Tuesday, January 20, 2015

Suntem mântuiți și prin altceva decât prin credință? Evanghelici care acceptă dogma catolică și renunță la Sola Fide!


Din nou  Galaaditul ne oferă motive să credem că teologia lui este afectată de ortodoxie și catolicism. Nu este de mirare dacă îl admiră pe Rick Warren, confuzul ce slugărnicește interesele Romei pe câmpul ecumenismului. 

Mai ieri Barzilai ne-a comunicat că el are puterea să ierte păcatele. Acum ne spune ceva tot pe linia dogmelor Bisericii Romei și a surorii ei gemene, dar mai puțin mediatizată, cum că pe lângă credința în Fiul lui Dumnezeu mai avem nevoie și de fapte pentru a ajunge în cer. Atât Biserica Ortodoxă, cât și cea Catolică au ca dogmă oficială învățătura că mântuirea se obține prin credință plus faptele bune recomandate de biserică. Acestea sunt condițiile mântuirii.

Doctrina evanghelicilor este că mântuirea se primește prin credință, și numai prin credință. Faptele sunt excluse din formula îndreptățirii. Nu însă pentru Barzilai, care se folosește de catechismul nu știu cui ca să ne spună că credința nu este de-ajuns. Mai trebuie și fapte. http://barzilaiendan.com/2015/01/09/soteriologie-doua-pareri-impreuna-adevarate-despre-mantuire/


Măi, să fie? Sub pretenția că împacă atât credința protestantă ce susține mântuirea prin credință, și numai prin credință, și dogma catolică ce susține că mântuirea este și prin fapte, Barzilai ne oferă câteva video clipuri ce fac un talmeș balmeș din doctrina harului lui Dumnezeu. Și nimeni din Asociația Bisericilor Române Baptiste din America nu protestează!

2 comments:

val said...

Asta observam si eu cu vreo sapt in urma...

Anonymous said...

In vremurile din urma vor veni MULTI care se inseala pe ei si inseala pe MULTI. Barzilai e unul din acesti multi care intuneca mintile oamenilor care-l asculta sau citesc pe Blogul tot felul de prostii.
Mike