Friday, September 22, 2017


PLÂNSUL
CAMELEONULUI "CREȘTIN"

Unul din ucenicii Domnului Isus era "un drac" Ioan 6:70. Iuda Iscarioteanul, unul din cei doisprezece Apostoli era un demon deghizat în creștin (urmaș al lui Hristos). 8,3% este un procent îngrijorător. Frații lui Iosif, fii lui Israel, se recomandau ca "oameni de treabă" Geneza 42:11. Astăzi întâlnim mulți oameni în Creștinism, care se recomandă a fi ucenici ai Domnului Isus și oameni de treabă! Ei își schimbă înfățișarea în funcție de interese și circumstanțe. În vremea comunismului, unii se recomandau ca ucenici, pioși și credincioși în Casa Domnului iar apoi trădători fideli la securitate. Oameni de treabă în societate, la servici, în Biserică, dar în întuneric șoptitori, scriind rapoarte amănunțite despre viața aproapelui lor. Acești draci deghizați în ucenici, acești lupi îmbrăcați în piei de oaie, pot fi toți cuprinși în expresia: cameleoni! 
Cameleonii sunt niște lighioane foarte ciudate. Ei își schimbă culoarea pielii în funcție de context. Când sunt pe pământ devin pământii, când stau pe o frunză înverzesc, iar în Biserică sunt sfinți. Sunt precum un copiator care fotocopiază documente sau fotografii. Un lucru nu poate însă masca cameleonul - caracterul său. El rămâne cameleon indiferent de culoarea sa, iar faptele îl trădează! Caracterul său de prădător profitor iese la iveală, când odată camuflat, își prinde prada cu sălbăticie. Victimele cameleonului ne avertizează că în spatele coloraturii se ascunde un monstru.
Personal, am cunoscut mulți cameleoni "creștini". Oameni deghizați în sfinți, mascați în ucenici, dar plini de otravă în inimă. I-am deconspirat rostindu-le numele iar ei au început să se plângă, să geamă, să mârâie, motivând că nu îi iubesc. Domnul Isus ne învață limpede în predica Sa: după faptele lor îi veți cunoaște! Nu după cuvinte, predici, minuni, culori sau măști ci după fapte! În cartea O cetate de necucerit, am desconspirat cameleoni. Acești cameleoni plâng acum, autovictimizându-se și căutând să ascundă adevărul. Generația tânără merită să cunoască adevărul pentru a putea trăi în adevăr. Chiar și când e dureros, adevărul eliberează! Dragi tineri și tinere, bărbați și femei, bătrâni și bătrâne, trăiți în adevăr, studiați și învățați din istorie, păziți-vă de cameleoni... îndeosebi de plânsul lor! Nu uitați, cameleonii atacă folosindu-și limba! Iuda, când a văzut spart, vasul cu mir, a reproșat catalogându-l ca o mare risipă. "El zicea lucrul acesta, nu pentru că purta grijă de săraci, ci pentru că era un hoț, și ca unul care ținea punga, lua el ce se punea în ea!" Ioan 12:6 Iuda era un drac, un vânzător și un hoț, dar camuflat în Apostol! Rețineți, cameleonii au limba lungă. Stați la distanță de limba lor și observați-le faptele!


9 comments:

Anonymous said...

Scump frate Rădoi,
Am citit cartea dumneavoastră şi vă felicit pentru ea! Aş putea spune că e foarte dură pe alocuri. Cred din inimă că reflectă realitatea. Mulțumesc Domnului pentru oameni care au avut şi au curajul să spună adevărul! Frate Rădoi, Cameleonii pot prinde doar muşte sau alte insecte mici cu limba lor. Creştinii maturi îi ocolesc din start. Dumnezeu să vă binecuvinteze!!

Maria Betea said...

Am fost surprinsă să aflu că oameni precum Iosif Țon au fost colaboratori ai sistemului opresiv din RSR. El a menționat ceva acum 2 ani într-o declarație publică dar a fost foarte evaziv. Sunt total dezamăgită de ruşinea în care a trăit, colaborând pentru siguranța personală, confort şi arginții Balaurului Roşu. Acum se explică alternanțele doctrinare repetate ale lui Iosif Țon. Ele au rădăcini în comportamentul său de turnător. Fratele Busuioc din Australia încearcă să îl sfințească (apere) pe Țon şi reuşeşte precum busuiocul din mâna popii... vorba Domnuului Isus: vai de voi... dar şi de noi, cu aşa lideri.

Mircea Avasilenei said...

Ce aveti cu fratele Țon? Dacă voi erați în situația lui, probabil că ați fi făcut la fel. A primit dreptul de a călători în străinătate; posibilitatea de a studia la Oxford şi a scăpat şi de închisoare şi bătăi. S-a descurcat destul de bine, zic eu. Vă e ciudă pe el?

Doru A said...

Avasilenei, aici nu e vorba de ciudă ci de dispeț! Cum puteți vorbi asemenea aberații? Mi-e ruşine că sunt moldovean, cu aşa specimene.

Anonymous said...

Oameni de nimic (pardon, de treabă) au fost, sunt şi vor mai fi. E neplăcut să îi vezi însă predând "cursuri de viață spirituală" Poate s-ar potrivi maai bine "scursuri de viață spirituală" ar fi mai potrivit acest titlu. Mai dăm şi cu busoioc peste toate şi scursurile ajung cursuri, iar trădătorii pedagogi.

Unknown said...

Pace Fr. Rădoi! Vă felicit pentru carte și pentru lupta pt. credință pe care ați dus-o la Caransebeș cu așa-zișii pocăiți. Eu sunt pastor la Coșteiu, dar am fost câțiva ani membru la Turnu-Ruieni după ce m-am căsătorit cu fata lu Iliuță Albu. Cred că de bunicul soției mele, Albu Ilie ați pomenit în carte la convertirea dumneavoastră. Respect!

Radoi Nicolae said...

Vă mulțumesc tuturor pentru comentarii. Primesc multe telefoane și email-uri de la frați și surori care au citit cartea. Mă bucur că Domnul m-a ajutat să bun la bun sfârșit această lucrare, arătând adevărata istorie a luptei pe care am dus-o la Caransebeș împotriva regimului comunist. Mulțumesc Domnului pentru harul de fi suferit pentru El! Știu că adevărul a avut și are întotdeauna și mulți dușmani. Mă rog Domnului să îmi binecuvinteze și dușmanii cu credința mântuitoare, pocăința înaintea Domnului și fapte potrivite sfinților!

Vancu Dorin said...

În sfârşit ies la iveală adevărații turnători ai pocăiților. Iosif Țon, se pretinde a fi un om credicios dar faptele lui arată altceva. Ruşine celor care şi-au vândut frații şi cunoscuții, pentru ca azi să aibă vile şi averi ilicite cumpărate cu arginții securității. Ruşine! Cât despre autorul cărții O CETATE DE NECUCERIT, tot respectul!

Stroie Cosmina said...

Frate Rădoi,
Trădătorii sunt scoşi la iveală, dar părerile sunt împărțite. Unii credem că ați procedat corect alții cred că nu. Ei spun că dragostea Domnului trebuie să acopere aceste nume... Prietenii tovarăşilor Bunaciu, Bărbătei, Busuioc şi Țon le sar în apărare. Din punctul lor de vedere ADEVĂRUL TREBUIE ÎNGROPAT ŞI UITAT. "Să nu denigrăm, să nu ne spălăm rufele în public, să lăsăm pe Domnul să-i judece" spun prietenii trădătorilor. Când Apostolul Petru a fost fățarnic, Pavel i-a stat împotrivă! Fratele Lae stă împotriva fățarnicilor, tovarăşilor vânzători de frați, şi tot el e criticat?? Nu vă e ruşine nevertebratelor?!! Să apărați păcatul, să îl ascundeți şi să denigrați adevărul? O să vă căutăm şi vouă dosarele, să vedem de ce sunteți aşa de "înțelegători, iubitori şi prietenoşi cu trădătorii?!
Mergi înainte frate Nicolae, proclamând adevărul!!!