Tuesday, June 4, 2013

Iosif Țon și cultura ereziei


S-au fălit că sunt înțelepți și au înnebunit... Așa descrie apostolul Pavel pe oamenii care în loc să aducă  laudă lui Dumnezeu o aduc omului, și în loc să se limiteaze la revelația divină oferită în Scirptură, consideră experiențele lor infailibile, iar modul lor de gândire la nivel par cu Scripturile, dacă nu mai sus! 

În opusculele sale Iosif Țon s-a pornit să aducă laude cu carul unor eretici pe care îi declară a fi profeți și apostoli ce aduc împărăția lui Dumnezeu pe pământ, creând ceea ce ei numesc „cultura împărăției.” Cei caracterizați laudativ de către Iosif Țon nu sunt altceva decât șarlatani și eretici notorii. Unul dintre ei, Randy Clark este cel care a promovat cultura bestialității la Toronto unde enoriașii și musafirii în timpul „trezirilor” se manifestau ca animalele (probabil când nu erau treziți trăiau la nivel subanimal). Acolo s-a creat o cultură, dar nu a împărăției lui Dumnezeu, ci a bestialității. Un alt mentor al lui Iosif Țon, Bill Johnson poate fi creditat cu crearea culturii neghiobiei la Redding, California, din moment ce i-a prostit pe oameni să creadă că slava lui Dumnezeu s-a coborât peste ei când acoliții săi au trimis fum pe gurile de aer ale instalației de căldură și aer condiționat ale clădirii în care se culturalizau. Parte a acestei „culturi„ de neghiobi este și John Wimber cu elucubrațiile sale carismatice care învață pe alții (neîncercați la minte ca Iosif Țon) că Scriptura nu este suficientă pentru creștini, că Dumnezeu este mai mare ca și Cuvântul Său, că noi suntem dumnezei ce putem chema lucrurile în existență cu cuvântul nostru, că în Numele lui Isus putem ierta păcatele altora, că protestanții ar face bine să recunoască supremația papei, că cei care se țin strict de Scriptură sunt farisei, etc. Pentru Wimber tot ce contează sunt minunile care se petrec la adunările Vineyard total nescripturale unde crează și promovează cultura auto-înșelării.

Dacă privești felul în care se manifestă acești neghiobi la întrunirile lor culturalizatoare (fratele Paul Dan a oferit câteva mostre) vei vedea că au creat într-adevăr o cultură, dar este una a râsului isteric și necontrolat, a tremuratului involuntar și a mișcărilor spasmodice sub influența demonilor, o cultură a hăulitului ca lupii, a tăvălitului pe jos etc. Este cultura șamanilor din Africa, a maselor mistice ținute sub influența personalităților de tip  guru din India, a vracilor din Iacuția și a proștilor de pretutindeni. Este cultura ereziei zilelor din urmă de care nu a scăpat nici Iosif Țon. Probabil că are ceva de-a face cu glorificarea omului în locul lui Dumnezeu a celor ce s-au fălit că sunt înțelepți, dar au înnebunit!    

No comments: