Friday, September 19, 2014

Despre prostia unora ce se cred teologi

Recent pastorul Daniel Branzai a publicat un articol excelent în care arată inconsecvența lui Iosif Țon și a adepților săi întru ale ereziei în ce privește doctrina minunilor de care carismaticii fac atâta tapaj aici.

Nu ai nevoie decât de logică simplă și sănătoasă pentru a vedea derapajele teologice ale lui Iosif Țon. Dar ceea ce este evident și rațional pentru omul sănătos la minte nu are logică pentru unul căruia bilele rulmenților minții au început să se învârtă haotic.

Cine credeți că sare în apărarea teologiei șchioape a lui Iosif Țon și condamnă articolul pastorului Daniel Branzai? Nimeni altul decât Nepocăitul de la România Neevanghelică. El are pretenția că știe cine se califică sau nu a fi teolog. Asta bazat pe nasul său subțire ce poate adulmeca cele mai firave nuanțe ale dezbaterilor teologice. Din păcate mongrel-ul încurcă rău lucrurile și se dă în petec încă o dată.

În articolul său el ia apărarea unuia care s-a descalificat atât moral (prin faptul că și-a trădat frații și a slujit în contingentele Securității ca formator și informator), cât și teologic (din moment ce susține, printre altele, teoriile eretice ale lui Bill Johnson și Randy Clark cu privire la crearea împărăției lui Dumnezeu aici și acum, cu privire la doctrinele gnostice reiterate de aceștia aici și aici și aici etc.
Ereziile și doctrinele neo-gnostice ale lui Bill Johnson? Sunt nenumărate. Iată câteva enumerate într-un articol ce îi evaluează învățăturile drăcești.

Word of Faith (WOF), Name it and claim it, New Apostolic Reformation (NAR, Third wave movement), Dominionism, Joel’s Army, Latter Rain, Modern day Prophets and apostles, Manifest Sons of God (MSoG), Signs and wonders such as the ‘glory cloud’8 and ‘gold angel dust’9,10, feathers falling, gems appearing, conjuring angel orbs18, fire tunnels, spirit travel, out-of-body experiences18,  ‘healings’ (says those who preach God allows sickness is a different gospel1).  Prophecy, Portal travel (new-age & satanic)18,  extra-biblical revelation, raising the dead7,15, charismatic, praying in tongues, soaking, new wine movement, drunken glory, visualization, laughing movement.  Contemplative meditative practices such as chanting, soaking etc. taught in their school’s SOZO class… 

Prea multe pentru a fi enumerate toate.

Acesta este ereticul și șarlatanul pe care Iosif Țon îl preamărește în scrierile sale și a cărui teologie drăcească a adoptat-o personal.  Bill Johnson este cel care înșeală mulțimile că Gloria lui Dumnezeu se coboară peste audiența sa când aruncă pulbere argintie prin conductele ce circulă aerul condiționat în teatrul lor! Și sunt destui debili mintali care cred că este într-adevăr slava lui Dumnezeu! Amfiteatrele prostiei sunt pline de spectatori înșelați, dar cărora de asemenea, le palce să fie înșelați.

Dăm mai jos o observație la fel ca și cea făcută de mulți alții care nu se lasă îmbătați de apa chioară a lui Iosif Țon care pretinde că credincioșii trebuie și pot face lucrări mai mari decât ale lui Isus. A propos de lucrări, acești fanatici și auto înșelați cred că lucrări divine sunt doar cele de vindecare miraculoasă sau de uimire a mulțimilor prin fenomene supranaturale. Nu știu nimic de faptul că lucrările la care se referea Domnul Iisus sunt cele efectuate de Spiritul Sfânt prin propovădiurea Evangheliei (vezi cele 3000 de convertiți la o singură predică a sfântului apostol Petru, informație găsită în Faptele Sfinților Apostoli, capitolul II).

Iată observația rațională a unia care gândește dincolo de pretențiile eretice ale lui Bill Johnson sau Iosif Țon:

A self-proclaimed prophet and signs and wonders fellow like Bill Johnson, seem to miss the obvious irony of a ‘healer’ not being healed.  (He and his wife both wear glasses, has had surgeries, son is deaf, etc.)  If Jesus gave us these examples and said we would do greater miracles than Him, why is Bill or Beni Johnson not able?  Or for that matter, any of his other ‘friends’ that are ‘healers’.  Not one able?  Please, ask yourself why.

Ceva din bibliografia stufoasă care expune falsul lui Bill Johnson și care arată cît de înșelați sunt și ceice îi urmează (alde Iosif Țon și Nepocăitul).
 http://youtu.be/UzAwFYKe3h0   (*Now explains it as he was born again through the resurrection.)
4  (Face to Face with God 2007, Charisma House, Lake Mary, FL; p 200.)
 (Says Lakeland was an anointing by God, we will be ‘blessed and encouraged by) http://apprising.org/2013/01/12/sound-advice-for-bethel-church-pastor-bill-johnson/
9  http://www.youtube.com/watch?v=lvJMPccZR2Y (not a fan of wretched)
13 (Johnson,  “When Heaven Invades Earth”, p. 29).
14  (Johnson,  “When Heaven Invades Earth”,  p. 76)
18 Michael Boehm (Youth Apologetic’s training) –http://youthapologeticstraining.com/bill-johnson-exposed-08-portals-spirit-travel-sozo-and-angel-orbs/

Îndeajuns spus despre logica unuia ce își demonstrează prostia cu privire la problemele teologice puse în discuție și acuză pe alții că nu știu ce este gnosticismul când el demonstrează o ignoranță crasă cu privire la ceea ce constituie învățătura gnostică.  Bill Johnson este un neo-gnostic.

În concluzie, când Iosif Țon este apărat de un asemenea negândit, și nimeni altul dintre păstorii și teologii români nu îi mai iau apărarea, lucrurile sunt clare. Nici măcar cei care i-au luat apărarea și i-au făcut reclamă când și-a anunțat transmigrarea la carismatici nu mai îl apără, ci dimpotrivă, îl condamnă.

A mai rămas un negândit care continuă să creadă în ortodoxia lui Iosif Țon. Dar este el însuși un abătut de la dreapta credință și însemnat cu fierul roșu în cuget.

No comments: