Saturday, February 17, 2018

CÂND PILAT VREA SĂ PLACĂ PARTIDULUI!!!


Pilat din Pont era un politician perfect. Evanghelistul Marcu spune: Pilat a vrut să facă pe placul norodului, şi le-a slobozit pe Baraba; iar pe Isus, după ce a pus să-L bată cu nuiele, L-a dat să fie răstignit. Marcu 15:15
Cam așa a procedat și președintele Viorel Iuga cu cartea: O cetate de necucerit! 
Ne-am întâlnit de câteva ori în Statele Unite, a fost la mine acasă..... credeam că suntem nu doar frați ci și prieteni. Când domnia sa a citit adevărurile cutremurătoare despre luptele din perioada comunistă și grozăviile pe care le-a făcut chiar Uniunea Baptistă din acea vreme, a considerat această istorie, prea dură, prea compromițătoare la adresa unora, pentru a fi propagată. I-am trimis peste 100 de exemplare la Arad, dintre care ghiciți, a distribuit 0 bucăți!
Pilat din Pont dorea să placă poporului, dar domnul președinte oare cui vrea să placă, ascunzând adevărurile din anii 1977 - 1978? M-am gândit mult la această întrebare și am găsit în final răspunsul! Domnul Iuga vrea să placă partidului! Eșalonului 2 de comuniști, puii celor deconspirați în cartea mea, băieți buni cu ochi albaștri de la București și nu numai!
Din nefericire comunismul este încă în floare în România, iar o carte care atacă sistemul, este încă respinsă de către mulții prieteni ai partidului! Da, ai partidului, așa cum auziți! Care este cartea sau istoria pe care Uniunea Baptistă din România a publicat-o, despre ceea ce s-a întâmplat în comunism? De ce nici astăzi, nu există o asemenea carte?! De ce încercați să mușamalizați acele vremuri ca și cum nu s-ar fi întâmplat nimic??
Aflați domnule președinte că ADEVĂRUL nu poate fi astupat! ADEVĂRUL nu poate fi stăvilit, el curge și își găsește loc printre cele mai crâncene stânci, ajungând în final să fie cunoscut de toți! Atrocitățile făptuite de vânzătorii din vremea comunistă circulă în toată România, iar cartea a fost distribuită deja în multe din marile orașe ale țării, chiar dacă dumneavoastră ați respins-o
Istoria reține însă că domnul președinte vrea să placă partidului, prietenilor și de ce nu, poate (cum se zvonește de multă vreme) chiar tovarășilor sau colegilor de la unitatea care și-a schimbat denumirea. Mâinile lui Pilat au rămas pentru totodeauna pătate!
Eți fi și dumneavoastră domnule președinte Iuga, un politician perfect, cu relații neafectate, cu prieteni obscuri mulțumiți.... dar cum place Domnului purtarea dumneavoastră?

Cu tristețe, 
                    bătrânul NICOLAE RĂDOI8 comments:

Anonymous said...

Faină poză. E făcută la Atlanta?

Cotrău Minodora said...

O comparație foarte potrivită! E mai uşor să te speli pe mâini decât să rişti pierderea unor avantaje... vile, relații, etc.

Bucur V. said...

Un articol răutăcios la adresa Maramureşenilor!! Mă simpt agasat tracasat şi agresat de aceste cuvinte care doare!

Florin Stanca said...

Trebuia să mi le trimiteți mie căci am avut numai cinci exemplare și nu știam cum să le împart printre baptiștii independenți care odată au fost în uniune și cunoșteau personajele din carte.

Cioran Emil said...

Mai bine pune mâna pe o carte de gramatică, măi Bucur V.
Analfabeticule!

Truța Aurel said...

Este din generația celor despre care scrieți în carte. A făcut seminarul la Bucureşti în vremurile când 1 din 4 era securist... cum să dea altora o istorie care discreditează instituția care l-a promovat? Ar fi stupid. Bărbătei, Bunaciu şi alții sunt vorbiți de rău în carte, iar aceştia i-au fost mentori... se înțelege că nu e prost ... doar a scris peste 100 de "cărți"

Ovidiu Mucea said...

Acest Pilat din Pont seamănă cu Iohannis, omul care cochetează cu pesede-ii pentru a-şi atinge scopurile. Un fel de pact cu d...u' până trece puncea. Sunt mulți care au încă trandafiru roşu în piept, iar domnul Iuga nu vrea să îi deranjeze. Nici Daniel n-a tras leii de musteți când era în groapă...
Pilat a dat mâna cu toți şi s-a împrietenit şi cu Irod cu ocazia procesului lui Isus. Nu se ştie niciodată câți prieteni noi i-ați făcut lui Pilat prin acest articol....

Anonymous said...

Ruşinică ruşinică!! Se pare că şi "frații baftişi" au avut destui tovarăşi printre ei... dar chiar la Seminar?? 1 din 4 e cam mult. La noi la Ortodocşi erau mai mult de trei sferturi, dar măcar noi nu ne-am pretins a fi un exemplu...