Sunday, March 1, 2015

Răspuns unei doamne ce ne interpelează pe blog

Ca și când lucrurile publicate în articolele noastre despre evenimentele de la Caransebeș din octombrie 1978 ar fi noutăți editoriale și nu realități deja arhi-cunoacute, elena marin-alexe ne apostrofează cu versurile următoare:

Credinciosii Radoi Nicolae, Cocirteu Petru, Juhas Emeric 

Vouă mă adresez cu o simplă întrbare: Aşa s-a răzbunat Isus pe cei care l-au bătut, răstignit? Voi, vă consideraţi urmaşii lui Cristos. De ce? Pe ce criterii? Sunteţi plini de iertare, milă, dragoste faţă de cei despre care spuneţi că v-au făcut rău? Aruncaţi oprobriu public pe Ţon, dar voi ce aţi făcut în epoca comunistă? El a făcut multe pentru credincioşii din România comunistă. Părinţii mei au avut biblii de la Ţon precum şi alte cărţi creştine. Ce a făcut el, rău sau bine, rămâne să evalueze Dumnezeu, doar EL. NU ESTE FRUMOS, ce faceţi pe blogurile voastre. În loc să propovăduiţi dragostea lui Dumnezeu, să fiţi lumini în lume, voi stârniţi gunoaie care împiedică oamenii să vină la Cristos Isus. SUNTEŢI PRICINI DE POTICNIRE. Mi-e ruşine de prietenii mei din virtual care mă întreabă ce fel de pocăiţi suntem, dacă blogurile noastre sunt pline de bârfe.
Chiar vă sunt ochii legaţi? Unde este iertarea, mila, dragostea faţă de vrăşmaşii voştri? Ce avalanşă de dispreţ aruncaţi pe Ţon, de parcă voi aţi fi sfinţi... Dacă ar fi ca Dumnezeu să vă ierte, cum iertaţi şi voi, ar fi dezastru pentru vieţile voastre.
Sper ca Dumnezeu să vă cerceteze şi să vă ierte.

Ce să îi spunem doamnei elena? Să îi amintim că Domnul Isus a înfierat pe fățarnicii vremii sale numindu-I pui de năpârci, vipere, morminte văruite, călăuze oarbe etc? A fost și El lipsit de dragoste? A aruncat și El în mod gratuit oprobiu pe bunii învățătorii ce țineau sulurile Cuvântului lui Dumnezeu în mână și le distribuiau altora? Oare de ce Isus nu a lăsat ca Dumnezeu să îi judece sau să îi evalueze? De ce le-a expus public fățărnicia? De ce n-a avut Isus milă, iertare și dragoste față de vrășmașii Săi pe care i-a amendat așa de dur în Matei 23 și le-a arătat faptele odioase în public? O fi bârfit și El? După aprecierile doamnei elena răspunsul este pozitiv!

Învățătorul nostru a numit pietre de poticnire nu pe cei care au expus falsul (vezi ce cuvinte frumoase a avut apostolul Pavel pentru scrijelații ce „proclamau” și ei Cuvântul lui Dumnezeu în Filipeni 3), ci pe cei care trăiau în falsitate. La urma urmei și Iuda a fost printre cei doisprezece, și el a propovăduit Evanghelia, și el a scos draci și a vindecat bolnavi… De ce îl condamnă apostolul Petru în Fapte 1 și îi evaluează lucrarea atît de negativ?

Și cum și-a permis apostolul Pavel să spună că Alexandru Căldărarul i-a făcut mult rău? A căzut și el în păcatul lipsei iertării și al răspândirii bârfelor? Mă tem că doamna elena nu știe să deosebească stânga de dreapta în planul spiritului, dar se erijează în arbitru al moralei creștine. .  

În nevoie de iertare nu suntem noi, cei care am suferit pentru credință în România și am expus trădarea, ci sunt trădătorii care s-au dat drept credincioși dar în taină slujeau interesele partidului și trimiteau pe frații Domnului Isus la  închisoare. Oare de ce nu îi contactează pe aceia doamna elena ca să îi ajute să se pocăiască înainte de a fi prea târziu?  Și dacă tot vrea să arate că are indignare sfântă, de ce nu ar îndrepta-o spre cei care au compromis Evanghelia prin comportamentul lor scandalos și fățarnic?

Oare cine ia pe cine la întrebări?

4 comments:

Anonymous said...

Cel mai bun raspuns ar fi pentru doamna Elena : "Va rataciti pentru ca nu cunoasteti Scripturile" si pentru ca nu au Duhul sfant ca sa le aduca aminte ce este scris in Scripturi. SAstfel de oameni umbla in intuneric si sunt manati incoace si incolo de tot felul de invataturi false, straine de Cuvantul lui Dumnezeu.
Raspunsul dumneavoastra e cit se poate de corect si Biblic

Anonymous said...

Cand Dumnezeu este onorat in viata ta, parerile negative ale celorlalti isi pierd greutatea.
- Steven Furtick
O poezie de primavera

AS DORI

Aş dori să pot trimite către tine,
Plin de cântec, de lumină şi de dor
Adevărul frumuseţilor divine,
Împletit în bucuriile senine
Minunat, iubit şi veşnic mărţişor…

Şi-aş dori ca mâna mea să ţi-l aşeze
Nu pe inimă, ci-acolo-adânc în ea…
Ca frumoasă şi curată s-o păstreze
Ca un soare minunat să-ţi lumineze
Şi să-ţi facă fericită viaţa ta…

C-a adevărul e podoaba minunată
Mai de preţ decât oricare talisman
Care nu se învecheşte niciodată
Şi-i din ce în ce mai binecuvântată
Şi-i din ce în ce mai scumpă, an de an…

Iar în ziua răsplătirii fericite
Când vedea-vom veşnicia răsărind
Când ca miile de stele strălucite
Străluci-vor inimile preaiubite
Cerurile minunate-mpodobind

Printre ele şi-al tău suflet să răsară
Minunat şi binecuvântat odor
Strălucind ca prima zi de primăvară
Pe frumosul sân al cerului comoară,
Un curat, iubit şi veşnic mărţişor.

(Traian Dorz)
Liviu

Anonymous said...

Frate Nicolae,
Vă rog, dar vă rog foarte frumos, din suflet vă rog: trimiteți-o pe doamna e.m.a și pe la noi, să ne ia și pe noi la întrebări. Sau poate mai morally correct noi pe dînsa.
Nu de alta dar prea se încadrează în corul papagalelor. :)
Noi guguștiucii cîntăm o altă partitură față de papagalii-țigănești. A noastră nu e ca a lor, una scrisă și dirijată de știm noi cine...

Radoi Nicolae said...

V-o trimit cu placere. O vreti cu posta rapida?
O puteti cauta pe internet ca si ea bloguieste, sau mai bine zis papagaliceste.