Sunday, December 18, 2011

„Salvatorii” Cultului Baptist din România


Nu numai că au trădat cauza lui Christos și a Bisericii Sale pe vremea comuniștilor! Nu numai că au cauzat durere, nespusă suferință și incredibile tragedii celor care au rămas credincioși și nu au trădat pe Domnul lor! Nu numai că au înșelat pe credincioșii din Apus cu privire la condiția bisericilor creștine și a credincioșilor Domnului Isus din țările comuniste, dar trădătorii aceștia s-au declarat după căderea comunismului a fi fost salvatorii lucrării lui Dumnezeu din perioada guvernării comuniste!

Da, ați citit corect. Trădătorii lucrării lui Dumnezeu se declară de fapt a fi salvatorii lucrării lui Dumnezeu!

Nu de mult unul făcea o comparație între conducătorii evreilor (ce au trădat comunitățile lor pe vremea regimurilor ce persecutatu pe evrei ) și conducătorii cultelor protestante și neoprotestante din România din vremea comuniștilor. Care este puncutul lor comun? Ni se spune că trădătorii și colaboratorii evrei au făcut un serviciu neamului lor prin colaborare, deoarece așa au salvat pe unii dintre evreii ce erau destinați pentru distrugere. Cooperarea lor – ni se spune – a fost prețul plătit pentru apărarea neamului lor! Așa să fie?

Acei ce au trădat interesele lui Hristos în timpul comunismului ne spun acum că a lor colaborare a avut același scop, apărarea fraților și a lucrării lui Dumnezeu! Printre „salvatorii” Cultului Baptist și-au câștigat un nume de frunte Ioan Bunaciu, Vasile Talpoș, Cornel Mara, Paul Bărbătei, Iosif Țon și alți agenți ale căror nume conspirative și acțiuni de trădare le cunoaștem astăzi prea bine. În zilele următoare vom ilustra cu cazuri concrete intervențiile de „salvare” intreprinse de acești impostori strecurați în Biserica lui Hristos.

5 comments:

Gheorghe Peagu said...

Daca este adevarat ce spuneti lista este cam mica si cred ca trebuie vorbit de toate cultele.
Eu stau si ma intreb, in naivitatea mea, doua lucruri:
1. Sunt oamenii care au facut asemenea compromisuri mai vinovati decat cei care au introdus usor, usor in liturghia si inchinarea crestina atatea elemente pagane incat Cuvantul lui Dumnezeu nu se mai poate regasi. Pavel daca ar invia ar trebui sa duca Evanghelia Imparatiei lui Dumnezeu intai la crestini si cred ca ar fi repede condamnat la moarte, de crstinii actuali, ca cel mai mare eretic.
2. Nu cumva barna este mai mare decat paiul? Cine suntem noi sa judecam robii lui Dumnezeu, daca El a gasit cu cale sa se foloseasca de ei pentru o vreme ca si de Iuda si de altii?
Cred ca datoria ucenicilor lui Isus este sa lumineze in lume si sa fie sarea pamantului.
Evreii nu l-au renegat pe
Avraam ca a mintit sau ca a vrut sa-si jertfeasca fiul, nu l-au renegat pe Moise pentru ca a ucis un evreu, pentru ca a spart tabla cu legea sau pentru ca a fost casatorit cu o madianca.

Nicolae Radoi said...

Nu știu încotro vreți să mergeți cu argumentele pe care le-ați adus. Primul punct pe care l-ați menționat îmi arată că oamenii care au făcut compromisuri sunt de condamnat. Rămâne să stabilim care sunt mai de condamnat: Cei ce au schilodit Evanghelia în așa grad încât e foarte ușor să detectezi erezia și să o eviți, sau cei care o fac într-un mod foarte subtil, și cei mai mulți nu detetează acea îndepărtare de doctrina sănătoasă?
În al doile punct vă contraziceți singur, din moment ce ne spneți că nu avem dreptul să judecăm pe robii lui Dumnezeu. Ori la punctul unu tocmai ați judecat pe cei care au introdus elemente păgâne în creștinism.
Avem pretenția dacă tot veți să participați la comentarii să fiți consecvent. Altfel vă condamnați singur și se pare că nu distingeți clar între ceea ce este bârnă și ceea ce este pai.
Argumentul cu Avraam și cu Moise nu este în nici un fel în legătură cu ceea ce discutăm. Biblia nu scuză nici minciuna lui Avraam (care a pus pe Sara în mare pericol) nici actul criminal al lui Moise. Nici unul din cei doi nu și-au trădat neamul sub scuza că aduc servicii neamului lor.

Anonymous said...

Frate Radoi ar trebui sa aveti toata dragostea si pretuirea noastra pentru curajul din vremurile comuniste dar si de acum cand foarte putini isi risca "prestigiul"spunand adevarul.
Sa nu ne miram ca am ajuns doar sa predicam despre dragoste , sa facem programe peste programe in adunare si in realitate numai Dumnezeu stie cati insingurati sunt in biserica.

Nicolae Radoi said...

Fratele meu,
Poate că Domnul m-a ținut în viață tocmai pentru a se folosi de mine ca să aducă la lumină lucrurile pe care cei mai mulți oficiali nu au curajul să o facă. Eu nu datorez nimănui nimic, decât Domnului, de aceea cred că pot spune adevărul în libertae. Mă rog Domnului să mă ajute să îl spunde asemenea în dragoste. Mulțumesc pentru apreciere și încurajare.

Nicolae Radoi said...

Pentru fratele Peagu,
Lista de care vorbim este mult mai lungă. Pe unii colaboratori îi cunosc doar cu numele, și nu mi-am intersectat activitatea cu ei. pe alții i-am cunoscut mai de aproape deoarece am luptat direct împotriva decretelor lor samavlnice și ei au luptat direct împotriva mea deoarece așa au primit ordine de la autorități. Eu îi expun pe cei pe care îi cunosc. Dumneavoastră ar trebui să îi expuneți pe cei pe care îi cunoașteți și eu vă dau spațiu pe acest blog să publicați lucrurile pe care le știți. Astfel, lista ar fi mult mai lungă.