penticostalilor să fie printre cei izgoniți de Domnul Isus pentru că „a fost gol, și nu i-au dat o haină, a fost flămând și nu i-au dat de mâncare, a fost bolnav, și nu l-au vizitat, a fost în temniță și nu au manifestat interes...” Au ajuns și penticostalii să aibă cler, și încă unul corupt?

3 comments:

Anonymous said...

Doamne, nu vad ochii Tai* adevarul? Tu-i lovesti si ei nu simt nimic; îi nimicesti, si nu vor sa ia învatatura; iau o înfatisare mai tare decât stânca, nu vor sa se întoarca la Tine.
Eu ziceam: ‘Numai cei mici sunt asa; ei lucreaza fara minte, pentru ca nu cunosc* calea Domnului, Legea Dumnezeului lor!’ Ma voi duce deci la cei mari si le voi vorbi, caci ei* cunosc calea Domnului, Legea Dumnezeului lor! Dar toti au sfarâmat** jugul si au rupt legaturile Cum sa te iert? zice Domnul. Copiii tai M-au parasit si jura pe dumnezei care n-au fiinta. Si dupa ce le-am primit† juramintele, se dedau la preacurvie si alearga cu gramada în casa curvei! De aceea, spune-le: «Acesta este poporul care n-asculta glasul Domnului, Dumnezeului sau, si care nu vrea sa ia învatatura; s-a dus adevarul, a fugit din gura lor.» ei n-au ascultat si n-au luat aminte, ci au urmat** sfaturile si pornirile inimii lor rele, au dat înapoi† si n-au mers înainte Mi-au întors spatele, nu s-au uitat la Mine; i-am învatat**, i-am învatat întruna, dar n-au ascultat si nu s-au învatat Ci si-au pus urâciunile idolesti în Casa peste care este chemat Numele Meu si au spurcat-o. Si, chiar daca le vei spune toate aceste lucruri, tot nu te vor asculta si, daca vei striga la ei, nu-ti vor raspunde . Ei zic lemnului: «Tu esti tatal meu!» Si pietrei: «Tu mi-ai dat viata!» Caci ei Îmi întorc spatele si nu se uita la Mine. Dar, când sunt în nenorocire, zic: «Scoala-Te si scapa-ne!» De aceea îi omoara leul din padure si-i nimiceste lupul din pustie. Sta la pânda pardosul înaintea cetatilor lor; toti cei ce vor iesi din ele vor fi sfâsiati, caci faradelegile lor sunt multe, abaterile lor s-au înmultit! «Ascultati lucrul acesta, popor fara minte si fara inima, care are ochi, si nu vede, urechi, si n-aude!» De aceea, asa vorbeste Domnul: „Iata, Eu am de gând sa aduc o nenorocire împotriva acestui leat de oameni*, de care nu va veti feri grumajii si nu veti mai umbla cu capul atât de sus, caci vremurile vor fi rele . Nu ne vorbi noua despre acestea !!!spun ei ,noi suntem har Sub Har n-ati vrut si l-ati schimbat in DESFRANARE . De aceea ati fost mutati sub legea pacatului si a mortii sa vina peste voi nenorocirile ei fara sa stiti . Oare al cui cuvant se v-a implini asupra voastra ? Si cantecul mirelui si a miresei v-a inceta din gura lor si limbile l-i se vor usca . Doamne , si au fost asa de aproape atat de mire cat si de mireasa ,sa nu "vie" primiti nici ca nuntasi ? Se zbuciuma sufletul-n launtrul meu ! Aurul vostru a ruginit si hainele roase de moli dela cap la coada ! sa fie adevarat oare ? EL da fiecaruia dupa cum voieste ! si mantuieste pe cei smeriti

Anonymous said...

Frumusetea Unui giuvaer si piatra rara si pretioasa sta in stralucirea ei;asa singurul Fiu pentru Tatal Sau !
Cunoasterea cinstita -a fapturii El mi-a dat-o,
sa stiu plamada lumii si vlaga din stihii

cum se sfârseste timpul dupa'nceput si mijloc,
si vremea'n du-te-vino, si vremile'n prefaceri,

cum se roteste anul, cum astrele se misca,
natura animalelor, deprinderile fiarelor,
puterea unor duhuri l si gândurile oamenilor,
si felurimea plantelor si leacul radacinilor;

tot ce-i ascuns, precum si ce e vadit, am cunoscut,
fiindca'ntelepciunea, ce mestereste totul,
mi-a dat învatatura.

Într'adevar, se afla în ea un duh destept
si sfânt, fara pereche o, cu multe cai , subtire ,
patrunzator si sprinten si fara nici o pata
si limpede, statornic si iubitor de bine,
gata oricând , navalnic si binefacator si iubitor de oameni,
de neclintit, temeinic, lipsit de'ngrijorari;
el, cel ce poate totul si peste tot vegheaza,
strabate ca un fulger prin duhurile toate
cele destepte, limpezi si oricât de subtiri.

Fiindca'ntelepciunea se misca mult mai iute decât orice miscare:
de vreme ce-i curata, strabate si patrunde prin toate, pretutindeni.

Un suflu al puterii lui Dumnezeu, aceasta-i: cine oare ?
suvoi curat al Slavei Celui Atotputernic,
asa ca nici o pata n'o poate întina.
Caci ea e stralucirea luminii ne'nserate ,
oglinda – fara urma de pata – a lucrarii
lui Dumnezeu, icoana a bunatatii Sale. Domnul Dumnezeu sa va binecuvanteze Frate in Bunatatea Lui si sa -Si reverse peste toate ale tale suvoi al Puterii Dragostei Lui . Al tau frate !

Anonymous said...

Cazul familiei Bodnariu se aseamana foarte mult cu cazul familiei de crestin al vreamii de acum ce se straduieste sa isi mentina integritatea credintei prin cele cinci simturi pe care i le-a dat Dumnezeu ca pe cinci copii ai lui in vederea cunoasterii cresterii ca odata ajunsi la statura de om sa nu mai fie batut de orice vint de invatatura incoace si incolo prin viclenia si minciuna si siretenia celor ce nu cunosc pe Dumnezeu sau chiar a celor ce nu vor sa asculte de evanghelia lui Dumnezeu ,având mintea întunecata, fiind straini de viata lui Dumnezeu, din pricina nestiintei în care se afla în urma împietririi inimii lor. -Dar ce au invatat ? Asta nu-I recunostinta !
Acestia vor sa ne conduca pe noi si copiii nostri in intunericimea sinturilor lor, pe care ei o numesc lege a omului tainic al faradelegii despre care insusi Duhul Sfant ,prin Apostolul Domnului nostru Isus Hristos ne-a prevenit mai dinainte ( si sa spun lucrul acesta pe intelesul nostru ,al tuturor )