Tuesday, January 5, 2016

În dispută cu apărătorii lașității

A fi precaut cu scopul de a proceda corect cu informațiile oferite de CNSAS nu înseamnă a ceda la insistențele apărătorilor infamiei de a renunța la expunerea trădătorilor de frați. Mirosind o slăbiciune în cele scrise de mine un comentator s-a aventurat să mă sfătuiască la fel cum o făceau vânduții din fruntea Cultului Baptist sub Ceușescu. Iată-i comentariul:   
Cine dorește să împlinească voia Domnului în întregime își stăpânește acest duh de ceartă care nu zidește nu sfințește nu aduce progres Împărăției. „Nu faceți nimic din duh de ceartă” Descoperirile se cer a fi de folos, spirituale și de unitate frățească în aceste vremuri amare a festivismului religios și lipsit de putere în lupta nevăzută. 
Câți v-ați rugat pentru acești oameni? Câți n-ați putut dormi gândind, oare aș putea să fiu martir la 30 de ani, cu doi copii mici care vor rămâme orfani? Ce faci acum e osândă, și fugă după vrăjitoare. Majoritatea nu mai sunt în viață. Fiecare va răspunde singur înaintea lui Dumnezeu. Știm prea puțin situația lor. Iar ce este afirmat se știe prin Duhul de mult. Până și românul simplu spune: „despre morți numai de bine. Apoi, sunt și lucruri îngăduite, pentr ca Dumnezeu să folosească pe satana la carul Lui.
Atunci. dl. Rădoi Nicolae, vei fi judecat de Domnul pentru otava neconstructivă. Sunt credincioși tineri care vor fi dezgustați și să nu mai creadă în nimeni și în nimic...
Ai fi gata să pleci misionar într-o țară musulmană sau păgână? fă-o și vei avea răsplată decât să blamezi ce au reușit sau nu alții. 
Învață de la Hristos să te porți cu cei care te vând, dacă chiar ai pătimit din pricina lor. El S-a rugat pentru Petru să nu i se piardă credința, L-a iertat, deși nu și-a cerut iertare, I-a dat o misiune cu și mai mare răspundere. Vrei să faci așa? Domnul te va lăuda.
Lăsați sufletele oamenilor liniștite să poată crede în Dumnezeu și în puterea Lui de schimbare a vieții omenești. Mă rog pentru d-ta.
Anonim
January 2, 2016 at 1:12
La care i-am răspuns foarte amabil:
Stimabile,
Am reținut sfatul pe care mi-l dai în umbra anonimatului! E gratuit. Eu am mers la închisoare pentrucă nu am vrut să trădez Biserica Domnuluiu și pe frații mei. Am toată simpatia pentru cei care au cedat persecuțiilor dar și-au mărturisit slăbiciunea. Nu am nici o înțelegere pentru colaboraționiștii care în loc să mărturisească păcatul comis, se recomandă a fi eroi ai credinței!
Cu acoperirea mizeriei lor nu îi ajutăm pe cei mai tineri în credință, nici pe cei ce au nevoie de întoarcere la Domnul. Biblia nu ascunde căderile oamenilor mari ai lui Dumnezeu. Dacă sunteți atât de interesat de furnizarea unei imagini ideale a trădătorilor Cultului Baptist, vă propun să începeți cu Biblia și să eliminați de acolo tot negativismul, toate informațiile ce pun în lumină neprielnică pe oamenii lui Dumnezeu. Nu cred că are cineva curajul să procedeze așa cu Scripturile. De ce am proceda diferit cu istoria și am elimina ceea ce constituie un semnal de alarmă pentru generația actuală? 
Dacă sunteți unul care ați trecut prin închisorile comuniste și sunteți gata să mergeți în țările musulmane ca misisonar, așa cum îndemnați pe alții, ieșiți în față și identificați-vă. Vă cumpărăm un bilet de avion pentru a vă ajuta să ajungeți acolo unde sfătuiți pe alții că ar trebui să meargă.
Eu am dovedit că am curaj să apăr adevărul atunci când se plătea cu viața pentru opoziția față de guvernul comunist. Și am dovedit că am curaj rugându-mă și iertând pe cei care m-au trimis la închisoare deși ar fi trebuit să mă apere, știind că eram membru într-o biserică baptistă pe care aceia aveau datoria să o apere! 
Stimabile, cu ce te poți lăuda? Că în Christos nu prea văd că vrei să te lauzi. Lașitatea nu este motiv de laudă. Apărarea și scuzarea trădării nu este motiv de laudă.
Mai ușor cu rugăciunea pentru alții, dacă nu avem șira spinării dreaptă. Ar fi bine să te rogi pentru domnia ta să ieși din cursa Diavolului în care ai fost prins ca să îi faci voia.
Deocamdată tinerii contemporani ne admiră pe noi, cei care au mers la închisoare pentru credință, nu pe cei care au mers la Securitate să dea declarații contra fraților lor! La care vezi virtute? Care vrei să fie model pentru noua generație? E greu să răspunzi? De fapt, când lupta era în toi, de partea cui te aflai, Stimabile?
Semnat: Nicolae Rădoi

No comments: