Monday, February 11, 2013

Filozofia democraților (socialiștilor) cu privire la economie

Președintele Ronald Reagan a fost un om mare, nu doar pentru că a înțeles evenimentele timpului său și a acționat pentru a răpune fiara comunistă, ci și pentru că a putut vedea dincolo de perdeaua de fum creată de demagogi și a surprins în fraze puține și concise adevăruri impresionante. Iată cum a caracterizat el concepția democraților (care insistă ca guvernul să controloze și viața economică a societății) despre economie:

Concepția guvernului cu privire la economie poate fi însumată în vreo câteva propoziii scurte: Dacă merge bine, impune impozite. Dacă încă merge bine, impune legislație care să o sufoce. Și dacă nu mai merge, acordă subsidii.

The government's view of the economy could be summed up in a few short phrases: If it moves, tax it. If it keeps moving, regulate it. And if it stops moving, subsidize it.

Prin două măsuri (reducerea impozitelor și eliminarea legislației ce controla puternic economia), pe care le-a promis în campania electorală și pe care le-a aplicat imediat după ce a preluat președinția Ronald Ragan a cauzat cel mai mare boom economic al timpurilor noastre. Politica economică a actualului președinte este total opusă. El pledează pentru mărirea impozitelor (ceea ce va reduce capitalul pentru noi investiții ce pot scoate economia din impas) și pentru exacerbarea legislației care controlează economia (ceea ce pune frâna dezvoltării economice). În urma politicii sale economice vom recolta pe măsură în anii de după mandatul său actual. Până atunci președintele a hotărât să împrumute bani, pentru ca nimeni să nu se prindă de stupiditatea politicii sale economice. Blamul va cădea pe următorul președinte, oricare ar fi acela, și există o probabilitate mare că acela va fi republican. Mulțumim partidului!

No comments: