Wednesday, July 10, 2013

Alte copilării și inexactități teologice ale lui Petre Lascău

Scriptura ne spune că buzele preotului trebuie să păzească știința, căci este un sol al lui Dumnezeu. Nu este nimic mai decepționant decât să constați că unul ce se pretinde om al lui Dumnezeu este neglijent în felul în care vorbește despre lucrurile lui Dumnezeu. Așa de pildă, citim într-unul din articolele lui Petre Lascău că „suferința este singura cale spre revelația desăvârșită.”


Măi, să fie? Eu citesc în Scriptură că revelația este un act al harului divin, și de aceea nu se oferă în schimbul vreunui lucru sau al vreunei experiențe! Apostolul Petru este fericit de Învățătorul pentrucă Tatăl ceresc i-a descoperit cine este Isus (Matei 16:17).  În Luca 10:21 citim că Tatăl descopere lucrurile sale copiilor!
Se pare că domnul Lascău se rătăcește cu Biblia în mână, și aceasta de când a trecut de la doctrinele biblice cu care a crescut, la doctrinele carismatice. Să ne așteptăm oare să ne sugereze că este nevoie să ne supunem unui exercițiu dureros de asceză care să ne ofere accesul la revelația desăvârșită? Și ce este revelația desăvârșită? Suntem siguri că domnul Lascău nu știe ce a vrut să spună cu astfel de expresii sui-generis.


Și dacă suferința ne îndreptățește să intrăm în posesia revelației desăvârșite, cum se face că evreii, care au suferit atât de mult și sunt, după concepția domnului Lascău, cei mai îndreptățiți la revelația desăvârșită, nu au intrat în posesia revelației lui Isus Christos? Poate ne lămurește reverendul Pașilor. Petre Lascău s-a antrenat de mai mulți ani în pelerinajul său, chipurile, spre lumină, dar se pare că cu cât avansează, cu atât se afundă mai mult în întuneric.

No comments: