Thursday, October 9, 2014

Ce n-a reușit Securitatea a reușit Iosif Țon

Același cititor ce demască falsa pretenție a lui Iosif Țon că a fost brutal persecutat de Securitate își exprimă regretul pentru faptul că un predicator ca Liviu Olah a fost subminat și eliminat de eforturile combinate ale Securității și ale lui IosifȚon.

„Cititi capitolul din cartea Pași despre fratele LIVIU OLAH. Ce efort au depus Securitatea și Uniunea Baptistă cu toți agenții ei înrolați în Securitate să-i compromită numele! Ce efort au depus ca să îl determine să renunța la botezul în aer liber și apoi să îl elimine din Oradea! Dar nu au reușit!

Până cu o zi înainte de botez fratele Liviu Olah nu a vrut să audă de renunțarea la serviciul de botez la Criș. A venit însă Scalvul Securității și l-a determinat să renunțe la ceea ce păstorul Bisericii Baptiste nr. 2 din Oradea credea că este o mărturie puternică în fața întregii frățietăți din Romînia.

Ceea ce nu a reușit Securitatea, renunțarea la ideea botezului în aer liber și eliminarea lui Liviu Olah din Biserica Baptistă Oradea, a efectuat Sclavul Securității, Joseph Tson.

Pe păstorul Liviu Olah, el, Sclavul, l-a expediat de la Oradea în America vrăjindu-l că nu are studii teologice, că el  îi aranjează să facă studii teologice  în Statele Unite ale Americii, pentru a deveni el păstorul celei mai Mari Biserici Baptiste din Romania, în vremea când acolo se botezau peste 150 de persoane odată. Scopul? Să se laude și să își făurească astfel propria-i glorie.

A transmis apoi în străinătate informații lăudându-se ce mare trezire a reușit să genereze el în Oradea.  Josef Tson se vedea și se credea un Personaj și Erou de Filme.”

Nu știm dacă dorința de a face pe placul Securității sau dorința de slavă deșartă a fost factorul cel mai important în activitatea lui Iosif Țon, dar cert este că le-a avut și urmărit pe amîndouă.

1 comment:

Anonymous said...

Am auzit si eu de aceasta intamplare si cred ca e adevarata. Interesant ca fr Olah nu a cedat in fata securitatii si altor autoritati, ci a cedat in fata unui "pretins prieten" care cica I-ar fi vrut binele. Diavolul stie cum sa amageasca chiar si pe cei alesi. Domnul sa-l muster pe I Ton
Paul