Saturday, December 6, 2014

Politicienii avanghelici – avem și noi faliții noștri

În ce constă puterea creștinilor? În capacitatea de a exploata internetul, ne spune un penticostal și este imediat secondat de barzilai, un baptist. Concluzia la care au ajuns susnumiții se datorează alegerilor prezidențiale din România pe care cei doi le supun scrutinului cu ochiul unui analist politic. 

Cum de a ajuns evanghelicul Johannis președinte al României ortodoxe? Cei doi analiști - evanghelici după tunsură, identifică, cred ei, cauzalitățile. Nu, nu au tras concluzia că Dumnezeu a intervenit special în alegerile românilor (așa cum au făcut-o niște politicieni ne-evanghelici), ci au descoperit ei o cauză mult mai eficientă. Internetul. Telecomunicațiile – bată-le vina. Internetul are puterea lui fenomenală, și Ponta nu a știut să o exploateze, concluzionează cei doi. De aici îndemnul lor pentru colegii de breaslă de a înregimenta bitzii internetului în efortul de a educa pe enoriași sau, de ce nu, pe viitorii alegători în ale evangheliei și ale politicii.

În ce constă puterea creștinilor? În capacitatea de a exploata internetul?

Eu credeam că puterea creștinilor stă în tăria Domnului. Concluzia la care au ajuns ei este justificată, în concepția lor, de rezultatele alegerilor prezidențiale din România. Concluzia la care am ajuns eu este justificată de Biblie de un text de pe undeva din Epistola Efesenilor. Preotul penticostal pomenit mai la deal susține că Johannis a fost ales datorită felului în care adepții săi au știut să folosească internetul. La fel crede și preotul baptist ce i-a preluat articolul.

Eu credeam că a fost ales datorită faptului că Dumnezeu a văzut fudulia ponti-fexului fesenist și l-a trântit la pământ. Când pretinșii preoți și păstori văd cu prioritate cauzalitatea naturală și lasă pe plan secund sau în aer  cauzalitatea divină, eu spun că nu se deosebesc cu nimic de politicienii seculari. Că tot politicieni sunt și ei.

No comments: