Monday, May 26, 2014

Farfuridi și Cațavencu în tandem cenzurați de Agamiță Dandanache


Mai rar îți este dat să citești ceva atât de caraghios ca și articolul împănat al doctorului Aoleu în care îi dăscălește pe credincioșii evanghelici să nu facă politică aici deoarece avem nevoie nu de mobilizare, ci de mai mult duh. Autorul, confuz în toate părțile (din care nu lipsesc politica și teologia),  nu precizează ce fel de duh, dar dacă este cel de care era personal animat, apoi vaișamar de noi!
 
Unul din comentatori îi expune viciile de argumentare și alambicările verbale cu un simplu paragraf care surprinde excelent filosofia doctorului ce se pronunță împotriva mizerabilei politici în spiritul paradigmei „să se revizuiască, dar să nu se schimbe nimic, sau să nu se revizuiască, dar atunci să se schimbe pe ici pe colea...”
 
adrianur Says: Cu alte cuvinte: Politica e mizerabila. E bine sa votam. Nu si sa candidam. Deci e bine sa votam dar nu pe ai nostri (daca cumva candideaza totusi), ci pe altii, ca noi sa nu ne manjim. Sau, stai.. e ok sa votam si pe ai nostri dar nu e deloc bine sa ne mobilizam…!? Cam intortocheat...
La care doctorul Aoleu își exprimă mulțumirea că discursul lui în doi peri a reușit să determine în criticul său gândire dialectică!
În discuție intervine și magistrul anglican, care este foarte mulțumit că doctoral Aoleu  a putut să îi exprime confuzia mai bine decât ar fi putut-o face el însuși:
 
Multumesc foarte mult lui Emanuel Contac pentru acest text. El exprima, mult mai bine decit as fi putut-o face eu, sentimentul amestecat pe care-l am cu privire la acest subiect.
 
ntr-o altă abordare, dar similar de inteligentă, anglicanul se declară conservator și în același timp activist de stânga:
 
Și eu, și Manu, avem convingeri destul de conservatoare cu privire la familie și la apărarea vieții, dar eu nu cred doar in dreptul la viata al celor nenascuti, ci si al celor care s-au nascut deja, chestiune care nu pare sa preocupe prea mult pe crestinii de dreapta…
 
Se vede că în cazul celor vrăjiți de abureala venită de pe Tamisa se poate să fii și conservator și de stânga, așa cum este posibil să revizuiești fără a schimba nimic…
 
Cea mai nostimă componentă a articolului o formează însă comentariile megalomanice ale lui Dandanache ce îi ia de urechi pe cei doi asini, îi insultă în repetate rânduri, și aceștia nu cutează nici măcar să se supere. De-abia după ce cei doi îi aruncă o flatare ce îi perie firea amicul Dandanache se potolește și trece la aprecieri pozitive care au darul să mobilizeze pe cei doi doctori care până atunci pledaseră împotriva nevoii de mobilizare și pentru nevoia de duh. Se vede că duhul i-a părăsit. Au rămas însă cu mobilizarea, ceea ce nu este lucru mic pentru niște indivizi ce fuseseră înfundați în ceață cu câteva momente înainte.

No comments: