Thursday, September 4, 2014

Marea încîntare a pastorului Daniel Branzai

O are și o comunică altora. Încîntarea de a se reîntîlni și a avea părtășie cu un trădător ce nu s-a pocăit de trădare. De fapt încântarea a fost precedată de invitația trimisă trădătorului de a participa la Congresul Asociației Bisericilor Baptiste Române din America.

Sfindînd bunul simț care ar trebui să țină cont de faptul că în America cei mai mulți români au venit din dorința de a scăpa de controlul comunist, pastorul Daniel Branzai și cei din conducerea Asociației au hotărât să invite la Congres pe unul din reprezentanții trădătorilor credincioșilor baptiști din România, domnul Otniel Bunaciu, fiul preaiubit al fostului președinte al Seminarului Baptist din București, Ioan Bunaciu, care pe lângă incompetența sa proverbială s-a remarcat prin slugărnicia față de guvernul comunist, trădarea intereselor cultului și condamnarea - chiar la închisoare - a credincioșilor baptiști ce refuzau să își plece capul înaintea lui Moloh.

Agent notoriu, cu nume conspirative ca Baciu și altele, Ioan Bunaciu a lucrat cu sîrguință pentru a satisface dorințele autorităților comuniste: degradarea învățămîntului confesional baptist, transformarea viitorilor păstori în unelte ale guvernului comunist, promovarea unor nulități pentru a prelua aceste sarcini în generația viitoare. Pe linia acestui ultim obiectiv comunist Ioan Bunaciu și-a pregătit plodul trimețîndu-l la Oxford. Erau anii 1970 - 1980 când dictatura ceaușiștă se concretiza în persecuția dură a păstorilor rămași integri și eliminarea din instituțiile de învățămînt superior a fiilor pocăiților. Când unii erau puși în închisori (noi, cei din Caransebeș) și alții dați afară din universitățile din România  pentru credință (vezi cazul Pavel Nicolescu), fiul trădătorului și agentului Baciu era trimis, tot pentru „credință”, la Oxford. 

Ei bine, acest cadru pregătit dinainte pentru a prelua funcții în Cultul Baptist și a duce mai departe lucrarea degradantă a tatălui său, a fost invitat de pastorul Daniel Branzai la Congresul Asociației Bisericilor Baptiste din America. Și încă ceva, el a constituit încîntarea pastorului Branzai la lucrările Congresului. A fost o mare incantare sa-i pot privi unul langa altul (pe Otniel Buncaiu și pe Eusebiu Rusu - n.n) in timpul serviciilor divine ale Convenției. Dacă aceasta este marea încîntare a pastorului Daniel Branzai, nu mai e nimic de adăugat!

7 comments:

Ryan said...

This man has lost his judgement , humility and common sense. The rest of the spiritual gifts he is ... Still wanting

Ryan said...

This man has lost his judgement , humility and common sense. The rest of the spiritual gifts he is ... Still wanting

Anonymous said...

May I ask you a question?
Why do you keep promoting his pathetic blog on yours?
It is very clear to many of us that he has no back bone and that he is a compromiser , based on what he acts,writes and speaks
Drop him from the list, otherwise people have ... Questions
Ted

Val said...

Cand te ganesti ca mai marele ITP-ului a trebuit sa demisioneze pt ca l.a invitat pe Wolf la institut--atata zarva s.a facut pana cand l.au dat jos, iar ce(l)ce invita (cu onoare), stimeaza public (si mai ales in taina) si vorbesc de bine pe Bunaciiu (si altii ca el) nu le reproseaza nimeni nimic, nu le cere nimeni demisia...Curat murdar!

Anonymous said...

cu ocazia acestui Congres de la Hickory, multi dintre noi asteptam ca D Branzai sa fie discutat si prelucrat la lucrarile Congresului pentru abaterile grave doctrinare. Insa peste asteptarile noatre El s-a promovat cu predica de baza de dumineca seara, demonstand ca stie sa manipuleze de minune organizarea lucrarilor Congresului.

Anonymous said...

"nu le reproseaza nimeni nimic, nu le cere nimeni demisia...Curat murdar!"
Oare de ce nimeni nu are curajul sa reproseze sau sa ceara demisia acestor oameni ? Ce forte ale celui rau pot sa intareasca astfel de oameni sa ramana pe pozitie ? Sunt vremurile de pe urma cind Cel Rau face minuni ca sa insele pe multi si daca se poate si pe cei alesi. Cind raul este vazut ca bine si invers.
Mihai

Anonymous said...

Logica ilogicului - întrebări pentru familia fratelui Iosif Țon-Articolul publicat de Daniel Branzei are ca scop etalarea, fluturarea ereziilor lui Ton ca sa mascheze si distraga atentia de la ereziile lui propii