Saturday, November 12, 2011

Nume frumoase compromise de impostori

Creștinii au fost desemnați cu multe nume de-a lungul veacurilor. Uneori s-au numit Urmașii Căii, referire la faptul că ei credeau că este o singură Cale spre Dumnezeu, și această Cale este Isus. Alteori au fost numiți Nazarineni, amintind de faptul că Domnul Isus a crescut la Nazaret și El Însuși a fost numit Nazarineanul, etc.

De cele mai multe ori numele ce l-au purtat diversele grupe de creștini le-a fost dat de cei din jur. Alteori ei și-au luat numele respective. Etichetarea diverselor grupări de creștini este necesară pentru a face distincție în ce privește particularitățile acelor grupări. Baptiștii, de exemplu, pun accentul pe botezul persoanelor ce au ajuns la vârsta responsabilității și dau dovadă de credință și pocăință. Această particularitate i-a deosebit de alte grupări protestante (da, Baptiștii sunt protestanți) care nu aveau această practică (Luterani, Reformați, etc.). Penticostalii și-au luat numele de la „cinzecime” și pun accentul pe manifestările miraculoase ale Duhului Sfânt așa cum sunt descrise în Faptele Apostolilor.

Există grupări care și-au luat nume ce arată militantismul acestora, cum sunt Salvation Army în Anglia și USA sau Ostașii în România. Există însă și  grupări care se pretind creștine, și adoptă nume ce sunt intenționate să le mărească prestigiul, dar faptul că au doctrine eretice face ca aceste nume să fie compromise o dată pentru totdeauna. Așa este numele de martor al lui Yehova, un nume frumos, luat din Scripturi, dar care a ajuns să desemneze niște bigoți și ignoranți, care neagă, printre altele, divinitatea Domnului Isus și mântuirea prin har oferită de Acesta. Mai recent a apărut în România o grupare care s-a autointitulat în mod sforăitor Străjerii, emițând pretenția că ei sunt veghetori ce pregătesc pe creștini pentru evenimentul venirii Domnului Isus și au daruri speciale de vindecare și de a face minuni. Numele adoptat de aceștia este deosebit de frumos și sugestiv, dar realitatea este că și acest nume a fost pervertit la fel ca și cel de martor.

Realitatea este că așa cum Martorii sunt eretici și conduc pe cei ce pe care îi racolează în rândurile lor în pierzare, tot la fel, Străjerii promovează erezii ale ultimei ore, care sunt la modă în Apus, dar care nu dovedesc altceva decât că trăim în ceasul de pe urmă când duhul antihristic se manifestă cu putere încercând să amăgească și pe cei aleși, dacă ar fi cu putință. 

Străjerii cred și mărturisesc că noi suntem hristoși la fel cum a fost Fiul lui Dumnezeu, pentru că și noi putem primi aceeași ungere pe care a primit-o Acesta. Domnul Isus a avertizat că în vremurile premergătoare venirii sale a doua oară vor veni mulți hristoși mincinoși. Câțiva din aceștia s-au ridicat în ultimii ani din România, sub numele de străjeri.

O altă învățătură eretică a acestora este că noi suntem dumnezei, și putem crea (la fel ca Dumnezeu) cu cuvântul gurii noastre orice realitate vrem. În acest punct străjerii nu au avansat prea mult de la minciuna Satanei care a spus primilor oameni că vor fi ca Dumnezeu! Nimic nou sub soare! Mai trist este că fac victime printre cei neștiutori.

Străjerii mai spun că Duhul lui Dumnezeu nu vine din cer, ci ei îl transmit de la o persoană la alta. Suntem de acord că ei transmit un duh de la o persoană la alta, dar acel duh nu este al lui Dumnezeu, ci al lui Antihrist. Ai cui străjeri sunt aceștia? Ai duhului rătăcirii care lucrează în fiii neascultării.

Iată un nume frumos, dar compromis. Nu numai că este un nume compromis, dar și compromite pe cei care se alătură grupării ce îl poartă. De fapt nu ar trebui să ne mire faptul că unii se raliază acestei mișcări, crezând că este de la Dumnezeu. Biblia ne spune că cei ce refuză dragostea adevărului vor ajunge să creadă minciuna celui rău, deoarece Dumnezeu le trimite o lucrarte de rătăcire. Judecata lui Dumnezeu nu este nicicând nejustificată.

No comments: