Saturday, September 10, 2011

EBEN-EZER!

   Cum ne aflam la un fel de rascruce de drumuri si cum inca nu stim ce urmeaza dar stim ce am lasat in urma, e bine sa nu calatorim inspre ziua de miine uitind ce am invatat ieri. Comentariul lui Petru ( il gasiti mai jos) mi-a amintit inca odata ca trebuie sa cercetaez toate lucrurile, sa aleg ce este bun si sa stau- sa intepenesc chiar linga ce ne spune Dumnezeu. Mi-a amintit ca am datoria sa spun un categoric NU in anumite situatii si sa nu ma clintesc de acolo daca acel NU este ceea ce Cuvintul Lui imi recomanda. Sa nu uitam ca drumul continua si alte greutati si alte probleme vor urma. Dar pina aici Dumnezeu a fost cu noi.

 petru has left a new comment on your post "Cât de credibil este Iosif Ţon în lucrurile ce le ...": 
"Razboi intru Cuvint." Parintele NICOLAE STEINHARD despre Pacatul prostiei si al frici.


"Pus in fata diavolului, in fata "dilemei" de a trada si de a face pact cu vrasmasul, a spus NU. L-a ales pe HRISTOS, a ales CRUCEA." Mii de draci ma furnica vazind cum este confundat crestinismul cu prostia, cu un fel de cucernicie tampa si lasa."Sa nu judecam pe altii; dar cand arde casa vecinului nu stau sa ma rog si sa ma imbunatatesc: chem pompierii, alerg la cismea. Este drept ca nu trebuie sa ne rasculam impotriva lui Nero dar nici nu trebuie sa-i sarim lui Nero in ajutor. Una e sa te rascoli, alta e sa aprobi. Crestinismul neajutorat si neputincios este o conceptie eretica deoarece nesocoteste indemnul Domnului (Matei10-16 ' " fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii"). 


Nicaieri si niciodata Hristos nu ne-a cerut sa fim prosti. Atunci cand Statul nu mai e Cezar ci Mamona, cand cere adeziune sufleteasca, recunoasterea suprematiei sale spirituale, aservirea constiintei, nu se mai aplica regula stabilita de Mintuitor ,deoarece nu mai este indeplinita una din conditiile obligativitatii contractului: identitatea partilor (lui Cezar i sa substituit Mamona. Mintuitorul zice ca nu poti sluji si lui Mamona si lui Dumnezeu). Diavolul poate sa zica:
-Hai sa incheiem un pact...
-NU. 
-Atunci hai sa semnam un document prin care recunoastem si tu si eu ca doi plus doi fac patru...
-NU. 
-De ce? Pentruca nu admiti ca doi si cu doi fac patru? De ce n-ai subscrie un adevar incontestabil.?
-Nu-mi pun semnatura alaturi de a ta nici pentru a recunoaste ca exista Dumnezeu! Crestinismul e o martirizare a tot cei lumesc, dar si da ceva in schimb: linistea aici si fagaduinta mintuirii viitoare. Pe cand diavolul e mai exigent: in schimbul simtamantului demnitatii el nu ofera decat deznadejdea.Ii dai constiinta, pacea, somnul, iti vinzi prietenii si rudele, cedezi absolut totul si mai mult ca totul - si toate pe degeaba. Ce-a obtuinut Iuda de la diavol? S-a ales cu dispretul batrinilor si a restituit banii. Adeseori un anumit ton pedant insotit de cuvinte sforaitoare cu aspect stiintific asa incit prostii gogonate , bazaconii se aleg cu respectul tuturora. Exista prostii bine imbracate, asa cum exista dobitoci bine dichisiti.{ }DAR crestinismul nu-i usor; HRISTOS e greu de pacalit". 
Fragmente din JURNAQLUL FERICIRII , DE NICOLAE STEINHARD. 

2 comments:

petru@ yahoo.com said...

petrueste

mihutmihail@yahoo.com said...

Stimata familie radoi.Am auzit de incercarile grele prin care a tre cut familia dumneavoastra in general.Ma rog lui DUMNEZEU sa va ajute si sa va intariasca.Pentru ca sant incercari foarte mari si grele de dus.Acela care va iubeste MIHAI MIHUT SI MARIOARA. CARANSEBES