Sunday, January 17, 2016

Ei nu și-au iubit viața chiar până la moarte...

Pastorul american de origine iraniană Saeed Abedini a fost în sfârșit eliberat (sâmbătă, 16 ianuarie) de guvernul iranian după ce  a stat trei ani în închisoare executând o condamnare de opt ani!

Iranienii l-au arestat în timp ce oferea ajutor pentru construcția unui orfelinat în Iran și l-au acuzat de crime ce periclitează securitatea statului Iranian. Toți au știut că sentința a fost în realitate pentru faptul că Abedini se convertise la credința creștină și era activ în evanghelizarea celor de un neam cu el.

În închisoare s-au făcut presiuni intense asupra lui (abuzat fizic și psihic, torturat de multe ori), să renunțe la credința creștină și să revină la islamism.  Saeed Abedini a stat tare declarând că nu va renunța la credința creștină indiferent ce i se va întâmpla!

Administrația Obama a refuzat să intervină pentru el pe tot parcursul celor trei ani. În urma acordului nuclear încheiat anul acesta de Statele Unite cu Iranul președintele a fost criticat de unii senatori că nu a negociat cel puțin eliberarea americanilor deținuți de Iran. Sub această critică administrația Obama a perfectat în ultima oră (înainte de eliberarea fondurilor iranieine ce fuseseră înghețate) un schimb de persoane. Patru americani (printre care și Saeed Abedini) au fost eliberați în schimbul mai multor iranieni.

Mulțumim lui Dumnezeu că a răspuns rugăciunilor multor creștini ce au strigat pentru pastorul Abedini! Dumnezeu are și astăzi oameni ce Îl iubesc și sunt gata să sufere martiraj pentru credința în Domnul Isus.

No comments: