Monday, October 1, 2018

ARTICOL PRELUAT DEPE BLOGU SI CU ACORDII LUI BARIMEU

Crainicii înregimentați în retușarea istoriei recente și contemporane a mișcării evanghelice (baptiste) românești nu se dezmint în determinarea lor.
Despre un Marius e vorba.  A se vedea mai la vale… 🙂 În orice caz e unul apărut mai nou (și nu prea) în agora blogosferei, unul dintre mai mulți Mariuși.
Care Marius „C”?
Nu! Vă rog nu!
Nu vă gîndiți la Marius care nu trebuie, care e incompatibil cu directiva de cosmetizare a istoriei curente a baptiștilor români. Acest Marius a fost„mazilit” de Iosif Țon, „cea mai importantă figură publică a baptiștilor români și cea mai vocală figură contestatară dintre evanghelicii români la adresa regimului comunist.”(cum bombastic și neacoperitor îl numesc unii pe fostul trădător al cauzei credinței).
Nu e vorba de Marius Cruceru ! Era și culmea (dezamăgirii) să fie el… 🙂
În dedicarea de mai jos, una prilejuită de aniversarea zilei de naștere a „cameleonului evanghelic” dovedit cu acte, vom vedea cum un Marius bănățean nu îți trădează sorgintea aducînd o odă „iubitului conducător”. Marius C. Cimpoae, blogger, profesor, păstor și…  adăugați dvs toate celelate titluri ale cronicarului se întrece pe sine. Iată mai jos mostra:
 · 
LA MULȚI ANI, IOSIF ȚON!
Născut în 30 septembrie 1934, în satul Gârbovița, jud. Alba, IOSIF ȚON este cea mai importantă figură publică a baptiștilor români și cea mai vocală figură contestatară dintre evanghelicii români la adresa regimului comunist.
Reprezentant de seamă al intelectualității evanghelicilor români, profesorul și pastorul Iosif Țon este considerat cel mai bun scriitor român creștin în viață.
Este iubit și hulit deopotrivă de cei care-l cunosc. Este neînțeles deseori chiar de cei care i-au fost aproape. Sunt mulți care îi aduc fel de fel de acuzații, care i-au criticat și încă îi mai critică lucrarea, dar Iosif Țon continuă, în ciuda opozițiilor, să-L servească pe Dumnezeu. 
Îi urez multă sănătate și multă putere de muncă! Cred că mai are foarte multe de oferit celor peste care Dumnezeu l-a așezat ca păstor și învățător!
La mulți ani binecuvântați, cu credință, nădejde și dragoste!
Cu deosebită considerație,
prof. Marius C. Cimpoae
Image may contain: one or more people, eyeglasses and suit
Fără cuvinte… 😦
Articol preluat de pe blogul și cu acordul lui Barthimeu.

No comments: