Tuesday, June 30, 2015

Evanghelia fără risc

M-a împins curiozitatea duminica trecută să mă duc pe situl mai multor biserici baptiste române din America pentru a vedea reacţia păstorilor la decizia Curţii Supreme de a legaliza căsătoria homosexualilor în cele 50 de state ale Americii.

Bănuiam că unii sunt laşi şi nu au nici o dorinţă de a se lua la harţă cu pervertiţii ce domină la ora actuală establismentul politic american şi ameninţă cu represalii pe toţi cei care continuă să îi condamne. Dar ceea ce am văzut şi constatat m-a surprins dincolo de aşteptări. Cu excepţia a doi păstori, ceilalţi au tăcut chitic şi nu au pomenit decizia catastrofală a Curţii Supreme, nici nu s-au angajat în vreo denunţare sau cel puţin caracterizare a acelei decizii nelegiuite.

Majoritatea pastorilor au perorat pe teme neutre. Unul ţipa cât îl ţineau bojocii că este nevoie de pocăinţă, dar nimic despre nevoia de a lupta pentru Adevăr şi a expune tirania judecătorilor din Curtea Supremă ce şi-au permis să ia locul lui Dumnezeu şi să redefinească instituţia cea mai veche a omenirii, căsătoria. Nimic despre nevoia de a opune rezistenţă pervertiţilor ce doresc să suprime libertatea de conştiinţă a americanilor. La Phoenix, pace peste tot (o vreme biserica aceea s-a numit ironic Pacea). Steagul luptei a fost deja dat jos şi cel al capitulării este deja înălţat pe ceea ce a mai rămas din baricade. Ajutorul lui Grecu (unul din trădătorii notorii ai vremii lui Ceauşescu) a trecut din Curtici în America şi continuă şi aici să bată temenele înaintea celor ce suduie şi persecută pe pocăiţi. La Atlanta se continuă cu tăcerea pe linia aceleaşi lozinci vechi şi dezonorante: Noi nu cerem drepturi pentru credincioşi. La New York o batere a apei în piuă fără a spune nimic concret la subiectul aprins al zilei. E mai lipsit de riscuri.

Mai există onoare la pastorii bisericilor baptiste din America? Mai există conducători de turme care să se pună în primejdie pentru Adevăr? Sau toţi s-au angajat în proclamarea unei Evanghelii fără risc? O Evanghelie despuiată de esenţa ei datorită lipsei de curaj a celor ce o mânuiesc. Nu le-ar strica acestor pastori să citească mai des istoria lui Ioan Botezătorul care şi-a pierdut capul din pricina denunţării păcatelor celor sus puşi.

Dar am uitat de doi păstori. Chicago a fost la înălţime. Doi din pastorii de acolo au denunţat vehement decizia Curţii Supreme şi au înfierat păcatul homosexualităţii care, în ciuda aurei pe care i-a conferit-o decizia Curţii Supreme, a rămas ceea ce a fost dintotdeauna, o urâciune pe care Dumnezeu o va pedepsi cu toată asprimea. Numele celor doi? Daniel Chiu şi Adrian Neiconi. Doi pastori ce nu s-au sfiit să proclame într-un glas cu Scriptura că Dumnezeu este cel ce defineşte valorile etice şi îşi păstrează prerogativa de a judeca pe cei care îi pervertesc valorile, în speţă homosexualii obraznici şi judecătorii politruci. În rest, totul este calm pe frontul de Vest. O neangajare vinovată ce denotă laşitate şi lipsă de interes pentru Adevăr.



de la minutul 44

de la minutul 58.

4 comments:

Anonymous said...

Citi pastori adevarati vor trece examenul persecutiilor ce vor sa vina cu bine ?

Anonymous said...

"Titel Maghiar" comenta, din Graz, inca din 2012, aici:

https://lascaupetru.wordpress.com/2012/09/13/misionari-romani-arestati-in-indonezia/

Dvs v-ati rugat ptr el?

Tomnatic said...

O initiativa crestina si de bun augur pentru cei ce vor sa se angajeze in batalia ce va urma. Nu stiu ce mai predica ei de la amvoane, daca lucruri clare ca homoxesualiatea mai trebuie discutate. Este o palma data creatiei si Creatorulu, care in Eden a creeat pe Adam si Eva, nu pe Adam si Steve ! De ce zic asa ? Pentruca Domnul Dumnezeu a clarificat problema la Sodoma si Gomora.Cum ar zice americanii : NO DEAL !

Ari Allon said...

Mathew 7:22
21"Not everyone who says to Me, 'Lord, Lord,' will enter the kingdom of heaven, but he who does the will of My Father who is in heaven will enter. 22"Many will say to Me on that day, 'Lord, Lord, did we not prophesy in Your name, and in Your name cast out demons, and in Your name perform many miracles?' 23"And then I will declare to them, 'I never knew you; DEPART FROM ME, YOU WHO PRACTICE LAWLESSNESS.'

Why these so called "pastors" would be any different today? You either have guts or you do not. You either have convictions or you do not have them. These so called "pastors" are plain cowards, not worthy of any respect or following. Many of them are the very reason and a stumbling block for many people from the world and from church who have stopped going to church.

The "church" of today is no longer the bride... but a cheap woman. It is time for fathers and heads of families to rise up and be true high priest in leading their families. Being a pastor has been reduced to the position of charlatans in our days. The respect and trust in no longer there.