Friday, August 30, 2013

Un alt salvator al Cultului Baptist: Constantin Chisăliță

Prietenii din România îmi comunică faptul că domnul Constantin Chiseliță acționează într-un fel care îi neagă calitatea de om al lui Dumnezeu. Pentru o perioadă de mulți ani acesta s-a erijat în lider al comunității baptiste din România pretinzând că este un slujitor al Evangheliei. De fapt a fost și este un lup în piei de oaie.

Pe când el se lăfăie în bani (nimeni  nu știe cîte salarii are; de la Biserică, de la Comunitatea Baptistă (al cărei șef s-a auto-promovat de mulți ani), de la casa de bătrâni din Sebiș, de la casa de bătrâni din Hălmagiu, de la orfelinatele prin care se implică, de la sponsorii apuseni, de la guvern - deoarece pretinde că a fost deținut politic sub regimul ceaușist, și lista poate continua, dar nimeni nu știe în mod real câte salarii are Costică!), frații săi de credință și colegii păstori o duc foarte greu, unii din ei trăind la limita subzistenței. Domnul Chisăliță nu crede însă că este datoria lui să susțină pe cei săraci din multele salarii pe care le încasează lunar, ci crede că cei săraci au obligația să îi susțină nivelul de trai luxos. Are tractoare și alte mașini agricole pe care credincioșii din Apus le-au donat Bisericii, dar pe care domnul Chisăliță le-a parcat în garajele proprii, deoarece a intuit că este mai bine să fie trecute pe numele său decât pe numele Bisericii! Are mai multe case, și pe lângă acestea și-a însușit recent prin fraudă și casa parohială a Bisericii Baptiste din Sebiș, județul Arad, unde a fost pastor până nu demult. Când a plecat, deoarece se ridicau întrebări foarte jenante cu privire la fondurile pe care le mânuise scandalos în anii de după decembrie 1989, enoriașii au aflat cu stupoare că clădirea parohială era pusă pe numele său. Fiind oameni care nu vor să se ducă la lege să se judece pentru lucruri materiale, și acceptând sfatul Scripturii de a se lăsa nedreptățiți, credincioșii Bisericii Baptiste din Sebiș au lăsat problema judecății lui Costică în mâna Domnului. Și nu îi va fi ușor când Domnul va rosti o judecată împotriva lui. Sperăm că această sentință să vină în această viață, altfel domnul Chisăliță va ajunge la judecata finală unde nu mai are nici o șansă de achitare.  

Conflictul cu membrii Bisericii Baptiste din Sebiș a pornit de la dezvăluirea faptului că domnul Chisăliță lua bani de la guvern în folosul Bisericii, dar nu îi turna niciodată în caseria acesteia. Este cunoscut faptul că Bisericile Baptiste din România au refuzat să accepte îndemnizații și salarii de la guvernul României, așa cum au făcut celelalte culte ale țării. În ciuda deciziei Cultului Baptist de a nu accepta fonduri de la guvern, domnul Chisăliță a solicitat autoritățile să ofere fonduri Bisericii pe care, chipurile, o păstorea (de fapt o jumulea) și autoritățile, binevoitoare, au acceptat să ajute un om care se afla de mulți ani în solda Securității. Astfel se face că anual au fost oferite Bisericii Baptiste din Sebiș fonduri între $8000 și $12000, pe care Biserica nu le-a văzut niciodată, căci ele s-au oprit în buzunarele adâncii ale domnului Chisăliță. 

Când a fost confruntat cu aceste informații pe care Biserica le-a primit de la autorități, în loc să recunoască faptul că a delapidat banii Bisericii, domnul Chisăliță a susținut că el a investit banii în alte lucrări ale comunității baptiste (ceea ce nu este în conformitate cu adevărul) și a găsit că este mai bine să se retragă cu partizanii săi și să înceapă o altă biserică baptistă în orașul Sebiș, unde să poată continua nestingherit delapidările și escrocheriile cu care s-a obișnuit de două decenii încoace. Tot atunci a hotărât că nu este bine să părăsească locuința parohială, deși i s-a cerut acest lucru, și s-a aflat că de fapt casa parohială era înregistrată pe numele lui. Lucrul acesta l-a făcut cu de la sine putere, Biserica aflând de realitate abia după ce domnul Chisăliță a refuzat să părăsească locuința parohială. Găinăriile domnului Chisăliță nu se limitează la cele expuse până acum. Cu o altă ocazie vă vom relata faptul că a acționat ca un agent securist de infiltrație în Comitetul ALRC și cum datorită lui construcția Bisericii Baptiste din Blaj a fost dărâmată de autoritățile comuniste!


Este o rușine că acest individ mai este accceptat în comunitatea baptistă a României, știind fărădelegile pe care le-a înfăptuit și nelegiuirile în care trăiește de ani de zile. Cei care au știut aceste lucruri și au avut autoritatea, dar nu l-au tras la judecată, ci au asistat la jaful pe care acesta l-a executat în bisericile unde s-a aciuit, sunt vinovați înaintea lui Dumnezeu ca și complici. Îi îndemnăm pe oamenii de bine să ne transmită informații despre cei care, la fel ca domnul Chisăliță, acționează ca robi răi, bat pe frații lor și mănâncă și beau împreună cu opresorii credincioșilor.

5 comments:

Andreea said...

Se vede de departe ca ii purtati o ranchiuna personala pastorului Chisalita Constantin. Limbajul va da de gol!

Radoi Nicolae said...

Stimată Andreea,
Nu port nici un fel de ranchiună pastorului Constantin Chisăliță. Sunt interesat de restabilirea adevărului pe care unii l-au măsluit în mod grosolan. Dimpotrivă, pentru că îl iubesc pe pastorul Constantin Chisăliță am elaborat cele scrise. Cei care îl măgulesc și nu îi arată păcatele sunt de fapt cei care îl urăsc. Dacă l-ar iubi, i-ar cere să se pocăiască înainte de a ajunge la scaunul judecății, deoarece acolo va fi prea târziu.
Numai bine!

BEN said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Incredibil! Crede si nu cerceta! ASTA FACI TU PRIETENE!

Radoi Nicolae said...

Pentru Ben și anonimul care au sărit în apărarea lui Constantin Chisăliță:

Dragilor, i-am cerut lui C. Chisăliță să dea o dezmințire că ceea ce spun nu este adevărat. Să aducă o dovadă că a făcut pușcărie sub Ceaușescu, și are dreptul să fie în Asociația Foștilor Deținuți Politici și are dreptul de aceea să încaseze beneficiile care le pune în buzunare lunar. El știe bine că beneficiile care le are sunt pentru minciuna în care trăiește, aceea că a fost la închisoare pentru credință sau pentru motive politice sub Ceaușescu.
Să dea o declarație câte salarii ia pe lună de la instituțiile pe care le mulge, dar se vede că nu poate face nici lucrul acesta! Ar fi prea compromițător să spună câte salarii încasează.
Să dea o declarație că nu a cerut să mai fie în slujba Securității după decembrie 1989, dar nu poate face nici lucrul acesta, deoarece sunt martori care știu realitatea!

Câtă vreme el tace chitic, ar trebui să aveți și voi gura mai mică, deoarece amicul vostru se teme să dea o dezmințire! Or poate sunteți membri ai familiei lui care se înfruptă din ciolanele grase pe care și le-a pus pe masă prin minciună și fraudă!? Atunci vă înțeleg oful.
Numai că nu uitați, va veni și ziua judecății și nu știu pe unde își va scoate C. Chisăliță cămașa! Și nici voi, care îl susțineți cu măsluială. Domnul să se îndure de voi!