Wednesday, May 16, 2012

Ca să vezi ce creștin bun este Obama


După ce a pretins în timpul alegerilor prezidențiale că este creștin născut din nou (consilierii săi i-au șoptit la ureche faptul că nu poate câștiga alegerile în USA dacă nu se declară creștin), președintele Obama a uitat luni de zile să se ducă la Biserică. Apoi, după ce a fost criticat pentru amnezia demonstrată, a făcut o poză cu familia în drum spre biserică și a publicat-o pe pagina primă a unor ziare ce îi cântă în strună.

Ulterior, pentru a mai adormi suspiciunile unora că nu este creștin, domnul Obama a început să citeze din Scripturi. Așa se face că la evenimentul Presidential Prayer Breakfast din februarie 2012 și-a comparat politica economică și fiscală cu poziția lui Isus de compasiune față de cei săraci, folosindu-se de această comparație (foarte reușită!) pentru a promova initiativa lui de a mări impozitele americanilor. Iată-i cuvintele menite să îi demonstreze simpatia mare pentru cei săraci:

“And I think to myself, if I’m willing to give something up as somebody who’s been extraordinarily blessed, and give up some of the tax breaks that I enjoy, I actually think that’s going to make economic sense,” the president said. “But for me as a Christian, it also coincides with Jesus’s teaching that ‘for unto whom much is given, much shall be required.’”

Dacă domnul Obama ar fi în mod real interest de cei pauperi, ar trebui să arate acest lucru în donațiile pe care le face către organizațiile caritabile ce au în vedere trebuițele celor săraci. Dar income tax-ul președintelui arată că atâta vreme cât nu a fost o figură politică donațiile lui la organizații caritabile au fost sub două procente, deși venitul lui a trecut de $250 000 anual (0,9% în 2000, 0,5% în 2001, 0,4% în 2002, 1,4% în 2003, 1,2% în 2004, etc.). Cu asemenea donații, domnul Obama ne-a convins de interesul ce îl poartă celor săraci. El nu este gata să dea banii lui la organizații caritabile, dar este dornic să mărească impozitele cetățenilor sub pretenția că îi pasă de cei săraci. Și ca să pară cât mai credibil, apelează la cuvintele Domnului Isus. Ca să vezi ce creștin bun este!  

În sfârșit, domnul Obama a ajuns la concluzia că și religia este bună la ceva!

No comments: