Saturday, November 5, 2011

Proroci și străjeri ce își spumegă rușinile

Cu toții știm protestul vociferos al lui Iosif Țon față de cei care au îndrăznit să condamne teologia lui Chris Oyakhilome și implicit pe a străjerilor, care își exprimaseră public admirația față delucrarea acestuia. Iosif Țon a amenințat cu iadul pe cei care își permit să acuze pe străjeri de toate excesele făcute de carismatici (țintind să oprească criticile și să convingă pe cei suspecți că nu există nici o legătură între străjeri și imperiul lui Oyakhilome). Mai mult, el a cerut străjerilor să dea o declarație prin care să arate că nu subscriu la nici un fel de teologie ne-ortodoxă promovată pe alte continente, inclusiv Africa.
Acum, dacă acesta era poziția sinceră a străjerilor și a lui Iosif țon, ne-am fi așteptat ca Iosif Țon să ia poziție față de cei care preamăreau lucrarea și învățătura lui Oyakhilome și să ofere sprijin și încurajare celor ce condamnau emanările africanului. Dar nu a fost așa. După faimoasa deplasare a celor 54 de păstori și lucrători din România la Johanesburg, unde au luat contact direct cu Chris Oyakhilome, doi păstori au luat poziție Top of Form
UPDATE: Dezvaluiri stupefiante despre Chris Oyakhilome si imperiul sau charismatic și au acuzat de erezie pe „omul lui dumnezeu„ care cerea tot timpul bani și orchestra sesiuni de vindecare ce se soldau cu trucaje jalnice. Ceilalți străjeri au condamnat public pe cei doi păstori penticostali care au deconspirat falsitatea africanului. Ce a făcut Iosif Țon în această dispută care s-a iscat? Dacă era integru și ar fi crezut ceea ce a spus că este un neadevăr că străjerii subscriu la teologia lui Oyakhilome, ar fi condamnat imediat pe cei acei mulți „lucrători” care au proclamat sus și tare că lucrarea lui Oyakhilome este lucrarea autentică a Duhului Sfânt, și ar fi apărat pe cei doi lucrători cari au avut curajul să arate falsitatea „omului lui dumnezeu” angajat în afaceri scabroase și imorale despre care agențiile de știri locale au publicat informații bine documentate.

Scandal: Pastor Chris Oyakhilome In South African Trouble! - Nairaland

Iosif Țon nu a făcut-o, și de fapt nu a făcut-o pentru că el însuși subscrie la enormitățile teologice ale africanului, dar nu vrea să declare public acest lucru pentru a evita critica ce i s-ar aduce pe drept. În loc să amenințe cu iadul pe cei care au acuzat pe străjeri de excesele carismaticilor, Iosif Țon ar fi trebuit să condamne el însuși afilierea evidentă a străjerilor cu un hristos fals  și cu un proroc mincinos care își spumegă rușinile în fața lumii.

No comments: