Friday, April 27, 2012

Repăgânizarea societății vestice


După aproximativ un mileniu și jumătate de progres datorat  credinței biblice,  societatea vestică bazată în tot acest timp pe valorile morale și culturale creștine se întoarce la păgânism. Când conceptul de societate post-creștină vehiculat în scrierile zilei este folosit pentru a descrie societatea contemporană a civilizației vestice, acest lucru este făcut cu intenția de a înșela, deoarece societatea vestică nu e o depășire a celei creștine, ci o reîntoarcere la precreștinism, la practicile inumane și barbare ale timpului ce a precedat apariția creștinismului, cum sunt avortul, infanticidul, eutanasia, eugenia,  inclusiv credința irațională a politeismului.

Lucrurile au început de prin secolul al XVIII-lea, numit al luminilor, care de fapt a adus nu lumină, ci întunericul deismului, apoi al agnosticismului și în final al ateismului. După ce Dumnezeu a fost declarat mort (atât de socialiștii naziști ce preamăreau filosofia lui Nietzsche, cât și de comuniștii instalați la cârma jumătății estice a Europei, ce preamăreau marxismul anti-creștin),  societatea europeană a cunoscut o degenerarea rapidă trecând prin două războaie devastatoare și prin prefaceri ideologice care, departe de a elimina credința, a adus în vogă pe cea politeistă a lumii antice.  Zeitățile vechi sunt scoase de la naftalină și repuse în drepturi. Germanii vorbeau de mai bine de un secol de reînvierea zeilor lor naționali din vechime. Astăzi se mândresc cu Thor și cu ritualurile gothice pe care le practică mai ales la nunți. De curând grecii au introdus legislație prin care au cerut ca  închinarea la zeitățile lor antice să fie legalizată. Populațiile descendente din vechii celți  vor să reactualizeze colegiul druizilor și religia acestora.  Ecologiștii nu țin un secret din faptul că se închină la zeitatea Gheea, pe care o numesc Mama Pământ (Mother Earth). Baal și Astartea se mișcă din nou în libertate!

Dacă oamenii nu cred Biblia și nu vor să creadă în Dumnezeul adevărat, atunci vor crede orice lucru irațional. Probabil că atracția spre politeismul păgân își are explicația în faptul că miturile și legendele lumii antice descriu lumea zeilor ca fiind aprinsă de aceleași patimi josnice pe care le au și pământenii.  Filosofia biblică a istoriei este una simplă și ușor de învățat, așa cum ne-o prezintă Pentateuhul. Dumnezeu a declarat evreilor că în cazul în care se vor depărta de El vor face drumul înapoi în Egipt, adică vor ajunge să experimenteze exact realitățile din care Dumnezeu în bunătatea lui i-a mântuit. Istoria se mișcă în cerc, deoarece stupizii nu învață niciodată nimic. Dacă oamenii care L-au avut pe Dumnezeu se îndepărtează de Acesta, libertatea lor se va schimba cu robia pe măsură ce ignoranța se va substitui cunoașterii reale a lui Dumnezeu. Politeismul merge mână în mână cu robia și distrugerea. În curând popoarele societății vestice vor fi înrobite și politic și social, nu numai spiritual.

No comments: