Tuesday, May 28, 2013

Dumnezeul care cântă


Așa Îl prezintă Warren Wiersbe pe Dumnezeul Triunitar prin textele biblice care indică faptul că fiecare persoană a Trinității este angajată în cântare.

Țefania 3:17 Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui, şi cântând nu va mai putea de veselie pentru tine.

Matei 26:26-30  Pe cînd mîncau ei, Isus a luat o pîne; şi după ce a binecuvîntat, a frînt-o, şi a dat-o ucenicilor, zicînd: „Luaţi, mîncaţi; acesta este trupul Meu.”  Apoi a luat un pahar, şi, după ce a mulţămit lui Dumnezeu, li l-a dat, zicînd: „Beţi toţi din el; căci acesta este sîngele Meu, sîngele legămîntului celui nou, care se varsă pentru mulţi, spre iertarea păcatelor. Vă spun că, de acum încolo nu voi mai bea din acest rod al viţei, pînă în ziua cînd îl voi bea cu voi nou în Împărăţia Tatălui Meu.” După ce au cîntat cîntarea, au ieşit în muntele Măslinilor.

Cum cântă Duhul Sfânt? El cântă prin Biserica Domnului. Efeseni 5:18-19 spune: Nu vă îmbătaţi de vin, aceasta este destrăbălare. Dimpotrivă, fiţi plini de Duh. Vorbiţi între voi cu psalmi, cu cîntări de laudă şi cu cîntări duhovniceşti, şi cîntaţi şi aduceţi din toată inima laudă  Domnului.

No comments: