Thursday, November 17, 2011

Iosif Ţon se crede apostol

Noul Testament arată că apostolii au fost credincioşii care au trăit cu Domnul Isus, au avut contact cu El şi învăţătura lui în mod direct, şi l-au văzut după înviere. Dacă aceste condiţii sunt testul de acid pentru apostoli, nu e de mirare că în vremea noastră când au apărut proroci şi apostoli mincinoşi cu droaia, aceştia vor să îşi prezinte scrisorile de acreditare. Iosif Ţon a adoptat nu de mult poziţia că Dumnezeu vorbeşte şi în vremea noastră prin profeţi şi prin apostoli. Unul de care face paradă este apostolul fals din Chicago numit John Eckhardt, care chipurile, prin cărţile lui, i-a ajutat fiica să se vindece. Acum, John Eckhard nu doar spune că este apostol, ci pretinde că Dumnezeu a ridicat în vremea noastră mulţi apostoli care au misiunea să reformeze teologia şi biserica vremurilor noastre. Iosif Ţon crede ceea ce spune John Eckhardt, şi se vede pe sine un astfel de apostol.
Legat de aceste pretenţii trebuie să menţionăm şi scrierile explicative elaborate de Iosif Ţon în ultima vreme. El are pretenţia că emanează o nouă teologie şi reformează creştinismul actual. Dar ca să aibă autoritate la cei creduli, Iosif Ţon şi-a pregătit cu atenţie scrisorile de acreditare. Una dintre ele a fost mărturia lui despre felul în care a revenit la credinţă în anul 1968. Unii au privit cu mirare la noua lui mărturie a convertirii şi a evoluţiei lui pe plan religios, neştiind de ce Iosif Ţon pretinde că a avut anumite experienţe care nu au fost divulgate până anul trecut, dar ea se înscrie pe linia noii lui teologii. În mod indirect, Iosif Ţon ne oferă toate informaţiile care indică într-o singură direcţie, şi anume, că el pretinde că este un apostol. Dacă veţi verifica linkul  http://centruldeistoriesiapologetica.wordpress.com/2007/11/27/cazul-fr-ton-iosif/
veţi observa că Iosif Ton spune lui Daniel Mitrofan:
Ai facut tot felul de speculatii despre mine, dar una dintre posibilitati nu ai mentionat-o nici macar teoretic: Aceea ca as fi un veritabil om al lui Dumnezeu, care in anii aceia am actionat sincer si curat in slujba Domnului meu si sub calauzirea Lui.
In 21 ianuarie, 1968, in zori, cand eram in meditatie si rugaciune, mi-a aparut Domnul Isus in fata. Cum L-am vazut am exclamat: “Doamne, pentru un om ca mine mai este iertare?Mi-a raspuns cu multa dragoste: “Iosif, Eu am murit pentru toate pacatele tale.” Si incet a disparut. 

Iată deci că Iosif Ţon L-a văzut pe Hristosul înviat, în mod personal, cu ochii lui fizici! În acest punct el se compară cu apostolul Pavel care a avut şi el o astfel de întâlnire cu Domnul în care Domnul l-a iertat pentru păcatul necredinţei şi al persecutării Bisericii. Oare paralela făcută de Iosif Ţon nu este grăitoare? Nu numai că Iosif Ţon ne comunică faptul că trebuie să fie acceptat de credincioşi, deoarece şi Pavel a fost iertat şi acceptat (el uită că Pavel a dovedit că s-a pocăit şi nu şi-a trădat fraţii de atunci încolo), dar el ne mai comunică şi faptul că aşa cum apostolul Pavel a primit apostolia, tot aşa şi el prin experienţele lui a primit apostolia de la Domnul Isus.

Să mergem un pas mai departe şi să vedem celelalte informaţii şi pretenţii ale lui Iosif Ţon pentru a vedea lămurit unde ţinteşte. Pe lângă această mărturie Iosif Ţon ne mai spune că el are întâlniri cu Domnul Isus şi că ceea ce spune şi scrie este inspirat de Duhul lui Dumnezeu. Punând împreună aceste informaţii vedem desluşit că Iosif Ţon pretinde, nici mai mult nici mai puţin, decât că el este un apostol. 

Apostol o fi, dar nu unul autentic. Vă lăsăm pe voi, iubiţi cititori să concluzionaţi ce fel de apostol este Iosif Ţon.

No comments: