Sunday, January 11, 2015

Cine este sidoric triberiu și care sunt interesele ce îl mână să scrie?

În luna iulie am publicat un articol ce îl evidenția pe Ioachim Țunea ca unul din păstorii baptiștii care a colaborat cu Securitatea, dar a mărturisit public păcatele trecutului. La câteva luni după, un oarecare cititor sub pseudonim venea în apărarea lui I. Țunea cu următorul comentariu:

"nu judeca, sa nu fii judecat".am crescut in biserica "basarab".l-am ascultat, in masura intelegerii pe care o aveam,l-am iubit si respectat.avea vorba dulce cu vag accent ardelenesc si predica cu har.asemeni lui branzei,popovici,jan staneski, pastori care au adus bisericii baptiste multi credinciosi.ca a colaborat cu organele securitatii...ce putea face?cum credeti ca s-a mentinut la suprafata biserica baptista si alte biserici?trebuia facut un sacrificiu.tunea ioachim l-a facut si a platit. are rost sa mai scormonim in trecut? cred ca nu! sidoric triberiu

Ce putea face?” Deci Țunea și ceilalți colaboratori nu aveau alternativă la colaborare! Măi, să fie? Domnule sidoric, cum se face că unii păstori nu au colaborat, dacă nu exista posibilitatea respingerii colaborării? Liviu Olah nu a colaborat, și acest lucru l-au mărturisit cu obidă securiștii în repetate rânduri în dosarele lor!

Predica cu har” (cacofonia aparține comentatorului)! Care har? Mai degrabă, domnule sidoric, ar trebui să mărturisiți faptul că nu erați în stare să distingeți harul de vărzar!

Biserica s-a menținut la suprafață” datorită trădării lui Țunea și a tovarășilor lui întru ale turnării fraților!  Măi, să fie? Bănuiesc că dacă am fi avut mai mulți colaboratori cu Securitatea, biserica s-ar fi menținut și mai la suprafață! Dacă un trădător a făcut atât bine lucrării, un număr mai ridicat de trădători ar fi multiplicat binele de care vorbiți.

Ioachim Țunea „a făcut un sacrificiu” spre binele Bisericii! A fost gata să plătească prețul pentru a salva Cultul Baptist din România! Parcă am mai auzit undeva astfel de pretenții. Alți trădători au susținut că ei au salvat biserici în România datorită colaborării! Domnule sidoric, nu cumva aparțineți tagmei lor?  Nu cumva, după ce ați crescut la picioarele lui Ioachim Țunea și ale ceilorlalți pe care îi pomeniți, ați devenit pastor cu vorbă dulce și acum v-ați asumat sarcina de a-i sanctifica pe trădătorii de frați?

Are rost să mai scormonim în trecut?” Numai scormonind trecutul ajungem la adevărul istoric jenant pe care vreți să îl acoperiți! Numai scormonind trecutul putem învăța ceva lecții din istorie pentru a evita greșelile premergătorilor! Dar dacă ei nu au greșit, ci au menținut Biserica la suprafață, de ce vă opuneți scormonirii trecutului?  Scormonirea le-ar face cinste,deoarece ei s-au jertfit pentru binele celor mulți! Așa-i că vă deranjează scormonirea? De aceea ați intervenit în discuție! Ce interese vă mână ca să negați culpabilitatea colaboratorilor și daunele înfăptuite de aceștia?


Concluzia? Nu scuza pe colaboratori, ca să nu te acuzi pe tine însuți!

3 comments:

Anonymous said...

Sidoric Triberiu o fi si el un mare colaborator al securitatii, un fariseu care nu are de-a face nimic cu Domnul Isus dar care apara pe oamenii de teapa lui.

Radoi Nicolae said...

Omul nu ne spune cine este, dar știm ce hram poartă.

Titus said...

Eu banuiesc cine este. Am asa o premonitie...