Wednesday, December 14, 2016

DIN DOSARELE SECURITATII

In perioada luptelor din Caransebes, in timp ce noi incercam sa-l aducem pe fratele Olah cat mai des la Biserica pentru ca cuvantul Domnului sa fie vestit cu putere, au fost multi care ne sustineau cu rugaciune si erau foarte bucurosi, dar in acelasi timp unii din comitetul Bisericii dadeau Note Informative la Securitate incercand sa improaste cu noroi nu numai pe fratele Olah dar si pe noi, cei care il aduceam, daorita dorintei Bisericii. Iata cateva din notele informative date de acesti "frati" cum sunt Secretarul Bisericii Trastes Ion, Oprea Romulus,Titus Olariu,Cuzma Ioan, Curut Teodor. Va pezentam insa si alte note informative a unor frati si surori din Biserica care marturiseau corect cele ce se petreceau la aceste intalniri cu fratele Olah, marturisiri sincere cum ar fi cele din partea sorei Teodorovici Ana, Cristea Petru, sorei Lidia Pista precum si a unui agent al securitatii care se afla prezent la predica fratelui Olah Liviu.Acest agent al securitatii a fost mult mai sincer decat cei care ne reprezentau ca comitet al Bisericii.
Va rog sa ma iertati daca nu intelegeti scrisul.Scrisul apartine tradatorilor.


Nota Informativa Secretarul Bisericii Trastes Ion

Nota Informativa Oprea RomulusNota Informativa Titus Olariu
Nota Informativa Cuzma Ioan
Nota Informativa Curut TeodorNote Informative date de "SURSA" privind sora Teodorovici Ana, Cristea Petru si sora Lidia Pista precum si o informate personala a unui agent al securitatii.


Sora Teodorovici AnaFratele Cristea Petru

Sora Lidia Pista
Un Agent al Securitatii

2 comments:

Anonymous said...

Trebuie să fac o corectură la ce ați scris aici:
”Va prezentam insa si alte note informative a unor frati si surori din Biserica care marturiseau corect cele ce se petreceau la aceste intalniri cu fratele Olah.”
Să înțelegeți bine: sora Ana, fratele Cristea și sora Lidia nu au dat nici o notă informativă, lor le erau ascultate telefoanele.
Ca unul care am citit multe dosare, vă pot spune cu certitudine că prin expresia: ”o sursă a noastră ne-a informat” trebuie să înțelegem transcrierea convorbirilor telefonice făcute de securiști. Ei înregistrau, apoi transcriau ce e important și repartizau pe dosare.
Observați că notele care încep cu ”o sursă a noastră a informat” sunt dactilografiate, nu scrise de mână.
Era o rutină, erau sute de oameni angajați să facă asta, care mergeau la ”lucru” ca dumneata la stână.
Ascultând pe sora Ana și pe sora Lidia, securiștii aflau lucruri pe care Rădoi și alții nu le-ar fi vorbit la telefon.
Fiind vorba de anul 1977, redările de convorbiri pot fi nu doar din convorbirile telefonice ci și din înregistrări ”ambientale„. Din anul 1976 începând, telefoanele obișnuite erau dotate cu aparatură care înregistra tot ce e în cameră, chiar când nu se vorbea la telefon.
Deci sora Lidia și fratele Cristea au fost sursele lor fără să știe.
Despre microfoane: https://vesteabuna.wordpress.com/2015/02/19/fiindca-suntem-inconjurati-cu-un-numar-asa-de-mare-de-microfoane/

Radoi Nicolae said...

Mulțumim de precizare. Corect era: „Vă prezentăm însă și alte note informative despre măturiile unor frați și surori care mărturieau corect cele ce se petreceau la aceste întruniri cu fratele Olah.”