Tuesday, April 29, 2014

Mai există eroi ai credinței în Statele Unite



Primul amendament al Constituției Statelor Unite garantează libertatea religioasă a cetățenilor americani. Amendamentul interzice orice legislație care afectează libertatea religioasă. Ei bine, tocmai acest amendament este supus unor atacuri incredibile din partea ateilor, comuniștilor și liberalilor. Anul trecut organizația AHA (American Humanist Association) a dat în judecată pe o funcționară din Maryland, Robin Frazier, care are curajul să se roage public în Numele Domnului Isus la sesiunile comisiei din care face parte. Un oarecare judecător, William D. Quarles, a ordonat o încetare a rugăciunilor „sectare” în Numele lui Isus afirmând că „funcționarii nu au voie să invoce numele specific al vreunei divinități asociate cu vreo credință specifică...”

Robin Frazier a sfidat cererea judecătorului și la următoarea ședință a citit o rugăciune a lui George Washington și s-a rugat ea însăși în numele Domnului nostru. Declarația ei este uimitoare: „Sunt gata să merg la închisoare din acest motiv. Dacă încetăm să credem că drepturile noastre vin de la Dumnezeu, încetăm să mai fim America. Ni s-a spus să avem grijă. Dar dacă procedăm așa vom avea grijă până ajungem sub comunism, dacă nu începem să stăm tari împotriva asupririi și să ne opunem abuzurilor cu un puternic NU!”

Robin Frazier este membră a Bisericii Baptiste Church of the Open Door din Westminster, Maryland.
Care este principiul pentru care această credincioasă a luat poziție cu atâta curaj? În conformitate cu Constituția Statelor Unite guvernul nu are nici un drept să facă reguli cu privire la felul în care se roagă funcționarii publici. Constituția Ameriici nu cere funcționarilor publici să renunțe la drepturile lor religioase când sunt aleși într-o funcție oarecare.

De peste 200 de ani politicienii s-au rugat în Numele Domnului Isus și nici un ateu nu a avut tupeul să conteste acest drept. De-abia de câtva timp încoace ateii și comuniștii și-au ridicat capetele ca să elimine libertatea religioasă a cetățenilor Statelor Unite. Dacă ar exista mai mulți credincioși cu curaj autentic, și dacă politicienii ce pretind că îl iubesc pe Domnul Isus ar fi gata să sufere pentru El, alta ar fi fața societății în care trăim. Domnul să o binecuvinteze pe Robin Frazier și să îi dea izbândă în războiul în care s-a antrenat.

No comments: