Wednesday, February 17, 2016

Cu cine votăm?

Fiecare sezon al alegerilor politice este un test al electoratului. Un test care le verifică nu doar opțiunile politice, ci pe cele spirituale. Mă refer la creștini. Pentru creștinii firești importante sunt promisiunile de natură economică ale candidaților, promisiuni în principal de esență socialistă, de avantaje financiare și economice.

Pentru cei maturi spirituali importantă este poziția morală a candidaților. Ea spune mai mult decât se vede în exterior. Un candidat ce poate susține avortul și homosexualitatea pentru că sunt populare, este stricat din toate punctele de vedere, și o urâciune înaintea lui Dumnezeu. El nu va primi votul celor temători de Domnul.

Un politician ce are probitatea morală să condamne păcatele și pune factorul moral înaintea celui economic, deși știe că este în defavoarea lui, ar trebui să aibă votul tuturor celor ce se numesc creștini. Un astfel de candidat are stamina să stea drept în orice altă problemă cu care se va confrunta în cazul în care va ocupa o funcție politică.

Dintre toți candidații la președinție unul singur a dovedit că își ține cuvântul dat electoratului, și acesta este Ted Cruz. Ceilalți sunt mai aproape sau mai departe de integritatea dorită într-un politician. Cei ce candidează sub flamura democrată sunt socialiști ce mânuiesc cu cea mai mare dexteritate demagogia. Cei ce candidează sub steagul republican prezintă o gamă mai largă de orientări politice, de la candidatul populist, care spune ceea ce place electoratului (Donald Trump) la candidatul moderat, care își închipuie că împacă și capra și varza (Jeff Bush, bunăoară)

Votul meu va fi dăruit cu toată inima lui Ted Cruz.

No comments: