Monday, August 21, 2017

O Cetate de necucerit - Istoria luptei Bisericii Baptiste din Caransebeș cu autoritățile comuniste

O carte ce prezintă lupta inegală dusă de Biserica Baptistă din Caransebeș împotriva autorităților comuniste ce voiau să o îngenuncheze și să o aducă înapoi la slugărnicia în care se complăcuse câtă vreme avusese pe Irimia Gavăgină ca păstor și un comitet format din mai mulți agenți comuniști. În ciuda faptului că autoritățile comuniste au apelat la forță, interogatorii, amenințări, bătăi și închisoare, Biserica Baptistă din Caransebeș a rămas pe poziție refuzând să capituleze. În urma conflictului Biserica a strălucit și mai tare, asemenea unei cătăți așezate pe munte, vizibilă și invincibilă. Titulul cărții, O Cetate de necucerit este potrivit și extrem de sugestiv.

Anul 1978 a rămas în istoria Baptiștilor din România ca un jalon în lupta pentru înlăturarea imixțiunii autorităților comuniste în problemele interne ale Bisericilor. Stegar în această luptă a fost Biserica Baptistă din Caransebeș care la începutul anului a ales un nou comitet hotărât să stopeze controlul exercitat de autoritățile comuniste asupra Bisericii.

Prietenii fratelui Nicolae Rădoi au țesut împreună un material impresionant ce relatează această istorie unică din România comunistă. Cartea are 500 de pagini, nenumărate documente, mărturii și o mulțime de fotografii ale protagoniștilor angajați în lupta menționată. Ea poate fi comandată la următorii distributori pentru suma de $20:

Marius Lucan - San Bernardino - 909-677-3337
Lucian Han - Chicago - 630-673-6376
Ovidiu Rauca - San Francisco - 925-818-8667
Nicolae Rădoi - San Antonio - 830-688-0050

Cei care doresc cartea dar nu pot achita această sumă, sunt rugați să contacteze pe fratele Nicolae Rădoi pentru a solicita un exemplar gratuit.

Prietenii fratelui Nicolae Rădoi

No comments: