Monday, May 19, 2014

Viteji după război



I-au trebuit Galaaditului (unii mă întreabă cine este ilustrul? şi le răspund că nu este nimeni altul decât Barzilai, de pe plaiurile Galaadului) aproape un an şi câteva lovituri cu şutul ca să se pronunţe în sfârşit împotriva ereziei ţoniste.  Dacă a făcut-o din convingere, nu ştim, dar că este în continuare confuz şi lipsit de claritatea unui om al lui Dumnezeu, asta se vede de la o poştă.

Condamnă mişcarea Adoram, dar laudă Metanoia ce este în cârdăşie cu Adoram şi cu celelalte grupări scelerate apărute ca ciupercile după ploaie în România.

Cere părinţilor să fie vigilenţi, dar laudă muzica rap.

Condamnă pe Bill Johnson şi alţii de teapa acestuia, dar promovează concepţia anti-cesaţionistă care produce predicatori rătăciţi ca Bill Johnson şi Randy Clark.

Publică predici solide din punct de vedere doctrinar ale lui John Mac Arthur, dar şi de ale lui Rick Warren şi Tony Compollo, care lasă de dorit din multe puncte de vedere, dar despre care Galaaditul nu avertizează deloc. Amestecă grâul cu paiele şi neştiutorii le consumă fără discernământ.

Publică pe blogul său articole teologice de orientări contradictorii, fără a-şi preciza poziţia proprie. Este mult mai convenabil. Eviţi lupta doctrinară şi eşti prieten şi cu îngerul negru şi cu cel alb.

Să continuăm cu nedumeririle? Înainte să pretindă că el a avertizat cu privire la erezia lui Iosif Ţon, Galaaditul ar trebui să îşi amintească faptul că a refuzat să îl condamne în timpul când lucrurile erau fierbinţi şi alţii erau pe câmpul de luptă suferind ridiculizarea carismaticilor români puşi pe harţă ca şi câinii de pe maidan. De-abia după ridicarea colbului ce a expus clar poziţia eretică a lui Iosif Ţon a avut şi el curajul să condamne erezia şi pe eretic. Dar tot prieten a rămas cu cei care şi-au bătut joc de predicatorii baptişti care au înfruntat ocara pe frontul anti-străjeresc şi anti-ţonist.


No comments: