Tuesday, July 29, 2014

Papa ia prin învăluire pe cei mai creduli evanghelici – penticostalii

Unii cred că papa a realizat un pas important în recunoașterea altor culte creștine prin vizita pe care a făcut-o unei biserici penticostale din sudul Italiei unde a cerut iertare în numele bisericii catolice pentru persecuțile penticostalilor în timpul dictaturii lui Mussolini. aici
Dar gestul a fost unul bine calculat. Papa știe că penticostalo-carismaticii sunt o grupare foarte mare cu o creștere rapidă peste tot în lume ce concurează catolicismul. Apropierea de penticostali este una motivată nu de dorința de reconciliere creștină, ci de politică religioasă prin care se tinde la promovarea ecumenismului sub umbrelă catolică.
În al doilea rând papa știe că dintre toți evanghelicii penticostalo-carismaticii sunt cei mai naivi, cel mai puțin cunoscători ai doctrinelor evanghelice și cel mai puțin atașați de acestea. De aceea sunt o pradă ușoară pentru biserica catolică. Pe această linie a învăluirii penticostalilor se înscrie și vizita la Vatican a unor penticostali carismato-eretici din SUA aici, vizita papei în biserici carismato-eretice aici, precum și dezertarea lui Ulf Ekman din tabăra penti-carismatică și unirea lui cu Roma aici.
Pento-carismaticii cred că orice persoană ce vorbește în limbi este creștin autentic și frate cu ei. Catolicilor le este ușor să vorbească în limbi. Oricine o poate face, dacă e vorba de limbile vorbite de pento-carismatici! Nu întâmplător papa a spus că a venit în vizită la niște frați.
Cât de naivi sunt penticostalii se vede din faptul că au publicat imediat articole în care își manifestă aprecierea pentru gestul papei. Printre aceștia a fost domnul Conțac, Lesne-Crezătorul din Călătoria Creștinului aici. Nici un penticostal român nu s-a scandalizat când oficialii catolici au spus că în vizita la biserica penticostală papa a mers să își vadă frații.
Apropo, sunt penticostalii frați cu papa? Dacă răspunsul este pozitiv, trebuie să le reamintim că papa este un închinător la idoli, un hulitor ce s-a pus în locul lui Hristos, un eretic. Probabil că domnul Conțac este mândru de frații noi pe care și i-a găsit prin intermediul legăturilor ecumenice cu Roma. 
Dacă penticostalii nu sunt frați cu papa, am fi vrut să vedem protestul lor la pretențile catolice... Dar ele au lipsit până acum cu desăvârșire. Mai mult, ei fac un scandal enorm când le iei pulsul și le identifici ignoranța și incapacitatea de a depista erezia, ceea ce confirmă afirmația noastră că penticostalii sunt cei mai naivi evanghelici din România, calul troian prin care intră apostazia. De fapt și-au dovedit ignoranța teologică în momentul când un Mănăstireanu i-a capacitat să invite la Seminarul lor pe un apostat notoriu iar eminenții lor profesori l-au primit pe lupul înveșmântat în anteriu de piele de oaie cu o îmbrățișare frățească aici. Cei mai mulți penticostali nu au fost în stare să înțeleagă subtilitatea luptei pentru doctrina curată, nici măcar păstorii lor (aici).

No comments: