Friday, June 1, 2012

Un alt imperiu carismatic se prăbușește!


Începând cu anii 1980 au căzut la fel ca piesele dominoului o serie de imperii carismatice. S-a început cu imperiul lui Jim și Tammy Baker (imperiul PTL, acronim pentru Praise the Lord, care în realitate nu a adus laudă Domnului, ci mai curând hulă), s-a continuat cu cel al lui Jimmy Swagart, curvarul ce plângea cu lacirimi de crocodil, dar condamna pe alți curvari carismatici cu care se afla în concurență, apoi cel al lui Benny Hinn, alt curvar ce manevrează milioane de dolari furați de la contribuabilii ignoranți și care a divorțat și trăiește în concubinaj cu o vedetă a lumii carismatice, Paula White, a cărui imperiu a căzut în 2004 când IRS-ul a început investigarea afacerilor scabroase ale „bisericii” pe care ea o „păstorește”  numită Without Walls International Church  (mai potrivit ar fi Without Shame International Babilon), etc. Lista poate fi prelungită. Organizație după organizație carismatică își aruncă gunoaiele și își spumegă rușinile în fața lumii. 

De câteva luni a sosit rândul unei alte organizații carismartice să i se dea în vileag afacerile necurate.
Cea mai mare rețea de televiziune „creștină” din Statele Unite numită TBN (Trinity Broadcast Network) este în pragul prăbușirii datorită dezvăluirilor unor foști angajați ai rețelei care au dat în judecată compania pentru multele abuzuri și ilegalități înfăptuite de cei de la conducerea afacerii  (căci nu este decât o afacere, și încă una scabroasă). Condusă de Paul and Janice Crouch, rețeaua a adunat bani cu nemiluita din donațiile prostimii care a crezut în „lucrarea” lor (cam de aceeași natură sunt toate „lucrările” cu care se laudă în fanfaronadă carismaticii), ajungând să dețină averi lichide în valoare de $800 000 000. Conducerea rețelei este acuzată și dată în judecată pentru modul nelegiuit în care mânuiește fondurile trimise de contribuabili pentru evanghelizare și misiune. Misiune? Da! Misiuni secrete, clandestine, ilegale,amoroase, pentru care compania a plătit milioane de dolari ca să le țină sub obroc, departe de ochii autorităților și ai publicului. Familia lui Paul Crouch trăiește pe picior mare având câteva palate în California și Florida, un avion în valoare de $50 000 000, armate de servitori și mașini luxoase fără număr. Până și mebrul canin al familiei norocite de ursită a primit cadou o casă pe roate în valoare de peste $100 000! Ce viață de câine! Și ce mulțumiți ar trebui să fie contribuabilii știind cât de bine sunt folosite fondurile rezultate din donațiile lor! Astea da, lucrări carismatice!

De câțiva ani au circulat zvonuri despre nelegiuirile celor din conducere, și organizația MinistryWatch a avertizat donatorii cu privire la lipsa de integritate a celor din vârful piramidei imperiului. În urma investigațiilor făcute de Los Angeles Times, MinistryWach și Trinity Foundation, o companie care monitorizează felul în care organizațiile religioase administrează fondurile, au apărut dovezi compromițătoare și incriminatorii. Ca urmare a dezvăluirilor donațiile au scăzut vertiginos, anul 2010 aducând un deficit de $10 000 000 și o scădere a valorilor lichide cu $30 000 000. Colac peste pupăză, anul 2012 a adus un litigiu în care conducătorii rețelei sunt dați în judecată de foști angajați care cunosc dedesupturile întunecoaselor afaceri ce s-au derulat în numele Evangheliei de ani de zile în spatele camerelor de luat vederi! Și într-adevăr, au luat vederile multor creduli. Din pricina carismaticilor Numele lui Dumnezeu este hulit printre oameni!
Paul Crouch este unul din mulții predicatori carismatici care răspândesc cu zel constant doctrine eretice. Pe rețeaua lui de TV (o babilonie religioasă) îi găsești angajați în afacerile imperiului pe toți ereticii zilei, ajunși experți  în  manipularea psihologică a mulțimilor de creduli ce dăruiesc ultimul lor bănuț, ba mai mult, intră în datorii ca să îi îmbogățească pe „conducătorii preaiubiți” ce trăiesc în somptuozitate, imoralitate și iresponsabilitate. Soția lui Paul Crouch este ușor de recunoscut, deoarece se machiază și se îmbracă mai ceva decât curvele de la Hollywood. De fapt Paul și Janice Crouch sunt copiile lui Jim și Tammy Baker, de la care au învățat arta cabotinajului și a camuflării nelegiuirilor, când de fapt ar fi trebuit să învețe că ceea ce se face în ascuns se va trâmbița de pe acoperișul caselor.

Câte imperii carismatice mai trebuie să cadă pentru ca orbii care îi urmează pe cei care le cosntruiesc să vadă în sfârșit lumina? Îi sugerăm imberbului pedagog de școală nouă (supărat foarte pe fundamentaliști și prin opoziție înamorat de carismatici) o temă de casă foarte simplă. Să determine care tabără aduce hulă Numelui Domnului, cea fundamentalistă sau cea carismatică? Nu ne îndoim, că doctoratele pe care le dețineși ochelarii care îi poartă în vârful nasului îl vor ajuta să ajungă la o concluzie corectă!

A mai căzut un imperiu carismatic. Numai că atunci când un imperiu se prăbușește, odată cu acesta se prăbușesc multe vieți! Dumnezeu le trimete o lucrare de rătăcire, ca să creadă o minciună: pentruca toţi cei ce n'au crezut adevărul, ci au găsit plăcere în nelegiuire, să fie osîndiţi.
E potrivit să cităm și cuvintele de bucurie din Apocalipsa 18:
        A căzut, a căzut, Babilonul cel mare! A ajuns un locaş al dracilor, o închisoare a oricărui duh necurat, o închisoare a oricărei păsări necurate şi urîte; pentrucă toate neamurile au băut din vinul mîniei curviei ei, şi împăraţii pămîntului au curvit cu ea, şi negustorii pămîntului s'au îmbogăţit prin risipa desfătării ei.” Bucură-te de ea, cerule! Bucuraţi-vă şi voi, sfinţilor, apostolilor şi proorocilor! Pentrucă Dumnezeu v'a făcut dreptate, şi a judecat-o.”

Și mai repetăm o dată: Câte imperii carismatice mai trebuie să cadă pentru ca orbii care se lasă călăuziți de cei ce le construiesc să vadă în sfârșit lumina?

No comments: