Saturday, January 24, 2015

Comentariu suprimat pe blogul lui Barzilai. Oare de ce este refuzat dialogul când întrebările ne deranjează?

           barzilaiendan says:
Sola Fede - comentariul tău este mult prea lung. Este un articol. In plus, el sare la un cu totul alt subiect, despre care marturisesti ca nu este o obsesie .
SOLA FEDE says:
Aaah, era să uit ! Pe blogul domniei voastre comentariile sunt un privilegiu pe care îl acordați doar celor care văd cât vedeți și dumneavoastră și care vă împărtășesc obsesia neo-evanghelică postmodernă cum că biserica TREBUIE înnoită cu orice scop și oricum, că altfel ar muri "încremenită în proiect". Ce jalnică  poate să fie paranoia asta evanghelică emergentă!

M-aș fi minunat dacă comentariul meu trecea de cenzura unui fan înfocat al artizanului înnoirii bisericii, RICK WARREN. Vă rog mult examinați atent lucrarea de așa zisă înnoire a bisericii și CE ROADE ARE EA în bisericile celor doi mari artizani ai înnoirii bisericii postmoderne, Rick Warren și Bill Hybels. Repet, nu e vorba doar despre adoptarea unui gen muzical mai modern sau axarea pe predica tematică in detrimentul celei expozitive. Ci e vorba de deconstrucția lentă dar sigură a doctrinelor creștinismului evanghelic sub drapelul "înnoirii bisericii".
CRED CĂ AVEȚI INTENȚII BUNE, DAR VĂ ROG EXAMINAȚI-VĂ BINE IDOLUL ȘI PROGRAMELE LUI ECUMENICE, MESAJELE DIN CĂRȚILE ȘI DISCURSURILE SALE ÎN CARE ENDORSEAZĂ LIDERI ȘI DOCTRINE MISTICE NEW AGE ȘI ROMANO-CATOLICE. VĂ ROG SĂ VĂ AMINTIȚI CĂ VEȚI DA SOCOTEALĂ ÎN FAȚA DOMNULUI ISUS CRISTOS CA LIDER CREȘTIN DACĂ NU VĂ PROTEJAȚI TURMA DE LUPI FOARTE BINE DEGHIZAȚI.

Cum puteți să endorsați un lider ca RICK WARREN care se pretinde creștin evanghelic și care în același timp afirmă public că dragostea erotică dintre doi parteneri homosexuali NU E PĂCAT DEOARECE DRAGOSTEA NU POATE FI PĂCAT, sau care spune că poți să fii păgân și în același timp să-L urmezi pe Isus???

La care Barzilai răspunde cu suprimare urmată de un comentariu ce caută să îi îndreptățească decizia refuzului dialogului: „In dialogurile noastre avem nevoie de bunacuvinta, respect si politete. Din revenirea dumneavoastra inteleg ca nu le aveti. Sunteti cu adevarat ,,sola fede“. Veți sta multă vreme la spam.


Doctrinele lui Rick Warren (chestionabile sau suspectate de erezie) se apără nu cu suprimarea întrebărilor stânjenitoare, ci cu răspunsuri care să le arate validitatea, dacă aceasta există. Până la ora actuală pastorul Daniel Branzai nu a răspuns multelor acuzații de erezie aduse lui Rick Warren de către diverși teologi, deși este conștient de existența și adevărul acuzațiilor de care vorbim. Două dintre ele sunt chiar în întrebarea ultimă pusă de SOLA FEDE. 

4 comments:

Anonymous said...

Daca Domnul isus este Acelasi ieri, azi si inveci, atunci Biserica Lui care trupul Domnului Isus cum poate fi schimbata, adica innoita ?
Barzilai refuza dialogul pentru ca el NU SUPORTA opozitia.

Anonymous said...

"Să nu daţi câinilor lucrurile sfinte şi să nu aruncaţi mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare şi să se întoarcă să vă rupă." - Matei 7:6

Dinu said...

Ceea ce nu se înțelege de către predicatorii contemporani este că nu avem voie să schimbăm conținutul Evangheliei de dragul de a-i face pe oameni mai receptivi la acest mesaj!
Discernământul unui om autentic al lui Dumnezeu constă în a face deosebirea între ceea ce schilodește Evanghelia și ceea ce ajută la promovarea Evangheliei.
Cei mai mulți pastori contemporani au luat de bună teoria lui Bill Hybels și Rick Warren că pentru a-l cuceri pe ascultător trebuie să îi creem un mediu în care să se simtă bine și apoi să îi prezentăm Evanghelia întru-un mod care să nu îl ofenseze. De aceea acești predicatori lasă la o parte ceea ce este esențial în Evanghelie: păcatul, osânda, mânia lui Dumnezeu, judecata viitoare, iadul... Astfel și partea a doua a Evangheliei, moartea Domnului Isus pentru nelegiuirile noastre, nu mai are forță și persuasiune. Nimeni nu dă atenție mesajului salvator al crucii dacă nu înțelege mai întâi mesajul condamnator al păcatului. Plata păcatului este groaznică! Moartea lui Isus ne arată cât de cutremurătoare este plata păcatului!
Cu alte cuvinte nuimeni nu înțelege și nu apreciază Harul dacă nu a fost confruntat cu Legea și pedeapsa ce o cere pentru păcat!
Ei bine, greșala multor predicatori este că vorbesc mereu de Harul divin fără a vorbi despre dreptatea divină, ce va aplica plata pentru păcat fiecărui individ ce nu se pocăiește și nu își pune credința în Fiul lui Dumnezeu!

Val said...

"Barzilai refuza dialogul pentru ca el NU SUPORTA opozitia" Depinde, as spune mai degraba ca doar pe cea dreapta, cea care ii da lui sah-mat, pe aia nu o suporta.


Ca si Iosif Ton, Daniel Branzei e un Ahitofel al zilelor noastre...inzestrat, dar care vrea sa castige cu orice pret chiar daca trebuie sa se puna de partea celui rau...