Monday, December 19, 2011

Iosif Țon „salvează” onoarea Cultului Baptist din România

Ieri am început o rubrică intitulată „Salvatorii” Cultului Baptist din România. Aceștia nu sunt alții decât trădătorii fraților lor, trădătorii și persecutorii acelor credincioși principiali ce au refuzat colaborarea cu securitatea și au luptat pentru libertate religioasă în România. Ceea ce este mai trist este că cei care i-au trădat pe frații lor în fața autorităților comuniste și chiar au persecutat ei înșiși pe credincioșii rămași fideli Domnului sunt, culmea ironiei, „vitejii de după luptă,” care acum se declară a fi salvatorii fraților lor!

Să deschidem exemplificarea acestei rubrici cu cel mai versat agent al Securității din România, cu Iosif Țon. În 1981, după trimiterea lui în America de către securitate cu scopuri bine definite, Iosif Țon cerea securiștilor într-o notă dată acestora să nu îl preseze prea tare cu îndeplinirea misiunii sale, deoarece există frați care îl suspectează, și în cazul în care este grăbit să acționeze în favoarea guvernului de la București, va compromite misiunea ce o are, aceea de a condiționa unele personalități religioase ale Apusului a fi favorabile guvernului român. Cererea exprimată în acea notă scrisă de mână era de a amâna pentru o vreme atingerea obiectivelor pentru a calma spiritele care îl suspectau.

Într-o împrejurare în care Iosif Țon a fost confruntat cu acțiunile sale de calomniere și condamnare  a fraților ce luptatu pentru autonomia Bisericii Baptiste din Caransebeș pe care i-a trimis în închisoare, el a ripostat că a acționat în felul acela din dorința de a salva onoarea Cultului Baptist din România și onoarea țării sale!  Prin acțiunile sale de trădare și condamnare a fraților săi Iosif Țon spune că a salvat onoarea Cultului Baptist și onoarea țării sale! Iată care au fost interesele sale reale  la vremea când frații săi erau trimiși la închisoare de conducerea Uniunii Baptiste de la București și de organele de securitate ale României. El era interest de salvarea reputației conducerii Cultului Baptist la vremea când acest cult era condus de trădători notorii și de salvarea reputației României comuniste în fața țărilor din Apus ce se interesau de soarta credincioșilor ce erau trimiși la închisoare sau în lagăre de muncă forțată. Iosif Țon se crede un salvator al lucrării lui Dumnezeu din România în vremea comuniștilor.  Cu el se împlinește cuvântul (1 Timotei 1:19) care zice că unii și-au pierdut cugetul curat și astfel au căzut din credință, dar continuă să fie activi și, din moment ce s-au abătut de la adevăr, prin activitatea lor nu fac altceva decât să răstoarne și credința altora (2 Timotei 2:16-18). Nu este întâmplător că în ultimele luni Iosif Țon și-a schimbat teologia și prin noile lui doctrine ce neagă suficiența jertfei Domnului Isus pentru mântuire, răstoarnă credința curată a celor care, în ciuda tuturor deviațiilor sale, îl cred încă un om al lui Dumnezeu.

3 comments:

Anonymous said...

Nu Iosif Ton este cel care "salveaza" onoarea cultului baptist din Romania ci Paul Negrut. Acesta din urma este cel care minte cu seninatate si nu recunoaste nici in fata Marii Adunari Nationale cand greseste. A predat psihologie la Universitatea din Oradea unde ne-a facut de rasul curcilor pentru ca, desi nu se sfia sa isi ia salariul, nu se prezenta la cursuri iar studentii ii injura pe baptisti pt toate acestea. Incercati sa-l confruntati cu aceasta realitate jenanta si veti observa ca se va eschiva si nu va recunoaste ca a gresit. E prea mare in ochii lui si nu ar catadicsi nici o clipa sa se plece la crucea lui Hristos si sa isi ceara si el iertare public pentru toata ipocrizia de care a dat dovada in ultimii 20 de ani. In timp ce baptistii din Oradea il sustin pentru ca e bun de papagal, multi ortodocsi de buna credinta sunt scarbiti de baptisti din cauza lui datorita standardului de viata dublu pe care-l manifesta. Dvs vorbiti de "recunoasterea pacatelor" dar daca nici pe cele evidente nu si le recunoaste, ce sa mai vorbim de pacatele ascunse? Cu toate acestea, dvs in loc sa fiti impartial si sa-i criticati pe toti cei care incalca Scriptura in flagrant, v-ati pus artileria pe Iosif Ton ca sa va razbunati. Potrivit Bibliei dvs ipocrizia este o greala sau un pacat cu consecinte grave? Daca acest Paul Negrut nu respecta nici macar cele 10 porunci, la ce sa te mai astepti de la el? Nu conteaza ce face Negrut, care este in fruntea baptistilor oradeni si adulat de catre masele inerte de baptisti de prin toate partile. Important este ce face pensionarul de Iosif Ton ca doar cu el avem de-a face, pe el trebuie sa-l achitam, inainte de moarte, deoarece l-a tradat pe Nicolae Radoi! Nu conteaza ca Negrut tradeaza zecile de mii de baptisti pe care-i face de ras prin minciunile sale notorii. Ce-mi pasa mie de aia? Pe mine ma intereseaza cine m-a tradat pe mine, adica pe Nicolae Radoi. Acestea fiind spuse, va doresc un An Nou Fericit in care sa vi se faca si dvs ce faceti dvs altora, dupa principiul biblic (cu ce masura veti judeca, cu aceea veti fi judecat). Iar despre Paul Negrut numai de bine, ca asa ne-am inteles. Biblia sa o mai lasam la o parte, o folosim doar ca pretext cand vrem sa dam in cap unora pe care nu-i suferim din diverse motive. O mai folosim si pe la diverse "studii biblice" unde incercam sa aratam ce stim si cat de sfinti suntem. Ca de aplicat, nu ni se cere noua sa aplicam ci doar lui Iosif Ton si altor octogenari ca el...

Anonymous said...

STIRI DE ULTIMA ORA!!!

TITEL si TONTONEL

Tontonel calatoreste prin America ptr a face "damage control" la imaginea lui de securist si vinzator de frati.
Ieri a venit la Atlanta la biserica mercenarului si manipulatorului Titi Cocian unde la ora 8 PM s-a facut o intilnire "cu fratii" ptr a raspunde la intrebarile lor.
Joi seara Tontonel va "predica" la biserica penticostala Elim din Atlanta, iar vineri seara va "predica" la biserica baptista de familia a lui Titi Cocian, din Atlanta.
Titi Cocian intrebat de unii membrii din comitetul Biserici de ce il primeste pe Ton, a raspuns ca el vrea sa fie bine cu toti.
No conteaza marturiile si dovezile aduse cu privire la caracterul si faptele securistului Iosif Ton. Fariseul Titel vrea sa se puna bine cu el.
Cu asa "mercenari spirituali" ca si Titel in fruntea clubului social din Atlanta (pardon ... Prima Biserica Baptista din Atlanta) ma intreb oare cine mai are nevoie de dusmani. Trist de tot!...

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.