Saturday, November 22, 2014

O propunere amicală făcută bisericii neamului de un protestant

Pe lângă moaștele făcătoare de minuni, popii bisericii neamului mai au un as. Sfînta taină a botezului pravoslavnic. Cei care nu ajung să sărute moaștele (coada e prea lungă și pupăturile pot fi oferite doar într-o zi!)), ar putea beneficia de niscaiva avantaje dacă se lasă botezați de biserica neamului. Până și domnul Klaus Johannis a fost avertizat că nu poate reuși fără tainicele binecuvîntări ce decurg din botezul bisericii pravoslavnice. 

Dacă popii bisericii neamului netot au dorința înfocată să boteze pe politicienii încă nebotezați de ei, pentru a le pune în cârcă binecuvîntările instituției lor eclesiastice, le propunem să înceapă cu pastorii evanghelici care au votat pentru Ponta.

Noi nu îi știm pe toți, ca să le oferim o listă, dar câțiva penticostali au strigat sus și tare că îl votează fără scuze pe Ponta. Ei bine, pe aceștia nu am vrea să îi vedem lipsiți de binecuvântatea Bisericii Ortodoxe, de aceea propunem oficial bisericii neamului să îi contacteze, deoarece ar avea câștig de cauză. 

În definitiv, propunerea clerodoxă este irezistibilă pentru niște oportuniști. În schimbul unui botez să primești atîtea binecuvântări din depozitul inepuizabil al bisericii neamului! Iar oportuniștii au deja spinarea încovoiată, putând primi în cârcă binecuvântările ortodoxe. Drept urmare, popii binevoitori au permisiunea noastră să îi boteze și să îi treacă în catastifele pravoslavnicilor!

Profitul ar fi dublu. Biserica neamului ar câștiga în rândurile ei câțiva borfași în plus, iar bisericile evanghelice ar scăpa de lacheii orânduirii socialiste aciuiți (sau plasați strategic?) printre protestanții adevărați.  

2 comments:

Anonymous said...

"bisericile evanghelice ar scăpa de lacheii orânduirii socialiste aciuiți (sau plasați strategic?) printre protestanții adevărați. "
O idee nemaipomenita. oare cat idin pastorii evanghelici l-au votat pe Ponta ? Domnul sa se -ndure de ei si sa le deschida ochii, macar in ceasul al 12-lea.
Paul

Radoi Nicolae said...

Da, frate Paul, au fost păstori penticostali care au declarat că vor vota cu Ponta și nimeni nu s-a scandalizat (mă refer la cei ce au ceva de spus în cultul penticostal). Cei baptiști probabil că au semnalizat (în fața enoriașilor) la dreapta și au votat (după ce l-au invitat pe Ponta la instituțiile lor) cu stânga. Domnul cu mila!