Saturday, June 14, 2014

Dorim răspunsuri din partea teologului de serviciu al Baptiștilor români din America

Pastorul Daniel Branzai nu a retractat până acum afirmația lui că Isus s-a întrupat într-o natură păcătoasă ca a noastră.

Dacă acesta este cazul, există doar două posibilități:

1. În virtutea naturii păcătoase Isus a păcătuit ca și ceilalți oameni; sau
2. Deși a avut o natură păcătoasă, Isus nu a păcătuit.

În cazul în care pastorul Branzai optează pentru prima, înseamnă că Isus s-a descalificat ca și miel de jertfă. Înseamnă că moartea lui nu a fost pentru păcatele noastre, ci pentru ale sale.

În cazul în care pastorul Branzai optează pentru a doua posibilitate înseamnă că, așa cum a fost cazul lui Isus, deși cineva (oricine) se naște cu natură păcătoasă, poate trăi fără păcat. În acest caz nu mai avem nevoie de un răscumpărător, deoarece putem trăi perfect în ciuda naturii păcătoase cu care ne-am născut. Ne putem mântui singuri. Se pare că în această direcție este îndreptată și noua teologie a lui Iosif Țon.

Dacă Isus a avut o natură păcătoasă, cum a reușit să trăiască fără păcat? Cu ce natură s-a dus la cer? Cu una păcătoasă? Dacă nu s-a dus cu una păcătoasă, când a avut loc transformarea naturii lui păcătoase într-una fără păcat, și prin ce proces? Ori a avut nevoie și Isus de naștere din nou, așa cum susțin unii teologi carismatici rătăciți de-a binelea?

Ar vrea teologul Daniel Branzai să ne lămurească?

Și dacă nu poate să ne lămurească, ar vrea să își retracteze teza prin care Îl înjosește pe Mântuitorul nostru?

Și dacă nu o va face, va fi conducerea Asociației Bisericilor Române Baptiste din America gata să ia măsuri așa încât poziția doctrinară a Asociației să nu fie blamată?

5 comments:

Anonymous said...

Nu ia nimeni nici o masura frate. Corb la corb nu-si scoate ochii! :)

Radoi Nicolae said...

Eu totuși sper că mai sunt și predicatori onești între cei care formează Asociația. O astfel de eroare majoră nu trebuie să rămână nediscutată.

Anonymous said...

"Eu totuși sper că mai sunt și predicatori onești între cei care formează Asociația'
Acestia sunt ceice au refuzat categoric sa semneze angajamentul pe care Galaaditul I-a pus pe toti pastorii Asociatiei sa-l semneze ca Presedinte al Asociatiei, aducand mult dezastru in peroada aceea si de atunci incoace. Ne miram in ce hal am ajuns in zilele de azi ....

Radoi Nicolae said...

La ce angajament vă referiţi? Nu am cunoştinţă de ceea ce spuneţi. Lămutiţi-ne.

Anonymous said...

Angajamentul acesta a fost inventat de Branzei cand a ajuns presedintele Asociatiei. Ca sa poata controla pastorii din Asociatia Baptista a cerut tuturor pastorilor sa semneze acest legamant ca vor pastra secret problemele discutate in cadrul Asociatiei. (metoda invatata de la comunisti).
slava Domnului ca s-au gasit pastori cu spinarea dreapta care au REFUZAT sa semneze acest angajament, dar au trebuit sa sufere casi consecinte, izolarea de restul pastorilor Asociatiei.
Puteti verifica.