Wednesday, October 8, 2014

Unul care și-a trădat și victimizat frații pozează în victimă brutalizată de Securitate

În contextul controverselor legate de diferite personalități ale evanghelicilor români a apărut și o predică ce își anunță conținutul în termeni șocanți: Brutala persecuțiea lui Iosif Țon în România.


Unul din cititorii blogului nostru ne-a trimis linkul respectiv și totodată un comentariu la conținutul acestuia. Nu este o expunere la persoana a treia a experiențelor lui Iosif Țon în comunism, ci o prezentare la persoana întâi făcută de însuși Iosif Țon. Rămâi stupefiat. Omul nu a primit nici măcar o palmă de la securiștii români, ce chipurile l-au interogat, dar pretinde că a fost brutalizat și supus unei violente perscuții. Observațiile cititorului? Le aveți mai jos:

„Ce mare artist e Joseph Tson !!!! Ascultați pe  acest link. Merită ascultat, deoarece el  este  Mielul de jertfă! El, Elisabeta, și Dorothy, fiica lor, în totală dependență de Cer și renunțare totală la lume și la ei inșiși.
... știe cum să se bage pe sub pielea păstorilor Americani ca fiind  „sclavul lui Isus Hristos” (el depinde total de Mântuitorul, el nu mai e nici al lui , nici al  Elisabetei și nici al lui Dorothy.  ...în totală dependență de STĂPÂNUL SĂU, MÂNTUITORUL ISUS HRISTOS. Nici măcar nu este un slujitor, ci  el e „SCLAVUL DOMNULUI ISUS” (articolul hotărât denotă că este unic în felul lui).
De fapt a fost Sclavul Securității - căreia i-a vindut pe cei de la Caransebes: Prejban , Cocîrțeu și Rădoi și întreaga Biserică din Caransebeș a predat-o ca și Iuda Securității după arestarea capilor Comitetului ALRC și ai Bisericii din Caransebeș.
Următoarea trădare a fost a fratelui Pavel Nicolescu, pe care l-a abandonat în ghearele Securității după ce l-a îndemnat să înceapă lupta cu ALRC-ul, ca apoi să îl condamne pe fratele Nicolescu sub pretextul că acela face politică, iar credincioșii nu sunt chemați să facă politică, nici să intreprindă proteste, nici să ceară drepturi religioase. Ce mare artist e Joseph Tson !!!!”
 (I. T.)

E doar prima parte a scrisorii, dar transpare clar durerea unuia care a participat la evenimente, a experimentat trădarea lui Iosif Țon și este scârbit de atâta prefăcătorie a unuia care și-a trădat frații, dar pozează ca unul care a suferit persecuție în România mai mult decât cei care au fost în mod real persecutați, brutalizați și martirizați!

1 comment:

Anonymous said...

OARE SA FIE ADEVARAT ?BRUTALA PERSECUTIE A LUI IOSIF TON IN ROMANIA.(Dinpredica sa postata pe Romaniaevanghelica.Unul din comentatori a mentionat:Ce mare"Artist"e Joseph Tson!!!.Oare asa sa fie?.Eu cred ca nu ,fiindca el nu aprimit nici macar o palma in sistemul comunist,fiind unul dintre ei.La Romani nu mai tine teoria sa mincinoasa.Dar la Americani...tine,fiindca ei sunt mai creduli,ei inca nu s-au convins cine este acest Joseph Tson,si cum se ascunde sub paravanul minciunii.Totusi daca cineva vrea sa cunoasca adevarul atunci sa ia legatura cu Blogul lui Radoi Nicolaie si acolo si va gasi amanunte despre ce s-a intimplat la Caransebes.Acest caz e unic in Romania si acesti oameni nu au fost posibil de invins de sistemul comunist si nici de uniunea baptista din aceea vreme,care erau tradatori fratilor lor,printre care si Iosif Ton,Frati ca acestia nu erau multi in Romania ca:Pavel Nicolescu,Radoi Nicolaie,Petru Cocirtau,Ioan Prejban si alti,acestea nu s-au lasat intimidati ci au preferat sa sufere batai si inchisoare.Daca au ajuns in inchisoare se datoreste si lui Iosif Ton care ia tradat fara mila si remuscare de constiinta,si astazi se victimizeaza ca a fost brutal persecutat,cum cind el aservrea regimul de trista amintire si pe uniumea ce era manusa prin care se persecuta credinciosi in Romania.Oare pina unde merge acest Ton si cine-l va opri ? Costel A.Un simpatizant al ALRC_ului