Thursday, March 12, 2015

Pretinsul vindecător Iosif Țon o sfeclește din nou

Zilele trecute s-a săvârșit din viață surioara Delia Chiș din Portland, lăsând în urmă mai mulți copilași. Decesul ei a survenit după o luptă îndelungată cu cancerul. Nu a împlinit nici măcar 40 de ani!

Mai trist este că a avut de luptat și cu asigurările false ale lui Iosif Țon, care, de când pretinde daruri carismatice a prostit mai multă lume să îi dea crezare că el are puteri de a vindeca pe cei bolnavi. Cu astfel de pretenții Iosif Țon a venit în contact cu Delia Chiș și după ce i-a făcut ungerea și s-a rugat pentru ea, a proclamat-o vindecată. În ciuda faptului că sora Delia se simțea tot mai rău și tot mai slăbită fizic, falsul vindecător, Iosif Țon, a continuat să o asigure că vindecarea ei este reală, și că nu trebuie să dea crezare simțămintelor ei ce îi spuneau clar că nu era vindecată.

Înainte de a închide ochii, sora Delia și-a exprimat decepția și a spus că nu vrea să îl mai vadă în față pe șarlatan. La fel au spus și copiii sorei Delia care s-au simțit trădați și ultragiați de falsul vindecător. Numai că părinții ei, înșelați de mișcarea carismatică de multă vreme, continuă să creadă în apostolia lui Iosif Țon, chiar și după ce acesta a fost dovedit de mai multe ori ca mincinos. L-au invitat să predice la înmormântarea fiicei lor. Acesta, în vorbirea lui, a păstrat tăcerea cu privire la faptul că cu câteva luni în urmă a proclamat-o vindecată. Nu a exprimat nici un fel de regret pentru faptul că i-a înșelat așteptările și a mințit-o fără rușine.

Oare când se vor trezi pento-carismaticii din amețeala lor ce îi determină să creadă pretențiile unui șarlatan ca Iosif Țon?

2 comments:

Anonymous said...

Manati de o mandrie luciferica acesti sarlatani isi asuma daruri cu care Dumnezeu in suveranitatea Lui NU I-a inzestrat. Credinciosii creduli sunt inselati prin faptul ca dau crezare acestor falsi invatatori si se inchina lor in loc sa aduca o inchinare in Duh si Adevar Lui Dumnezeu.

Dinu said...

Falsii profeti au fost totdeauna atractivi, deoarece au oferit ceea ce placea firi umane. Ei exploateaza de asemenea slabiciunile celor ce trec prin suferinte si promit ceea ce nu pot oferi. Dar cand se dovedeste ca ceea ce au promis nu s-a materializat, uita sa recunoasca faptul ca au dat-o in bara.