Tuesday, September 9, 2014

Nu mai există nici un fel de principialitate la păstorii din conducerea Asociației Bisericilor Baptiste din America

Am tot așteptat o schimbare. Foștii conducători ai Asociației erau în majoritatea lor (de)formați de cadrele Seminarului Baptist din București, în frunte cu Ioan Bunaciu. Nu ne-am așteptat să existe principialitate la păstorii formați de agenții Securității ceaușiste ce au ajuns sau au fost plasați (de aceeași Securitate) în funcții de conducere a Asociației Baptistiștilor Români din America. Dar ne-am așteptat să vedem o schimbare și un spirit înnoit la generația nouă ce a preluat conducerea Asociației de câțiva ani. Aceștia nu au studiat la București, ci în America. Nu au avut legături de prietenie cu fosilizații  instalați la conducerea Cultului Baptist din România și nici obligații față de aceia, cum era cazul vechii gărzi. Au fost formați într-un mediu ce presupune că și-au format capacitatea de a distinge între ceea ce este principialitate și ceea ce este compromis.

Ce să mai spunem?  Dacă fiul lui Ioan Bunaciu a fost  invitatul de onoare al Asociației, concluzia este că această Asociație nu mai are nici o onoare. Dacă președintele Asociație stă la amvon cu trădătorii fraților săi înseamnă că și el este un trădător al principiilor biblice, și dacă predicatorii bisericilor baptiste române din America nu au nimic de zis la faptul că un delator este invitat la tribuna Asociației înseamnă că sunt o masă informă manipulată de forțele malefice ale atotprezentei dar metamorfozatei Securități.

4 comments:

Anonymous said...

"Am tot așteptat o schimbare"
Ca si la alegerile prezidentiale din USA: we need a "CHANGE", WE GOT A CHANGE, dar ... in rau si nu in bine. Acelasi fel de schimbare avem si in cadrul Asociatiei. Cine are ochii deschisi sa vada si curajul sa spuna lucrurilor pe nume ?
Tim

Anonymous said...

Plin de durere si mare responsabilitate,incep sa scriu si sa incep la fel ca Fr.Tim:"Am tot asteptat o schimbare".Unde?.In America,DA,dar mai ales la noi acasa(In Asociatie).Dar...Cum poate sa se produca o schimbare in Asociatie,cind un fost presedinte(D.Branzai)care este un mare Maiestru in a manipula lucrurile in favoarea sa.Chiar astazi se crede cel mai importanta personalitate dintre toti pastori din Asociatie.El
trage sforile si numeste in functii biroul Asociati si presedintele,deaceea actualul presedinte il asculta orbeste si nu ia masuri disciplinare inpotriva Domnului Branzai din cauza ereziilor doctrinare ale acestuia,dar culmea in loc sa-l mustre,il mumeste sa tina predica de baza(Credem intr-o autonumire sa predice predica de baza).Din cauza acestori manipulari au fost multi pastori seniori care au hotarit sa nu participe la congres cca.25 de frati,la sedinta pastorala a fost un pastor care a avut curajul sa intrebe unde sunt pastori care au lipsit,un pastor tinar la admonestat si obligat sa taca si sa stea jos.Acum stau si ma gindesc foarte serios,incotro va merge Asociatia?Si ce marturie si zestre va lasa generatiilor viitoare? NICU S.

Radoi Nicolae said...

Frate Nicu,
Direcția în care merge este evidentă. E direcția în care a mers în ultimele decenii, direcția compromisului cu colaboratorii din fruntea CUltului Baptist din România.
În ce privește mărturia pe care o va lăsa Asociația generațiilor următoare este una lamentabilă. În lumea libertății și-au plecat grumazul în robia față de interesele guvernului comunist de la București!

Radoi Nicolae said...

Frate Tim,
Sperăm că mai sunt oameni cu șira spinării neaplecată în fața compromisurilor, oameni care vor da glas dezaprobării față de practicile și pozițiile neprincipiale ale celor din fruntea Asociației.