Wednesday, March 4, 2015

Încurcate sunt căile domnului Țon

Au încercat mai mulți (o mostră este oferită mai jos) să descâlcească traiectoria unuia ce a slujit la mai mulți stăpâni odată. El ar putea să o facă cel mai bine (înainte de a da față cu Creatorul) și să își spele trecutul în sângele iertării mărturisindu-și în sfârșit rătăcirile multiple, dar nu o face, ci își închipuie că îl poate convinge și pe Judecătorul drept cu cuvintele pe care ni le-a repetat mereu: N-am predicat eu în Numele Tău, n-am făcut eu minuni în Numele Tău...? 


Căile încurcate au un remediu, și acesta este revenirea la calea îngustă și dreaptă.

2 comments:

L. Hatem said...

Mi se pare ca n'ati citit marturia lui sau ca ea nu v-a convins... pe mine da !
https://rodiagnusdei.wordpress.com/2015/02/17/iosif-ton-despre-colaborarea-cu-securitatea/

Radoi Nicolae said...

Ce era de convins? S-a compromis cu strajerii, cu Oyakhilome, cu John Wimber, cu Bill Johnson, toti eretici de clasa mare. Daca sunteti un convins atunci e evident ca sunteti si un inselat. Nu sunteti in stare sa faceti cea mai mica inferenta logica. Daca Lascau dovedeste ca cei de mai sus sunt eretici (vedeti-i articolele), si Iosif Ton le-a adoptat teologia, e clar ca Iosif Ton este si el un eretic. Numai o gandire schizofrena poate sustine ambele teze ce se contrazic: ca cei de mai sus sunt eretici, dar Iosif Ton, desi are aceeasi teologie cu ei nu este eretic!

Apoi, asa cum se contrazice mereu in teologia ce o sustine, tot asa se contrazice in pretentia ca nu a slujit securitatea dupa 1968, desi e clar din declaratiile lui scoase de Daniel Mitrofan ca a promis ca va da informatii despre anumite persoane din Apus numai ca sa obtina viza de turist in Austria. Ulterior a dat si alte declaratii Securitatii in care a deconspirat pe cei ce luptau pentru drepturile crestinilor persecutati (vezi cazul lui Alan Scarfe etc.) A dat declaratii impotriva noastra cand cei din Uniunea Baptista lucrau cot la cot cu Securitatea sa ne bage la inchisoare. Ajuta si el cu ce putea Securitatea in campania ei de denigrare a celor ce luptam la Caransebes sa mentinem autonomia Bisericii.
I.T. poate declara ce vrea, si credulii pot sa il creada, faptele lui dovedesc ca a fost in slujba Securitatii si a tradat cauza lui Christos in mai multe randuri.
M-ati convins de logica riguroasa ce o aveti.